Nyheter - 4th April 2018
Taggar:

Örebro parkrun fyller 1 år

örebro newsletter pic

Wow vilket år vi har haft!
 
örebro collage 1
 
97 deltagare på det första eventet för att sedan ställa in följande veckas på grund av snö och is – en indikator på saker som skulle komma. I äkta parkrunstil, nu i 20 länder runt om i världen, lockade Örebro att en blandning av människor som ville ta reda på vad vi handlar om. parkrun har charm, en opretentiös atmosfär som folk gillar. Människor som redan är aktiva hittar oss ganska snabbt, eftersom de har sin radar finjusterade till sådana events, men det är fantastiskt att vi ser icke-aktiva människor delta och bokstavligen bli beroende! Det skulle vara orättvist att bara nämna några personer eftersom vi nu har så många “missbrukare” på Örebro parkrun men de vet vilka de är. Efter endast 46 events har vi en person som har deltagit (och ställt upp som funktionär flera gånger kan jag tillägga) 39 gånger. Andra har deltagit ett trettiotal gånger. Deras entusiasm smittar!
 
Barnvagnar, par, familjer, hundar, unga och gamla, tjejer och killar; ALLA är välkomna och det verkar som att budskapet går fram. Om något, skulle vi verkligen älska att se en ännu mer varierad blandning av etniciteter, bakgrunder och kulturer – nå människor som vanligtvis inte skulle besöka oss eller Rynningeviken. Gå i din egen takt eller spring så fort du kan – du bestämmer.
 
Någonting som är extremt positivt är den goda vilja de som ställer upp som funktionärer visar varje vecka. Jag känner att vi har brutit alla traditionsbundna teorier om volontärarbete där föreningar verkligen kämpar för att övertyga sina medlemmar att ge upp sin tid kanske bara ett par gånger per år. Parkruns budskap är att det är lika givande att delta i evenemanget som antingen en walker / löpare eller som en del av volontärlaget. Uppgiften är enkel och vi hjälper varandra. Det är ett bra sätt att få nya vänner och det är dessa människor som få det att hända; gratis, varje vecka året runt.
 
Vi fortsätter se “parkrun-turister” från hela världen, inklusive Australien, Tasmanien, Portugal, Irland, Wales, Skottland, Danmark och England. Hur coolt är inte det? Den lilla streckkoden som vi ber dig skriva ut när du registrerar dig (gratis) och tar med dig varje gång kvalificerar dig att delta i varje parkrun över hela världen.
 
Vi älskar det när lokala klubbar har sina temadagar och både IF Start & Örebro AIK hade sådana evenemang förra året vilket gjorde det möjligt för dem att marknadsföra sig och visa vilket härligt gäng de är. parkrun handlar inte om att vara konkurrenskraftig utan om passion för att vara aktiv men om du vill ta din löpning till nästa nivå är det definitivt en fördel att vara medlem i en löparklubb.
 
örebro collage 2
 
En speciell gest av goodwill som jag skulle vilja nämna var när Janis, en av våra regelbundna deltagare, erbjöd sig att skapa nya skyltar helt gratis! Han har sitt eget tryckeri och sa att han skulle vilja “ge något tillbaka till oss för att vi hjälper honom bli aktiv” Vi fick kort efter en uppsättning skyltar tryckta på plåt som både ser fantastiska ut och förhoppningsvis kommer hålla ett tag. Tack kompis!
 
Vintern kom med alla sina utmaningar. Vi kontrollerar ständigt banan så att den är säker nog att springa på. För detta skulle jag personligen vilja tacka hela volontärskaran. Vi har alla liv utanför parkrun (tro det eller ej!); jobb, familjer, träning mm, men alla har ställt upp med sin tid även under veckorna.
 
Vilket leder oss till där allt började för ett år sedan. Enkelheten i att veta att varje lördag kl 09.30 kan du helt enkelt ta dig ner till oljehamnen och delta tillsammans med ett gäng andra motionsglada. Oavsett din bakgrund eller förmåga, ålder eller kön, själv eller i en grupp är alla välkomna. Var aktiv, skaffa vänner och dela en “fika” på fantastiska Naturens Hus efteråt i härliga omgivningar, vilket bra sätt att starta din helg.
 
Vi ses den 14/4!
 
Matt Ford
A85744
Örebro parkrun Event Director

Dela med vänner:

Amager Faelled cover

This week’s Nordics photocall

20 events took place around the Nordics this weekend for the first time in 2019, and nearly 900 people were involved either taking part or volunteering at this week’s events. Here’s some of the best photos from this weekend.   82 runners took part in windy conditions at Fælledparken parkrun this week   The start…

cover pic

Lathund för nybörjare på parkrun!

Det svåraste för en första gångs-parkrunner är just att ta sig till sitt första parkrun event.   Du har sett dina vänner eller en familjemedlem posta om det på sociala medier i veckor, månader eller till och med år. Du har alltid varit nyfiken men var aldrig säker på om du hade vad som krävdes…