Nyheter - 27th September 2017
Taggar:

Skatås parkrun lockar med glädje och gemenskap!

Per newsletter

parkrun är ett nytt fenomen i Sverige och i hela Norden, och det växer snabbt! Vi på Skatås parkrun har varit väldigt glada över hur snabbt parkrun-nybörjare hoppat på konceptet och hjälpt till att bygga upp parkrun i Göteborg, både som löpare och funktionärer. Deras erfarenheter med parkrun visar hur lätt, kul och givande det är att vara medlem i parkrun-teamet! Så vad lockar våra deltagare?
 
Ett tema som återkommer är hur roligt det är att delta i ett lopp där hälsa och sammanhållning snarare än tävling är målet.
 
Per Törner (på bilden ovanför) som har deltagit i nästan varje Skatås parkrun sedan vi startade, säger att han ”har alltid gillat att springa” men att parkrun tillför något extra: loppet ger ”kontinuitet” och ”motivationshöjande” effekter!
 
Paula
 
En annan regelbunden deltagare, Paula Costa, får särskild motivation av parkruns gruppstruktur: ”parkrun är ett jätteroligt lopp som jag kan springa med mina vänner eller ifall de inte kan så vet jag att det alltid finns någon att springa med” och ”att man får tid och statistik på köpet blir ändå batter!”
 
Kristin
 
Kristin Wetterling säger att parkrun var en väg tillbaka till löpning efter tre omfattande knäoperationer och en hjärtmuskelinflammation, en väg som hon kunde ta med hela familjen. Kristin sammanfattar den känslan som hon hade under sin första parkrun vid Haga i Stockholm: ”I våran familj är vi tävlingsmänniskor, och Julafton gör ingen skillnad på det, så vi sprang allihopa på vårat max och efter våran egen förmåga. Men det som slog mig under loppets gång var att det inte verkade vara det viktiga med parkrun, utan att det var gemenskapen och kärleken till löpningen. Att heja på varandra oavsett kapacitet och kilometertider och att precis alla kan delta efter egen förmåga och dagsform.” Det finns inget bättre sätt att uttrycka precis vad parkrun handlar om. Och det är en ära att så fina människor vill delta i och bidra till Skatås parkrun!
 
Rachel Pierce
A2975072
Skatås parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

sussie newsletter

Fika är viktigare än du tror på parkrun!

Så ofta vi hinner och vädret tillåter säljer vi fika på parkrun i Hagaparken. Vi är jätteglada att Arbetskamraterna har fått den möjligheten så vi får möta alla härliga människor som har sprungit och sen vill köpa kaffe, bulle, smörgås eller något annat gott.   Efter några veckors försäljning känner vi igen personer som springer…

SJ preggers

Running for two!

Whilst parkrun is renowned for positivity and mutual encouragement, I seem to have attracted more attention than usual these last months as my tummy has grown.   Now at 37 weeks (approaching 8.5 months) pregnant, I’m as astonished (and delighted) as anyone to still be running. I know I’m really fortunate as pregnancies can vary…