Nyheter - 17th May 2018
Taggar:

Vi hjälps åt!

Örebro parkrun #53

Jag har alltid varit periodare när det gäller löpning (läs, hatade löpning förut men var lite tvungen…). Har under senaste 1½ året sprungit regelbundet, mycket tack vare parkrun. Jag kan ses på lördagarsmornar rusandes iväg med en minst sagt övertänd röd irländsk setter som heter Maggan. I skrivande stund har jag sprungit hela 27 st parkuns!
 
IMG_9124
 
Men – jag har också provat på att vara funktionär vid 4 tillfällen. Vid starten pratar Run Director om vikten av att det finns funktionärer och att det är lika roligt att vara funktionär som att springa. Eller hur – tänker ni!!! Hur kul kan det vara? Men faktum är att det ÄR roligt och givande och väldigt trevligt!
 
Jag har stått ute i banan som ”marshal” eller vägvisare, på olika ställen. Kallt i januari, visst. Blåsigt ibland, absolut. Men värmen man känner när löparna kommer väger upp för allt det. En del vinkar, ger tummen upp, eller en high five. Senast var det en man som sprang förbi sa ”tack för att du ställer upp”! Och varför inte?! Min sambo sa någon gång ”men om du ska vara funktionär, kan du ju inte springa”. Nej precis, men andra kan! Och en annan gång är det någon annan som är funktionär när jag springer – vi hjälps åt!
 
Insatsen för den enskilde är inte så stor. Man är där lite tidigare, hjälps åt tillsammans med de andra funktionärerna att märka ut banan. På vägen tillbaka plockar man helt enkelt tillbaka det man har markerat ut. Alla är väldigt hjälpsamma och ingen lämnas ensam med något man är osäker på. Så alla ni som springer – testa att vara funktionär och se om det är lika roligt som Run Director säger ;)
 
Och om ni inte känner värmen från löparna, får ni väl värma er med en extra kopp kaffe på Naturens Hus med de andra funktionärerna och löparna! Men jag är rätt säker på att ni som testar kommer tycka det är roligt och vilja ställa upp igen. Jag vet att jag kommer göra det fler gånger.
 
Vi ses!
 
/Lotta Persson
A3411339
Örebro parkrun

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Malmö cover pic

This week’s photos from around the Nordics

The cracks in the summer weather started to appear this week, with some very wet pictures sent in from some parts of our region this week. With nearly 900 runners hitting our events this week, it was nice to welcome people back from their summer holidays. Here’s some photos from a few of our events:…

leo cover pic1

Making friends at parkrun

The summer holidays has meant a trip ‘home’ for me, back to the UK for a chance to catch up with family and friends. And of course the chance to experience a couple of new parkrun events!   It’s one of the many pleasures of parkrun to discover new events and enjoy running in new…