Nyheter - 6th December 2017
Taggar:

Florens parkun

Göran in Florence

I helgen åkte vi till Florens för att springa årets sista marathon. Till min stora glädje upptäckte vi att det finns parkrun även här.
 
På fredag kväll kikade vi kartan och tolkade den som att det var drygt 3 km från vårt hotell till starten i parken vid Viale del Pegaso. Vi hängde på låset till frukosten och joggade sedan iväg i god tid. På vägen dit tog vi som sig bör några bilder vid Ponte Vecchio och träffade även en löpare från Norge. Det visade sig snart att det var mycket längre till parken än vi trodde och plötsligt var det bara 10 minuter kvar till start.
 
Till slut lyckades vi lokalisera oss och då var det 1,8 km kvar men bara 5 minuter till start. På avstånd lyckades vi sedan se hela gänget som väntade på att få springa iväg och vi fick höja tempot ytterligare. När vi äntligen når området lyckas vi hejda starten och alla väntar helt plötsligt på oss.
 
Lorenzo Lombardo som är rundirector, vilket perfekt namn för uppgiften, ropade ”here are the Swedes” då vi var förvarnade av Deri Thomas. Vi kunde glatt konstatera att det var lite italian style på upplägget och vi kom iväg 10 minuter efter annonserad start, tack för det!
 
Vi sprang sedan med stor glädje tillsammans med ytterligare 62 st deltagare en väldigt fin tvåvarvsbana i den stora parken i lugnt tempo.
 
Firenze parkrun n. 9 - 25/11/2017
 
Firenze parkrun n. 9 - 25/11/2017
 
Efter målgång tog vi fram vår svenska flagga för lite fotografering.
 
Väl tillbaka på hotellet hade den planerade löpningen på drygt 10 km i lugnt tempo förvandlats till nästan det dubbla i ett alldeles för högt tempo dagen före ett marathon.
 
På tävlingsdagen valde jag mina vana trogen en gul tröja med svenska flaggan och mitt namn på. Jag kan säga att ingen, absolut ingen hejade eller ropade till mig trots det miserabla vädret. Jag kan bara konstatera att i Italien är fotboll religion och att playoff mötet med oss från Sverige absolut inte är glömt.
 
När ni åker på semester nästa gång. Kontrollera vart ni kan springa parkrun, det var helgens höjdpunkt.
 
Träna klokt!
 
Göran Strömstedt
A2715755
Haga (och Kungsängen) parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

sussie newsletter

Fika är viktigare än du tror på parkrun!

Så ofta vi hinner och vädret tillåter säljer vi fika på parkrun i Hagaparken. Vi är jätteglada att Arbetskamraterna har fått den möjligheten så vi får möta alla härliga människor som har sprungit och sen vill köpa kaffe, bulle, smörgås eller något annat gott.   Efter några veckors försäljning känner vi igen personer som springer…

SJ preggers

Running for two!

Whilst parkrun is renowned for positivity and mutual encouragement, I seem to have attracted more attention than usual these last months as my tummy has grown.   Now at 37 weeks (approaching 8.5 months) pregnant, I’m as astonished (and delighted) as anyone to still be running. I know I’m really fortunate as pregnancies can vary…