Nyheter - 27th September 2017
Taggar:

Skatås parkrun lockar med glädje och gemenskap!

Per newsletter

parkrun är ett nytt fenomen i Sverige och i hela Norden, och det växer snabbt! Vi på Skatås parkrun har varit väldigt glada över hur snabbt parkrun-nybörjare hoppat på konceptet och hjälpt till att bygga upp parkrun i Göteborg, både som löpare och funktionärer. Deras erfarenheter med parkrun visar hur lätt, kul och givande det är att vara medlem i parkrun-teamet! Så vad lockar våra deltagare?
 
Ett tema som återkommer är hur roligt det är att delta i ett lopp där hälsa och sammanhållning snarare än tävling är målet.
 
Per Törner (på bilden ovanför) som har deltagit i nästan varje Skatås parkrun sedan vi startade, säger att han ”har alltid gillat att springa” men att parkrun tillför något extra: loppet ger ”kontinuitet” och ”motivationshöjande” effekter!
 
Paula
 
En annan regelbunden deltagare, Paula Costa, får särskild motivation av parkruns gruppstruktur: ”parkrun är ett jätteroligt lopp som jag kan springa med mina vänner eller ifall de inte kan så vet jag att det alltid finns någon att springa med” och ”att man får tid och statistik på köpet blir ändå batter!”
 
Kristin
 
Kristin Wetterling säger att parkrun var en väg tillbaka till löpning efter tre omfattande knäoperationer och en hjärtmuskelinflammation, en väg som hon kunde ta med hela familjen. Kristin sammanfattar den känslan som hon hade under sin första parkrun vid Haga i Stockholm: ”I våran familj är vi tävlingsmänniskor, och Julafton gör ingen skillnad på det, så vi sprang allihopa på vårat max och efter våran egen förmåga. Men det som slog mig under loppets gång var att det inte verkade vara det viktiga med parkrun, utan att det var gemenskapen och kärleken till löpningen. Att heja på varandra oavsett kapacitet och kilometertider och att precis alla kan delta efter egen förmåga och dagsform.” Det finns inget bättre sätt att uttrycka precis vad parkrun handlar om. Och det är en ära att så fina människor vill delta i och bidra till Skatås parkrun!
 
Rachel Pierce
A2975072
Skatås parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

orebro pic for newsletter

Photos from around the Nordics from last weekend

It may still be cold, snowy and icy, but that didn’t dent the spirits of parkrunners around the Nordics last weekend. Here’s a few favourite photos from Sweden, Finland and Norway:   Tom O’Gordon and Sara Alexopoulou at Haga parkrun   Paul Cowling and Sofia Dahlgren also at Haga parkrun   Chariots and shorts  …

Phil-Katherine

Registrera dig till nya Malmö parkrun!

Webbsidan för Malmö Ribersborg parkrun är nu ’live’, så du kan nu registrera dig till parkrun med Malmö Ribersborg som din hemma parkrun.   Du kan också gå in och kolla på banan här.   Här är också den tidigare artikeln om det nya eventet, och ’Event Directors’ Phil och Katherine, drivkraften bakom Malmö Ribersborg…