Nyheter - 16th January 2018
Taggar:

Super lördag – Örebro parkrun och Rynningeviken skridskouthyrning

rynningeviken

Förra vecka (13/1) var det Superlördag på Rynningeviken.
 
Detta är namnet vi skapade för ett evenemang som officiellt markerar öppningen av skridskoåkning och därmed uthyrning på Hjälmaren och i kombination med parkrun som körs varje lördag året runt. Mannen ansvarig för Rynningeviken är Anders Schreiber som har haft sin “Rynningeviken” -operation i flera år och är mycket populär och känd bland Örebros folk.
 
Untitled
 
Anders från Rynningeviken och Matt Event Director på Örebro parkrun
 
Rynningeviken har ca. 60 par långfärdskridskor från storlek 36 till 48 för uthyrning. Det finns dessutom ca. 60 par hockey-, barn- och damskridskor i flera storlekar. De har även en del puckar och klubbor för uthyrning. Utöver det hyr de nu också ut sparkar.
 
Också ny i år ska de ordna spännande aktiviteter vid Hjälmaren arrangerade av Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog och att de ha köpt en slipmaskin så nu finns det möjlighet att slipa skridskorna vid Rynningeviken. De har ett antal kite segel från SurfSpot Sweden som de kommer hyra ut i vinter vid Rynningeviken. Ännu en nyhet att prova på. De hoppas även ha instruktörer på plats vissa helger för att lära ut grunderna om man känner att det behövs.
 
I samband med att de har skridskoruthyrningen öppen har de även café öppet mellan kl. 10-15. Här kan du bland annat köpa dig en kopp kaffe eller varm choklad med vispgrädde samt korv med bröd.
 
Superlördag
Superlördag
 
Målet är att Rynningeviken ska vara Örebros största och förmodligen Sveriges finaste plats för naturturism och rekreation mötesplats för alla.
 
Här kan ni läsa mer on Rynningeviken: http://rynningeviken.se/index.html

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

1000 Nordic parkrunners header

parkrun Nordic 1000+ runners!

It’s now over 9 years since parkrun started up in the Nordics, with the first event in Copenhagen’s Amager Faelled parkrun in early May 2009. There were 20 runners that day, supported by 7 volunteers, including Henrik Poulsen, who remains the Event Director to the current day, 480 events later!   But it is only…

pic of Claire for newsletter1

I did it!

I’m not a fast runner (Editors note: everything is relative Claire!) in fact since discovering parkrun back in 2012 I have managed to run the 5km distance in less than 30 minutes just once, and that course was nice and flat! Haga parkrun is definitely not flat so when I was challenged by Deri Thomas…