Nyheter - 6th December 2017
Taggar:

Florens parkun

Göran in Florence

I helgen åkte vi till Florens för att springa årets sista marathon. Till min stora glädje upptäckte vi att det finns parkrun även här.
 
På fredag kväll kikade vi kartan och tolkade den som att det var drygt 3 km från vårt hotell till starten i parken vid Viale del Pegaso. Vi hängde på låset till frukosten och joggade sedan iväg i god tid. På vägen dit tog vi som sig bör några bilder vid Ponte Vecchio och träffade även en löpare från Norge. Det visade sig snart att det var mycket längre till parken än vi trodde och plötsligt var det bara 10 minuter kvar till start.
 
Till slut lyckades vi lokalisera oss och då var det 1,8 km kvar men bara 5 minuter till start. På avstånd lyckades vi sedan se hela gänget som väntade på att få springa iväg och vi fick höja tempot ytterligare. När vi äntligen når området lyckas vi hejda starten och alla väntar helt plötsligt på oss.
 
Lorenzo Lombardo som är rundirector, vilket perfekt namn för uppgiften, ropade ”here are the Swedes” då vi var förvarnade av Deri Thomas. Vi kunde glatt konstatera att det var lite italian style på upplägget och vi kom iväg 10 minuter efter annonserad start, tack för det!
 
Vi sprang sedan med stor glädje tillsammans med ytterligare 62 st deltagare en väldigt fin tvåvarvsbana i den stora parken i lugnt tempo.
 
Firenze parkrun n. 9 - 25/11/2017
 
Firenze parkrun n. 9 - 25/11/2017
 
Efter målgång tog vi fram vår svenska flagga för lite fotografering.
 
Väl tillbaka på hotellet hade den planerade löpningen på drygt 10 km i lugnt tempo förvandlats till nästan det dubbla i ett alldeles för högt tempo dagen före ett marathon.
 
På tävlingsdagen valde jag mina vana trogen en gul tröja med svenska flaggan och mitt namn på. Jag kan säga att ingen, absolut ingen hejade eller ropade till mig trots det miserabla vädret. Jag kan bara konstatera att i Italien är fotboll religion och att playoff mötet med oss från Sverige absolut inte är glömt.
 
När ni åker på semester nästa gång. Kontrollera vart ni kan springa parkrun, det var helgens höjdpunkt.
 
Träna klokt!
 
Göran Strömstedt
A2715755
Haga (och Kungsängen) parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

34919573_1781773558602761_4241506141554606080_o

Learn to love the hills!

Over the past few weeks as we’ve launched several new events in the Nordics, we’ve noticed that the overall profile of the course is often a hot topic of discussion! In other words, people seem a bit daunted if the route includes some “upwards flat sections”, also known as hills!   Sometimes there can be…

skatas new pic

parkrun Nordics on film

We have some stunning parkruns here in the Nordics to show off to the world, and what better way to do so than capturing them on film. Here below can you see videos of a number of our events across our four countries, to see what parkrun looks like in each of these locations. The…