Nyheter - 14th November 2017
Taggar:

En funktionärs berättelse

Örebro functionaires

Lördagen den 11 november var vi för första gången funktionärer på parkrun i Örebro. När vi anmälde oss anade vi givetvis inte att det just denna lördagen skulle vara snöblandat regn, blåst och allmänt svinkallt, men det är ju sådant man får räkna med i Sverige den här tiden på året.
 
När vi kom till Oljehamn en där starten för parkrun i Örebro är blev vi varmt mottagna och fick veta var vi skulle placera oss och vad vi skulle göra. Promenaden till bommen där vi skulle stå under loppet gick via Rävgången där blåsten och det kalla regnet gjorde att ansiktet nästan domnade bort och vi började undra om det skulle komma några löpare överhuvudtaget. Vem skulle ge sig ut i det här vädret? Samtidigt hade vi ju själva varit galna nog och några fler med samma “dåliga” omdöme borde ju finnas…
 
Vi lade ut avspärrningsband för att leda de eventuella löparna på rätt spår, öppnade bommen och placerade oss för att vänta. Hoppade och sprang runt lite för att hålla värmen. Knappt 10 minuter efter start kom första löparen. Strax efter ytterligare en. Sedan kom det en strid ström av människor i mer eller mindre väderanpassad klädsel löpande eller gående och vi var i chock över att det var så många!
 
Vi hejade och skrek uppmuntrande ord och fick detsamma tillbaka från de fantastiskt tuffa löparna som trotsat det svenska novembervädret. Vi började känna att det trots allt hade varit en bra idé att ta oss ut denna lördag. Gemenskapen och den positiva stämningen gör att man får så mycket tillbaka! Det värmer upp den mest frusna själen även en dag som denna! Och känner man sig ändå fortfarande lite frusen så löser det sig med det goda kaffet på Naturens Hus efteråt.
 
Peter Bergström och Åsa Sääksjärvi
A3710102 & A3710138 Orebro parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

sussie newsletter

Fika är viktigare än du tror på parkrun!

Så ofta vi hinner och vädret tillåter säljer vi fika på parkrun i Hagaparken. Vi är jätteglada att Arbetskamraterna har fått den möjligheten så vi får möta alla härliga människor som har sprungit och sen vill köpa kaffe, bulle, smörgås eller något annat gott.   Efter några veckors försäljning känner vi igen personer som springer…

SJ preggers

Running for two!

Whilst parkrun is renowned for positivity and mutual encouragement, I seem to have attracted more attention than usual these last months as my tummy has grown.   Now at 37 weeks (approaching 8.5 months) pregnant, I’m as astonished (and delighted) as anyone to still be running. I know I’m really fortunate as pregnancies can vary…