Nyheter - 19th April 2018
Taggar:

Örebro parkrun fyller 1 år – ett nytt nordiskt rekord med 193 deltagare!

örebro newsletter

I lördags firade vi 1 år “in action”, vårt event #49. Det är fantastiskt att vi bara behövt ställa in fyra gånger med tanke på vintern som vi har haft! Innan lördag hade vi igen aning hur många som skulle komma men hade goda förhoppningar att vi åtminstone skulle slå vårt egna deltagarrekord som var 97. Under veckan såg vi mycket trafik på social media och registreringarna ökade dag för dag (vi landade till slut på 82 nya registreringar!) så förväntningarna var höga; kanske kunde vi slå det svenska deltagarrekordet på 123! Kvällen innan skämtade jag med Deri Thomas (mannen som tog parkrun till Sverige) om att slå det nordiska rekordet på 147 (see where this is heading?) som sattes i Danmark för länge sedan. Han skrattade.
 
Örebro parkrun #49
09.20 och plötsligt kom mycket folk
 
Örebro parkrun #49
Strax innan “pre-run snacket”
 
Med en megafon och en teckenspråkstolk var det en hel del som var nytt för oss på Örebro parkrun men vi är vana vid utmaningar och hanterade det galant! Vi tackade de som deltagit under de sista 48 eventen och bad alla som någon gång ställt upp som funktionär att stå åt sidan. Det blev en talande uppvisning av hur många som faktiskt varit inblandade och fått parkrun att hända varje lördag. Springa, jogga eller promenera och hjälpa till ibland – that’s the parkrun way!
 
Örebro parkrun #49
Man får ett hum om hur många som deltog
 
Alla startade som vanligt samtidigt och det var fantastiskt att se så mycket folk. Jag träffade Ebba Örn från SR P4 som rapporterade på de lokala nyheterna senare under morgonen. Trevligt med uppmärksamhet.
 
Örebro parkrun #49
Per Arvidsson, Jonas Rosengren och Deri Thomas
 
Efter 17.32 kom den första parkrunnern i mål; Jonas Rosengren från KFUM tätt följd av Deri Thomas (nämnd tidigare) och sen Per Arvidsson som har sprungit parkrun 6 gånger. Efter 30 minuter 43 sekunder hade vi satt ett nytt svenskt deltagarrekord och efter 59.50 och alla i mål hade vi satt ett fantastiskt, nytt nordiskt rekord med 193 deltagare! WOW!
 
20180414_073632190_iOS
Många promenerade parkrun idag i vårsolen
 
Vilken dag det blev! 65 personer deltog i Örebro parkrun för första gången, 37 satte nya personbästa (pb) och vi såg en riktig blandning av åldrar, kön, bakgrund; familjer, barnvagn, hundar – i sann parkrun-anda.
 
Grattis till Liduina VAN SITTEREN som satte nytt banrekord för damer på 18:47 och Åsa Höög som satte nytt Age Grade course record på: 84.38% (19:12).
 
20180414_071435140_iOS
parkrunfamiljen
 
Fortsätt att sprida ordet om parkrun, vi ser fram emot att träffa många av er nästa lördag när vi kör igen; same time, same place.
 
Matt Ford
A85744
Event Director
Örebro parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Sean-Doyle

Back from the dead

On this day in 2013 – the 12th of May – Sean Doyle woke up from an induced coma to be told he’d had a heart attack/cardiac arrest at Huddersfield parkrun. His odds of survival had been 6%.   Since that fateful day five years ago Sean has run 7,000 miles, including 150 parkruns, and…

Örebro parkrun #53

Vi hjälps åt!

Jag har alltid varit periodare när det gäller löpning (läs, hatade löpning förut men var lite tvungen…). Har under senaste 1½ året sprungit regelbundet, mycket tack vare parkrun. Jag kan ses på lördagarsmornar rusandes iväg med en minst sagt övertänd röd irländsk setter som heter Maggan. I skrivande stund har jag sprungit hela 27 st…