Nyheter - 21st March 2018
Taggar:

Skatås parkrun – alternativ vinterbana

skatås Mari

Denna vecka provkör Skatås parkrun en alternativ ”out and back” vinterbana som förhoppningsvis kommer göra det möjligt för teamet att arrangera parkrun genom hela vintern. Deltagarna kommer känna igen de första två kilometerna ut till Härlanda tjärn. Men istället för att vända till höger och fortsätta uppför backen bakom kiosken vid stranden ska deltagarna vända till vänster och fortsätta på den större grusvägen (“åttan”) fram en kon. Där ska man göra en u-sväng och gå, jogga eller springa tillbaka förbi Härlanda tjärn och vidare in till målet vid Skatås motionscentrum. Denna bana får mer sol och en mer regelbunden tillförsel av grus än vår vanliga bana, där det kan ta veckor innan isen smälter. Förhoppningsvis betyder detta att vår vinterbana är mer löpbar under vintermånaderna än vår nuvarande bana.
 
En ritning av den nya banan kan ses nedan.
 
Skatås new bana
 
Feedback från deltagarna är mycket uppskattad!

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

huddinge walkers

This week’s photos from around the Nordics

The wonderful summer continued this week right across the region. Here is a selection of pictures from across the Nordics to give you a feeling for all our events in Denmark, Sweden, Norway and Finland.   It was World Cup quarter-final day on Saturday, and although the day was to end in disappointment, at least…

klaus now

A dedicated parkrunner

It’s taken Klaus Kildermand a while to get to his 50th parkrun, which he celebrated this past Saturday at Vejen parkrun. Running his first parkrun in 2011, more than 7 years have passed for him to reach this milestone. But that’s not because Klaus is lacking any motivation to come down to parkrun on a…