Nyheter - 21st March 2018
Taggar:

Skatås parkrun – alternativ vinterbana

skatås Mari

Denna vecka provkör Skatås parkrun en alternativ ”out and back” vinterbana som förhoppningsvis kommer göra det möjligt för teamet att arrangera parkrun genom hela vintern. Deltagarna kommer känna igen de första två kilometerna ut till Härlanda tjärn. Men istället för att vända till höger och fortsätta uppför backen bakom kiosken vid stranden ska deltagarna vända till vänster och fortsätta på den större grusvägen (“åttan”) fram en kon. Där ska man göra en u-sväng och gå, jogga eller springa tillbaka förbi Härlanda tjärn och vidare in till målet vid Skatås motionscentrum. Denna bana får mer sol och en mer regelbunden tillförsel av grus än vår vanliga bana, där det kan ta veckor innan isen smälter. Förhoppningsvis betyder detta att vår vinterbana är mer löpbar under vintermånaderna än vår nuvarande bana.
 
En ritning av den nya banan kan ses nedan.
 
Skatås new bana
 
Feedback från deltagarna är mycket uppskattad!

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Amager cover pic

Amager Fælled parkrun holds its 500th event on 29th September!

Amager Fælled parkrun, the oldest parkrun outside of the UK, is looking forward to celebrating its 500th event next Saturday, 29th September.   Starting in May 2009, when 20 runners attended the inaugural event, Amager Fælled boasts the incredible statistic that they have not missed a single event since this point in time. The course…

SID 1, light (1) header

parkrun features in Spring magazine

We were delighted that parkrun recently featured in the running magazine Spring, telling the story of parkrun from its beginnings in London 14 years ago and featuring interviews with the founder Paul Sinton-Hewitt and Nordics country manager Deri Thomas. Below you can read the full article online (in Swedish) enjoy!   Spring is a subscription-only…