Nyheter - 22nd November 2017
Taggar:

Ska du vara med och springa parkrun?

parkrun örebro newsletter late nov

Fick frågan flera gånger, svaret var alltid det samma. Inte lördagsmorgon kl 09.30, det är för tidigt, jag springer dessutom hellre själv, eftersom jag springer så sakta.
 
Jag har någon form av hatkärlek till att springa, undrar varje gång varför jag utsätter mig för det, varför ut och springa när man kan låta bli? Jag får kämpa mig igenom varje pass, pressa mig att fortsätta springa, trots att benen gör ont ochjag undrar hur jag ska orka hela vägen. Men jag vet att efteråt mår jag så bra, är så stolt och nöjd med mig själv och jag hinner knappt hem förrän jag längtar till nästa gång…
 
Så jag gav tillslut med mig när de ”tjatade” på mig att prova parkrun. Och jag var fast från första stund, vilken bra start på helgen! Få komma ut och springa i vacker natur, träffa massa härliga människor, allt från värsta spurtlöparna till de som lunkar fram, bli framhejad av funktionärer som gör att man tror att man är superduktig (fast det känns som man håller på och dö av trötthet), kunna hänga på någon som springer lite fortare, så att jag faktiskt lyckats slå mitt personbästa flera gånger, det är så roligt.
 
Att sedan få fika tillsammans med de andra som sprungit och få chansen att lära känna nya människor, som jag aldrig annars skulle ha träffat, det är bara grädden på moset. Lagom till att man ska åka hem får man dessutom ett mail med sina resultat, hur snabbt man sprang, vilken placering man fick och vilken tid som är ens personbästa. Vilken service!! Dessutom alldeles gratis! Vill man inte springa en lördag kan man vara funktionär som är lika roligt som att vara med och springa. Så parkrun har blivit min nya lördagsrutin som har kommit för att stanna.
 
Martina Bergh
A3765077
Orebro parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

huddinge walkers

This week’s photos from around the Nordics

The wonderful summer continued this week right across the region. Here is a selection of pictures from across the Nordics to give you a feeling for all our events in Denmark, Sweden, Norway and Finland.   It was World Cup quarter-final day on Saturday, and although the day was to end in disappointment, at least…

klaus now

A dedicated parkrunner

It’s taken Klaus Kildermand a while to get to his 50th parkrun, which he celebrated this past Saturday at Vejen parkrun. Running his first parkrun in 2011, more than 7 years have passed for him to reach this milestone. But that’s not because Klaus is lacking any motivation to come down to parkrun on a…