Nyheter - 27th September 2017
Taggar:

Skatås parkrun lockar med glädje och gemenskap!

Per newsletter

parkrun är ett nytt fenomen i Sverige och i hela Norden, och det växer snabbt! Vi på Skatås parkrun har varit väldigt glada över hur snabbt parkrun-nybörjare hoppat på konceptet och hjälpt till att bygga upp parkrun i Göteborg, både som löpare och funktionärer. Deras erfarenheter med parkrun visar hur lätt, kul och givande det är att vara medlem i parkrun-teamet! Så vad lockar våra deltagare?
 
Ett tema som återkommer är hur roligt det är att delta i ett lopp där hälsa och sammanhållning snarare än tävling är målet.
 
Per Törner (på bilden ovanför) som har deltagit i nästan varje Skatås parkrun sedan vi startade, säger att han ”har alltid gillat att springa” men att parkrun tillför något extra: loppet ger ”kontinuitet” och ”motivationshöjande” effekter!
 
Paula
 
En annan regelbunden deltagare, Paula Costa, får särskild motivation av parkruns gruppstruktur: ”parkrun är ett jätteroligt lopp som jag kan springa med mina vänner eller ifall de inte kan så vet jag att det alltid finns någon att springa med” och ”att man får tid och statistik på köpet blir ändå batter!”
 
Kristin
 
Kristin Wetterling säger att parkrun var en väg tillbaka till löpning efter tre omfattande knäoperationer och en hjärtmuskelinflammation, en väg som hon kunde ta med hela familjen. Kristin sammanfattar den känslan som hon hade under sin första parkrun vid Haga i Stockholm: ”I våran familj är vi tävlingsmänniskor, och Julafton gör ingen skillnad på det, så vi sprang allihopa på vårat max och efter våran egen förmåga. Men det som slog mig under loppets gång var att det inte verkade vara det viktiga med parkrun, utan att det var gemenskapen och kärleken till löpningen. Att heja på varandra oavsett kapacitet och kilometertider och att precis alla kan delta efter egen förmåga och dagsform.” Det finns inget bättre sätt att uttrycka precis vad parkrun handlar om. Och det är en ära att så fina människor vill delta i och bidra till Skatås parkrun!
 
Rachel Pierce
A2975072
Skatås parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Haga with copper tents

This week’s photo round-up from around the Nordics

It’s still hot, hot, hot everywhere in the Nordics! Here’s some action shots from this week’s events. We hope that you can join us again this Saturday! Fika time after Uppsala parkrun   Volunteer t-shirts on display for Anne & Henrik, two legends of Amager Fælled parkrun   It feels good to reach the turnaround…

Not-a-Runner-header

“I’m not a runner”

This article featured on the parkrun USA blog recently, and we thought it was a great read. If you have ever thought, ‘I’m not a runner’, read on and be inspired!   “I’m not a runner.” Many of us have uttered this phrase, however the line between “runner” and “non-runner” seems to vary from person…