Nyheter - 31st January 2018
Taggar:

Veckans volontär – träffa de som gör Skatås parkrun möjlig!

Volunteer pic for newsletter

Vi på Skatås parkrun är så väldigt stolta och tacksamma för våra glada volontärer att vi har skapat en serie – veckans volontär! Idén var Emelie Carlssons, och vilken bra idé! Nu har vi haft en hel månad av veckans volontär och har träffat fyra som ständigt hjälper till att skapa en god och uppmuntrande stämning varje lördag!
 
24785272_1670932559635964_3214009006154847233_o
 
Den första var Rachel Pierce, som är en av Skatås parkruns samordnare. Hon flyttade till Sverige för fem år sedan och blev svensk medborgare för ett år sedan. Som nyanländ vill Rachel bidra till sitt nya hemland med någonting kul, hälsosamt, kamratskapande och välkomnande. Det bästa hon vet är att hänga med alla Skatås parkruns funktionärer och deltagare varje lördag.
 
25188675_1679018662160687_4828504560603990911_o
 
Jonas Boman är den som inledde arbetet med att ta parkrun till Göteborg. Jonas vill dela löpning med andra för att han själv älskar att springa! Han betonar att löpning borde vara tillgänglig för alla och noterar att parkrun är helt unikt, utformat för att tillgängliggöra träning. Det är ett kostnadsfritt evenemang som välkomnar alla oberoende av deras träningsnivå.
 
25550541_1686391751423378_5578602593934260239_n
 
Den tredje volontären som presenterades var Herta Boayke-Yiadom Dahl! Herta introducerades till parkrun i Sydafrika och innan dess hade hon ingen lust att träna. Nu har hon blivit en regelbunden deltagare, både som funktionär och joggare! När hon flyttade till Sverige blev parkrun ett sätt att hitta nya vänner och delta i ett hälsosamt och avslappnat evenemang.
 
26677919_1708545169208036_4366317983918568289_o
 
Och den senaste volontär som presenterades var Emelie Carlsson. Hon hörde först om parkrun-konceptet från kompisar i Storbritannien. Konceptet lockade, och Emelie blev engagerad i Skatås parkrun direkt. Hon älskar att parkrun är för alla – en kan gå, jogga eller springa, delta med hund eller barnvagn eller ställa upp som funktionär.
 
Håll uppsikt efter en text om Kristin Wetterling, som gick med i Skatås parkrun-teamet efter att hon lockades av Haga parkrun i Stockholm.
 
Det som är tydligt med alla volontärer är deras engagemang kring parkruns kärnsyfte – att göra det enkelt och roligt att motionera samt att bidra till ett fysiskt och psykiskt hälsosamt samhälle! Som ideell organisation är parkrun beroende av att volontärer ställer upp och hjälper till. Tack vare alla våra underbara deltagare har Skatås parkrun haft mer än sex funktionärer på nästan alla våra parkruns!
 
Så vi ser fram emot att träffa nya volontärer! Alla som kommer till parkrun har ett nytt och givande perspektiv som bidra till evenemanget varje lördag. Ni kan läsa mer om Skatås parkruns volontärer på Facebook och Instagram (@skatasparkrun). Vi ses på lördag!!!

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

jyri cover shot

Who has completed the most events in YOUR country?

Walking, jogging or running all the events in each different parkrun territory has become a familiar challenge to dedicated parkrunners. It gives people a reason to travel, discover new places and meet new friends, all in the pursuit of parkrun.   Here in the Nordics, we look at the parkrunners who hold the records for…

Trondheim nov cover

Another week, another record turnout for parkrun Nordics!

Despite the shortening days and the dropping temperatures, this Saturday saw plenty of records fall with:   – More events than ever before (22)   – More runners than ever before (1062)   – More volunteers than ever before (143)   All for free, organised by volunteers with plenty of parkrun love!   Here’s how…