Nyheter - 8th November 2017
Taggar:

Tanker från en parkrun familj

parkrun family

Jag hade ingen större koll på vad parkrun var när Deri kom med förslaget att han skulle försöka starta upp det i Sverige. Låter som en bra ide sa jag och tänkte inte så mycket mer på det förrän det började bli allvar av tankarna och plötsligt satt jag där och monterade skyltar och översatte websidan till svenska.
 
Men det var nog inte förrän helgen för det första eventet var kommen och vi hade fått besök från den globala parkrun staben, som jag helt förstod vad det hela handlade om. Den entusiasm och glöd för parkrun som de utstrålade hade jag sällan skådat tidigare – och de fick det att låta så enkelt. Jag hade mina reservationer hur det skulle gå då vi har två små barn som kräver sin beskärda del av uppmärksamhet och helger är ofta rätt uppbokade med deras aktiviteter som det var ändå. Men familjen Hood (Helen & Fraser Hood jobbar för parkrun i Storbritannien) visade att hela familjen kunde vara engagerad och vara med på sina egna villkor. Det finns inga tvång att vara med varje gång, och är man med som volontär så tar det bara ett par timmar av lördagmorgonen (som man ofta inte gjort något kreativt med ändå!).
 
Och sen är det ju det där med glädjen när man är där – man blir så glad av alla som hejar, springer, firar personbästa, ler, goggar och har trevligt tillsammans. Man går alltid därifrån med en glad känsla.
 
Nu, ett drygt år efter starten i Hagaparken, har jag utöver att vara volontär också sprungit med min syster och min 7-årige son. Vilken känsla när man kämpat sig igenom 5 km tillsammans. Som en ytterligare bonus har vi nu parkrun också på hemmaplan i Kungsängen. Där känner man också att man blir en del av den lokala gemenskapen och kan också ge något tillbaka till den. Jag är idag väldigt glad att Deri hade modet att dra igång parkrun och hoppas att det är många av er som får uppleva samma glädje och gemenskap som jag känner.
 
Anna Ihme
A2083241
Haga (& Kungsängen) parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

34919573_1781773558602761_4241506141554606080_o

Learn to love the hills!

Over the past few weeks as we’ve launched several new events in the Nordics, we’ve noticed that the overall profile of the course is often a hot topic of discussion! In other words, people seem a bit daunted if the route includes some “upwards flat sections”, also known as hills!   Sometimes there can be…

skatas new pic

parkrun Nordics on film

We have some stunning parkruns here in the Nordics to show off to the world, and what better way to do so than capturing them on film. Here below can you see videos of a number of our events across our four countries, to see what parkrun looks like in each of these locations. The…