Nyheter - 14th November 2017
Taggar:

En funktionärs berättelse

Örebro functionaires

Lördagen den 11 november var vi för första gången funktionärer på parkrun i Örebro. När vi anmälde oss anade vi givetvis inte att det just denna lördagen skulle vara snöblandat regn, blåst och allmänt svinkallt, men det är ju sådant man får räkna med i Sverige den här tiden på året.
 
När vi kom till Oljehamn en där starten för parkrun i Örebro är blev vi varmt mottagna och fick veta var vi skulle placera oss och vad vi skulle göra. Promenaden till bommen där vi skulle stå under loppet gick via Rävgången där blåsten och det kalla regnet gjorde att ansiktet nästan domnade bort och vi började undra om det skulle komma några löpare överhuvudtaget. Vem skulle ge sig ut i det här vädret? Samtidigt hade vi ju själva varit galna nog och några fler med samma “dåliga” omdöme borde ju finnas…
 
Vi lade ut avspärrningsband för att leda de eventuella löparna på rätt spår, öppnade bommen och placerade oss för att vänta. Hoppade och sprang runt lite för att hålla värmen. Knappt 10 minuter efter start kom första löparen. Strax efter ytterligare en. Sedan kom det en strid ström av människor i mer eller mindre väderanpassad klädsel löpande eller gående och vi var i chock över att det var så många!
 
Vi hejade och skrek uppmuntrande ord och fick detsamma tillbaka från de fantastiskt tuffa löparna som trotsat det svenska novembervädret. Vi började känna att det trots allt hade varit en bra idé att ta oss ut denna lördag. Gemenskapen och den positiva stämningen gör att man får så mycket tillbaka! Det värmer upp den mest frusna själen även en dag som denna! Och känner man sig ändå fortfarande lite frusen så löser det sig med det goda kaffet på Naturens Hus efteråt.
 
Peter Bergström och Åsa Sääksjärvi
A3710102 & A3710138 Orebro parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

34919573_1781773558602761_4241506141554606080_o

Learn to love the hills!

Over the past few weeks as we’ve launched several new events in the Nordics, we’ve noticed that the overall profile of the course is often a hot topic of discussion! In other words, people seem a bit daunted if the route includes some “upwards flat sections”, also known as hills!   Sometimes there can be…

skatas new pic

parkrun Nordics on film

We have some stunning parkruns here in the Nordics to show off to the world, and what better way to do so than capturing them on film. Here below can you see videos of a number of our events across our four countries, to see what parkrun looks like in each of these locations. The…