Nyheter - 16th January 2018
Taggar:

Super lördag – Örebro parkrun och Rynningeviken skridskouthyrning

rynningeviken

Förra vecka (13/1) var det Superlördag på Rynningeviken.
 
Detta är namnet vi skapade för ett evenemang som officiellt markerar öppningen av skridskoåkning och därmed uthyrning på Hjälmaren och i kombination med parkrun som körs varje lördag året runt. Mannen ansvarig för Rynningeviken är Anders Schreiber som har haft sin “Rynningeviken” -operation i flera år och är mycket populär och känd bland Örebros folk.
 
Untitled
 
Anders från Rynningeviken och Matt Event Director på Örebro parkrun
 
Rynningeviken har ca. 60 par långfärdskridskor från storlek 36 till 48 för uthyrning. Det finns dessutom ca. 60 par hockey-, barn- och damskridskor i flera storlekar. De har även en del puckar och klubbor för uthyrning. Utöver det hyr de nu också ut sparkar.
 
Också ny i år ska de ordna spännande aktiviteter vid Hjälmaren arrangerade av Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog och att de ha köpt en slipmaskin så nu finns det möjlighet att slipa skridskorna vid Rynningeviken. De har ett antal kite segel från SurfSpot Sweden som de kommer hyra ut i vinter vid Rynningeviken. Ännu en nyhet att prova på. De hoppas även ha instruktörer på plats vissa helger för att lära ut grunderna om man känner att det behövs.
 
I samband med att de har skridskoruthyrningen öppen har de även café öppet mellan kl. 10-15. Här kan du bland annat köpa dig en kopp kaffe eller varm choklad med vispgrädde samt korv med bröd.
 
Superlördag
Superlördag
 
Målet är att Rynningeviken ska vara Örebros största och förmodligen Sveriges finaste plats för naturturism och rekreation mötesplats för alla.
 
Här kan ni läsa mer on Rynningeviken: http://rynningeviken.se/index.html

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

jyri cover shot

Who has completed the most events in YOUR country?

Walking, jogging or running all the events in each different parkrun territory has become a familiar challenge to dedicated parkrunners. It gives people a reason to travel, discover new places and meet new friends, all in the pursuit of parkrun.   Here in the Nordics, we look at the parkrunners who hold the records for…

Trondheim nov cover

Another week, another record turnout for parkrun Nordics!

Despite the shortening days and the dropping temperatures, this Saturday saw plenty of records fall with:   – More events than ever before (22)   – More runners than ever before (1062)   – More volunteers than ever before (143)   All for free, organised by volunteers with plenty of parkrun love!   Here’s how…