Nyheter - 19th April 2018
Taggar:

Örebro parkrun fyller 1 år – ett nytt nordiskt rekord med 193 deltagare!

örebro newsletter

I lördags firade vi 1 år “in action”, vårt event #49. Det är fantastiskt att vi bara behövt ställa in fyra gånger med tanke på vintern som vi har haft! Innan lördag hade vi igen aning hur många som skulle komma men hade goda förhoppningar att vi åtminstone skulle slå vårt egna deltagarrekord som var 97. Under veckan såg vi mycket trafik på social media och registreringarna ökade dag för dag (vi landade till slut på 82 nya registreringar!) så förväntningarna var höga; kanske kunde vi slå det svenska deltagarrekordet på 123! Kvällen innan skämtade jag med Deri Thomas (mannen som tog parkrun till Sverige) om att slå det nordiska rekordet på 147 (see where this is heading?) som sattes i Danmark för länge sedan. Han skrattade.
 
Örebro parkrun #49
09.20 och plötsligt kom mycket folk
 
Örebro parkrun #49
Strax innan “pre-run snacket”
 
Med en megafon och en teckenspråkstolk var det en hel del som var nytt för oss på Örebro parkrun men vi är vana vid utmaningar och hanterade det galant! Vi tackade de som deltagit under de sista 48 eventen och bad alla som någon gång ställt upp som funktionär att stå åt sidan. Det blev en talande uppvisning av hur många som faktiskt varit inblandade och fått parkrun att hända varje lördag. Springa, jogga eller promenera och hjälpa till ibland – that’s the parkrun way!
 
Örebro parkrun #49
Man får ett hum om hur många som deltog
 
Alla startade som vanligt samtidigt och det var fantastiskt att se så mycket folk. Jag träffade Ebba Örn från SR P4 som rapporterade på de lokala nyheterna senare under morgonen. Trevligt med uppmärksamhet.
 
Örebro parkrun #49
Per Arvidsson, Jonas Rosengren och Deri Thomas
 
Efter 17.32 kom den första parkrunnern i mål; Jonas Rosengren från KFUM tätt följd av Deri Thomas (nämnd tidigare) och sen Per Arvidsson som har sprungit parkrun 6 gånger. Efter 30 minuter 43 sekunder hade vi satt ett nytt svenskt deltagarrekord och efter 59.50 och alla i mål hade vi satt ett fantastiskt, nytt nordiskt rekord med 193 deltagare! WOW!
 
20180414_073632190_iOS
Många promenerade parkrun idag i vårsolen
 
Vilken dag det blev! 65 personer deltog i Örebro parkrun för första gången, 37 satte nya personbästa (pb) och vi såg en riktig blandning av åldrar, kön, bakgrund; familjer, barnvagn, hundar – i sann parkrun-anda.
 
Grattis till Liduina VAN SITTEREN som satte nytt banrekord för damer på 18:47 och Åsa Höög som satte nytt Age Grade course record på: 84.38% (19:12).
 
20180414_071435140_iOS
parkrunfamiljen
 
Fortsätt att sprida ordet om parkrun, vi ser fram emot att träffa många av er nästa lördag när vi kör igen; same time, same place.
 
Matt Ford
A85744
Event Director
Örebro parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

SID 1, light (1) header

parkrun features in Spring magazine

We were delighted that parkrun recently featured in the running magazine Spring, telling the story of parkrun from its beginnings in London 14 years ago and featuring interviews with the founder Paul Sinton-Hewitt and Nordics country manager Deri Thomas. Below you can read the full article online (in Swedish) enjoy!   Spring is a subscription-only…

p42a

Världens Barn P4 Örebro / Örebro parkrun

Lördagen den 29:e september är inte vilken parkrun-lördag som helst i Örebro. Vi har fått den stora äran att tillsammans med P4 Örebro Sveriges Radio hålla i ett evenemang som ger oss chansen till att bidra till något fantastiskt – springa in pengar för Världens Barn!   Världens Barn är en riksinsamling i samarbete med…