Nyheter - 8th November 2017
Taggar:

Tanker från en parkrun familj

parkrun family

Jag hade ingen större koll på vad parkrun var när Deri kom med förslaget att han skulle försöka starta upp det i Sverige. Låter som en bra ide sa jag och tänkte inte så mycket mer på det förrän det började bli allvar av tankarna och plötsligt satt jag där och monterade skyltar och översatte websidan till svenska.
 
Men det var nog inte förrän helgen för det första eventet var kommen och vi hade fått besök från den globala parkrun staben, som jag helt förstod vad det hela handlade om. Den entusiasm och glöd för parkrun som de utstrålade hade jag sällan skådat tidigare – och de fick det att låta så enkelt. Jag hade mina reservationer hur det skulle gå då vi har två små barn som kräver sin beskärda del av uppmärksamhet och helger är ofta rätt uppbokade med deras aktiviteter som det var ändå. Men familjen Hood (Helen & Fraser Hood jobbar för parkrun i Storbritannien) visade att hela familjen kunde vara engagerad och vara med på sina egna villkor. Det finns inga tvång att vara med varje gång, och är man med som volontär så tar det bara ett par timmar av lördagmorgonen (som man ofta inte gjort något kreativt med ändå!).
 
Och sen är det ju det där med glädjen när man är där – man blir så glad av alla som hejar, springer, firar personbästa, ler, goggar och har trevligt tillsammans. Man går alltid därifrån med en glad känsla.
 
Nu, ett drygt år efter starten i Hagaparken, har jag utöver att vara volontär också sprungit med min syster och min 7-årige son. Vilken känsla när man kämpat sig igenom 5 km tillsammans. Som en ytterligare bonus har vi nu parkrun också på hemmaplan i Kungsängen. Där känner man också att man blir en del av den lokala gemenskapen och kan också ge något tillbaka till den. Jag är idag väldigt glad att Deri hade modet att dra igång parkrun och hoppas att det är många av er som får uppleva samma glädje och gemenskap som jag känner.
 
Anna Ihme
A2083241
Haga (& Kungsängen) parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Tony 3

The story of a globe-trotting parkrunner, continued……..

Last week we brought to you the news about our globe-trotting parkrunner, Tony Jennings, from Australia, who had made his way to Tampere, Finland, in his quest to run the snowiest and most northerly parkrun in the world. Well, that was just part of a Scandinavian parkrun adventure that highlighted the dedication of committed parkrunners…

skatås Mari

Skatås parkrun – alternativ vinterbana

Denna vecka provkör Skatås parkrun en alternativ ”out and back” vinterbana som förhoppningsvis kommer göra det möjligt för teamet att arrangera parkrun genom hela vintern. Deltagarna kommer känna igen de första två kilometerna ut till Härlanda tjärn. Men istället för att vända till höger och fortsätta uppför backen bakom kiosken vid stranden ska deltagarna vända…