Nyheter - 14th November 2017
Taggar:

En funktionärs berättelse

Örebro functionaires

Lördagen den 11 november var vi för första gången funktionärer på parkrun i Örebro. När vi anmälde oss anade vi givetvis inte att det just denna lördagen skulle vara snöblandat regn, blåst och allmänt svinkallt, men det är ju sådant man får räkna med i Sverige den här tiden på året.
 
När vi kom till Oljehamn en där starten för parkrun i Örebro är blev vi varmt mottagna och fick veta var vi skulle placera oss och vad vi skulle göra. Promenaden till bommen där vi skulle stå under loppet gick via Rävgången där blåsten och det kalla regnet gjorde att ansiktet nästan domnade bort och vi började undra om det skulle komma några löpare överhuvudtaget. Vem skulle ge sig ut i det här vädret? Samtidigt hade vi ju själva varit galna nog och några fler med samma “dåliga” omdöme borde ju finnas…
 
Vi lade ut avspärrningsband för att leda de eventuella löparna på rätt spår, öppnade bommen och placerade oss för att vänta. Hoppade och sprang runt lite för att hålla värmen. Knappt 10 minuter efter start kom första löparen. Strax efter ytterligare en. Sedan kom det en strid ström av människor i mer eller mindre väderanpassad klädsel löpande eller gående och vi var i chock över att det var så många!
 
Vi hejade och skrek uppmuntrande ord och fick detsamma tillbaka från de fantastiskt tuffa löparna som trotsat det svenska novembervädret. Vi började känna att det trots allt hade varit en bra idé att ta oss ut denna lördag. Gemenskapen och den positiva stämningen gör att man får så mycket tillbaka! Det värmer upp den mest frusna själen även en dag som denna! Och känner man sig ändå fortfarande lite frusen så löser det sig med det goda kaffet på Naturens Hus efteråt.
 
Peter Bergström och Åsa Sääksjärvi
A3710102 & A3710138 Orebro parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

huddinge walkers

This week’s photos from around the Nordics

The wonderful summer continued this week right across the region. Here is a selection of pictures from across the Nordics to give you a feeling for all our events in Denmark, Sweden, Norway and Finland.   It was World Cup quarter-final day on Saturday, and although the day was to end in disappointment, at least…

klaus now

A dedicated parkrunner

It’s taken Klaus Kildermand a while to get to his 50th parkrun, which he celebrated this past Saturday at Vejen parkrun. Running his first parkrun in 2011, more than 7 years have passed for him to reach this milestone. But that’s not because Klaus is lacking any motivation to come down to parkrun on a…