Nyheter - 3rd October 2017
Taggar:

Temadagar – co-hosting med lokala löparföreningar

Örebro pic newsletter

Temat för 16 och 30/9, på Örebro parkrun, var att introducera två av stadens löparklubbar till våra parkrunners och främja de fördelar de kan erbjuda. På den 16e var det ÖAIK.
 
Det var fantastiskt att se massor av blå och vita klubbtröjor och som vanligt var det fint väder och faktiskt strålande solsken. Vi hade 4 fartgrupper, ett roligt sätt att demonstrera hur man springa i kontrollerad och effektivt sett och Ulrika, Andrew, Johan och Karl gjorde ett fantastiskt jobb; alla kom hem inom några sekunder innan deras måltider. Vi hade faktiskt en fantastiska 22 nya PBs idag, bra gjort alla.
 
25 ”first timers” till parkrun som också är jättebra och förhoppningsvis gick alla hemma båda nöjda och glada och komma tillbaka för flera parkruns i framtiden
 
IF START
 
I lördags (30/9) hade vi IF Start som värdar för Örebro parkrun och mycket trevligt var det ännu en gång till. 60 parkrunners, joggers och gångare dök upp och Maria som är ordförande i klubben och en Run Director på våra parkrun förklarade om deras löparklubb, träningen och lopp de organisera. 14 ”1st timers” och 14 nya PB’s – jätte kul!
 
Att introducera nya folk till parkrun och ÖAIK och hur vi kan ömsesidigt gynna varandra och stärka löpning i den lokala ”community”. Självklart är det OK att delta en gång i veckan på parkrun, men varför inte testa sig själv med ett mål att springa ett 10km lopp, en ½ maraton eller till och med den heliga maraton? Det är helt individuellt och vi vill uppmuntra konsekvent och hälsosam aktivitet.
 
Vi kan sammanfatta att våra två lördag var en win-win för alla berörda.
 
Örebro Parkrun
 
Matt Ford
Orebro parkrun
A85744

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

orebro pic for newsletter

Photos from around the Nordics from last weekend

It may still be cold, snowy and icy, but that didn’t dent the spirits of parkrunners around the Nordics last weekend. Here’s a few favourite photos from Sweden, Finland and Norway:   Tom O’Gordon and Sara Alexopoulou at Haga parkrun   Paul Cowling and Sofia Dahlgren also at Haga parkrun   Chariots and shorts  …

Phil-Katherine

Registrera dig till nya Malmö parkrun!

Webbsidan för Malmö Ribersborg parkrun är nu ’live’, så du kan nu registrera dig till parkrun med Malmö Ribersborg som din hemma parkrun.   Du kan också gå in och kolla på banan här.   Här är också den tidigare artikeln om det nya eventet, och ’Event Directors’ Phil och Katherine, drivkraften bakom Malmö Ribersborg…