Nyheter - 3rd October 2017
Taggar:

Temadagar – co-hosting med lokala löparföreningar

Örebro pic newsletter

Temat för 16 och 30/9, på Örebro parkrun, var att introducera två av stadens löparklubbar till våra parkrunners och främja de fördelar de kan erbjuda. På den 16e var det ÖAIK.
 
Det var fantastiskt att se massor av blå och vita klubbtröjor och som vanligt var det fint väder och faktiskt strålande solsken. Vi hade 4 fartgrupper, ett roligt sätt att demonstrera hur man springa i kontrollerad och effektivt sett och Ulrika, Andrew, Johan och Karl gjorde ett fantastiskt jobb; alla kom hem inom några sekunder innan deras måltider. Vi hade faktiskt en fantastiska 22 nya PBs idag, bra gjort alla.
 
25 ”first timers” till parkrun som också är jättebra och förhoppningsvis gick alla hemma båda nöjda och glada och komma tillbaka för flera parkruns i framtiden
 
IF START
 
I lördags (30/9) hade vi IF Start som värdar för Örebro parkrun och mycket trevligt var det ännu en gång till. 60 parkrunners, joggers och gångare dök upp och Maria som är ordförande i klubben och en Run Director på våra parkrun förklarade om deras löparklubb, träningen och lopp de organisera. 14 ”1st timers” och 14 nya PB’s – jätte kul!
 
Att introducera nya folk till parkrun och ÖAIK och hur vi kan ömsesidigt gynna varandra och stärka löpning i den lokala ”community”. Självklart är det OK att delta en gång i veckan på parkrun, men varför inte testa sig själv med ett mål att springa ett 10km lopp, en ½ maraton eller till och med den heliga maraton? Det är helt individuellt och vi vill uppmuntra konsekvent och hälsosam aktivitet.
 
Vi kan sammanfatta att våra två lördag var en win-win för alla berörda.
 
Örebro Parkrun
 
Matt Ford
Orebro parkrun
A85744

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

sussie newsletter

Fika är viktigare än du tror på parkrun!

Så ofta vi hinner och vädret tillåter säljer vi fika på parkrun i Hagaparken. Vi är jätteglada att Arbetskamraterna har fått den möjligheten så vi får möta alla härliga människor som har sprungit och sen vill köpa kaffe, bulle, smörgås eller något annat gott.   Efter några veckors försäljning känner vi igen personer som springer…

SJ preggers

Running for two!

Whilst parkrun is renowned for positivity and mutual encouragement, I seem to have attracted more attention than usual these last months as my tummy has grown.   Now at 37 weeks (approaching 8.5 months) pregnant, I’m as astonished (and delighted) as anyone to still be running. I know I’m really fortunate as pregnancies can vary…