Nyheter - 9th May 2018
Taggar:

Varför vi älskar parkrun

örebro couple pic

Jag började jogga lite smått för ett år sen och det är något jag velat göra i många år, men min kropp har inte klarat av det p.g.a stor övervikt. Nu när lite drygt 55 kilo är borta så går det som en dans, eller ja nästan iallafall. Visst kan det vara jobbigt vissa dagar, men det är så kul när man väl klarat av sin runda och förbättrar sin tid. I början trodde jag aldrig att jag skulle klara av att springa. Mina lungor brände efter bara 50 meter långsam jogg. Hur kunde jag gjort såhär mot mig själv och satt mig i en så dålig kropp?
 
Vi upptäckte parkrun genom en i familjen, och vilken fin gemenskap det är! 31 mars så tog jag med mig min sambo som är lite lätt allergisk mot motion och provade på parkrun och sen var jag fast! Tanken var att vi skulle gå runt ihop för att kolla av banan, men när vi gått ett par meter och folk sprang förbi så sa jag “hejdå” och for iväg för det kliade i benen av springlängtan. Sambon går runt och jag springer, men vi gör det tillsammans och det är väl det som är det viktiga. Jag vet inte om det är fikat efteråt som lockar Henrik mest eller att han innerst inne vet att det är nyttigt. Roligt har vi iallafall och gemenskapen är stor. Bara det att alla hälsar och hejar på utmed banan gör att man orkar lite extra! Man får springa i grupp och man blir pushad att göra lite extra bra ifrån sig. Jag springer flera dagar i veckan hemma, men då runt ca 3 km så på lördagar tar jag 5 km på parkrun och får en tid som ger ett kvitto på att träningen under veckan gett resultat.
 
20180414_071435140_iOS
 
Även om man inte är pigg på morgonen så törs man inte stanna hemma för då blir det pinsamt nästa gång man kommer. Även om allt är frivilligt får man en känsla av att man lovat att dyka upp för man blir igenkänd och välkomnad. Att alla får vara med oavsett ålder, kön, funktionshinder eller nationalitet är väl bara underbart! Och man kan verkligen ta sig runt i sin egen takt – det finns folk som går, joggar och springer i alla olika hastigheter och ingen behöver känna att de kommer sist.
 
Vi sitter och planerar vår semester och resan får helt klart gå till ett land där parkrun finns, för visst vill vi köra ett lopp även på semestern! Vad sägs om Italien eller kanske Frankrike, eller Irland, eller…..
 
Har du inte testat på parkrun än så snöra på dig skorna och gör det på lördag, och vi kan lova dig att du inte blir besviken. Det är den bästa starten på en helg du kan få istället för att ligga och dröna i soffan…
 
/Matilda Ek (& Henrik Andersson)
A4427985
Orebro parkrun

Dela med vänner:

Route 3 cover pic

Velkommen til Dømmesmoen parkrun, Grimstad!

Våren 2018 besøkte jeg en venn i Storbritannia. Jeg la merke til en rekke magasiner om løping som lå rundt omkring i huset hennes, og spurte hvem i familien som hadde tatt opp løping. Til min overraskelse fortalte hun meg at det var henne selv, og spurte meg om jeg hadde hørt om parkrun. Hun…

parkrun Japan 2 cover

parkrun starts in Japan!

Japan will become parkrun’s 21st country when the first starts in Japan on 6th April. The first event is called Futakotamagawa parkrun and will be located in the western suburbs of Tokyo alongside the Tama river.   It’s a one-lapper in a park, offering runners a scenic, flat parkrun in an attractive urban park environment….