Nyheter - 16th January 2018
Taggar:

Super lördag – Örebro parkrun och Rynningeviken skridskouthyrning

rynningeviken

Förra vecka (13/1) var det Superlördag på Rynningeviken.
 
Detta är namnet vi skapade för ett evenemang som officiellt markerar öppningen av skridskoåkning och därmed uthyrning på Hjälmaren och i kombination med parkrun som körs varje lördag året runt. Mannen ansvarig för Rynningeviken är Anders Schreiber som har haft sin “Rynningeviken” -operation i flera år och är mycket populär och känd bland Örebros folk.
 
Untitled
 
Anders från Rynningeviken och Matt Event Director på Örebro parkrun
 
Rynningeviken har ca. 60 par långfärdskridskor från storlek 36 till 48 för uthyrning. Det finns dessutom ca. 60 par hockey-, barn- och damskridskor i flera storlekar. De har även en del puckar och klubbor för uthyrning. Utöver det hyr de nu också ut sparkar.
 
Också ny i år ska de ordna spännande aktiviteter vid Hjälmaren arrangerade av Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog och att de ha köpt en slipmaskin så nu finns det möjlighet att slipa skridskorna vid Rynningeviken. De har ett antal kite segel från SurfSpot Sweden som de kommer hyra ut i vinter vid Rynningeviken. Ännu en nyhet att prova på. De hoppas även ha instruktörer på plats vissa helger för att lära ut grunderna om man känner att det behövs.
 
I samband med att de har skridskoruthyrningen öppen har de även café öppet mellan kl. 10-15. Här kan du bland annat köpa dig en kopp kaffe eller varm choklad med vispgrädde samt korv med bröd.
 
Superlördag
Superlördag
 
Målet är att Rynningeviken ska vara Örebros största och förmodligen Sveriges finaste plats för naturturism och rekreation mötesplats för alla.
 
Här kan ni läsa mer on Rynningeviken: http://rynningeviken.se/index.html

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Festningen 3 gens cover

This week’s photos – from the events that beat the ice!

We’re glad to say that all the Danish events were able to go ahead on Saturday, but an icy grip took hold in the rest of the Nordics, with only 5 events across the other three countries beating the freeze.   This meant that we had just 13 events go ahead this past weekend, but…

Lasse tailrunner cover

From Denmark to Dresden, with parkrun love!

Since 2011, my mother (Who now has 250+ runs) tried to persuade me to run parkrun with her, she knew I enjoyed running. Sadly I was working every Saturday morning, and was therefore unable to participate. However in 2014 I changed jobs and was able to try it out.     Obviously I loved it……