Nyheter - 21st March 2018
Taggar:

Skatås parkrun – alternativ vinterbana

skatås Mari

Denna vecka provkör Skatås parkrun en alternativ ”out and back” vinterbana som förhoppningsvis kommer göra det möjligt för teamet att arrangera parkrun genom hela vintern. Deltagarna kommer känna igen de första två kilometerna ut till Härlanda tjärn. Men istället för att vända till höger och fortsätta uppför backen bakom kiosken vid stranden ska deltagarna vända till vänster och fortsätta på den större grusvägen (“åttan”) fram en kon. Där ska man göra en u-sväng och gå, jogga eller springa tillbaka förbi Härlanda tjärn och vidare in till målet vid Skatås motionscentrum. Denna bana får mer sol och en mer regelbunden tillförsel av grus än vår vanliga bana, där det kan ta veckor innan isen smälter. Förhoppningsvis betyder detta att vår vinterbana är mer löpbar under vintermånaderna än vår nuvarande bana.
 
En ritning av den nya banan kan ses nedan.
 
Skatås new bana
 
Feedback från deltagarna är mycket uppskattad!

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

PAUL-SINTON-HEWITT-19_03_2014-300x267

Meet parkrun Founder Paul Sinton-Hewitt on his visit to parkrun Nordics!

We’re delighted to welcome back parkrun founder Paul Sinton-Hewitt on a trip to the Nordics at the end of May. Just over a year ago Paul joined us to run at Haga parkrun, where we were joined by our friends at SVT, who did a great piece explaining what parkrun is all about (and for…

newsletter cover pic

Registered but not run? It’s never too late to join us at parkrun

Statistics. Of course parkrun is a goldmine for data and statistics, giving every runner the chance to see all of their results from all of the parkruns that they have ever participated in, including time, position, and age-graded score. But looking a little bit closer, another statistic is revealed – the people who have registered…