Nyheter - 9th August 2017
Taggar:

Skatås parkrun – nu kör vi!

skatas pic with emelie rachel

Skatås parkrun börjar nu på lördag, 12:e augusti! Spännande. Här berättar Jonas Boman, en av de ansvariga för Skatås parkrun, lite om banan.
 

Bakom Skatås Motionscentrum hittar ni samlingspunkten för Skatås parkrun – vid gräsytan bland de röda stugorna. På samma plats är även start och mål för loppet.

 

Ingen föranmälan behövs för att delta, men för att få en tid behöver du vara registrerad på parkrun.se och ha med din streckkod utskriven på papper. Det går inte att skanna streckkoden på mobilen, då streckkodsläsarna inte klarar av att läsa av skärmen.

 


 
Starten går österut, mot åttan och nedför en liten nedförsbacke. Det är smalt i början och en skarp högersväng så ta det försiktigt. Man fortsätter på åttans grusstig söderut i ca 200 m, sedan ska man runda en kon från höger sida – vänder helt om och fortsätter på grusåttan i omvänd riktning. Se till att hålla till höger så får alla plats.

 


 
Banan fortsätter på åttan och man svänger höger vid stenen. När du passerar under kraftledningarna har du sprungit en kilometer.

 


 
Banan fortsätter på åttan till Härlanda Tjärn. I höjd med staketet på din högra sida har du sprungit två kilometer. Banan fortsätter längs med staketet så gena inte över stranden.

 

Fortsätt och spring upp på grusstigen bakom servicehuset. Det kommer att finnas funktionär på plats och skyltar som leder dig på rätt väg. Här börjar några mindre uppförslut, men det är värt det – för den bjuder på fantastisk utsikt över Härlanda Tjärn på din högra sida.

 
IMG_8695
 


 
Fortsätt på huvudstigen utan att frångå den och då du passerat 3 kilometer ska du snart skarpt vänster och hålla höger för att följa det röda elljusspåret. Här börjar det att bli utmanande, men backen tar snabbt slut och du springer snart ned för den igen i ett slingrande S – utan att gena på skidspåret.

 

 

Du har nu fotbollsplanerna på din högra sidan och korsar snart åttan. 150 meter efter korsningen passerar du 4 kilometerskylten och du har bara en ynka kilometer kvar! En stor utmaning väntar med en brant uppförsbacke. När du är på toppen kan du glädjas av att det var den sista och det är bara nedför de sista 600 metrarna.

 

 

När du kommit nedför backen kommer du se samlingsplatsen på din högra sidan och du har bara kvar att fortsätta rakt fram och runda den stora gräsytan för att sedan springa i mål i motsatt riktning som du startade.

 

Bra jobbat. Känn dig stolt och njut av en fika efteråt. Vi ses igen nästa lördag!

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

moomin

parkrun launches in Finland!

On Saturday Finland became the 18th country in the world to start up a parkrun event, with the first event getting off to a flying start in Tampere. Despite the grey skies and drizzly rain, 110 people turned up to make their away around the course which follows the lakeside in central Tampere.   It…

Colourful preschool numbers

Numbers!

This week saw us reach a whole range of numbers for parkrun Swweden:   – 100 parkruns have taken place in Sweden since we started – 2000 different people have run parkrun – 3000 people registered for parkrun Sweden – 200 running clubs represented at parkrun Sweden   Great to see these targets being achieved…