Nyheter - 23rd May 2018
Taggar:

Min historia

Marcelo for newsletter1

Mitt namn är Marcelo och några av Er har säkert sett mig spring parkrun i Hagaparken vid något tillfälle. Tänkte lite kort berätta min historia hur det kommer sig att jag började köra parkrun.
 
I slutet på 2016 tog jag efter mycket om och men beslutat att göra en gastric bypass operation. Jag har sedan tonåren haft problem med vikten. Lyckats gå ner vid några tillfällen, men alltid gått uppe igen. Nu känner jag att jag verkligen fått rätt verktyg att hantera min vikt i och med operationen. Redan vid en tidigare vikt nedgång 2008/2009 så hade jag ett långsiktigt mål att någon gång springa ett marathon, det målet är idag fortfarande aktuellt och mer nåbart idag. Har sedan okt 2016 gått ner ca 50 kg och att springa har verkligen blivit lättare och roligare.
 
Har väl aldrig varit någon inbiten löpare, då jag nog gillar det där med lagsporter mera. Men jag har under åren sporadiskt sprungit något lopp men flera års uppehåll ibland.När jag 2008/2009 på började mitt långsiktiga mål om ett marathon lyckades jag faktiskt ta mig runt Stockholm Halvmaraton 2011.
 
Nu när jag började resan denna gång i början på 2017, så känner jag att jag varit mer mogen och lyssnat mera på min kropp. Bl.a. så fick jag lite problem med mina knän efter att ha sprungit någon månad. Så jag tog ett steg tillbaka och fick tips och hjälp med att träna upp muskulaturen runt knäna. Körde mitt program hela sommaren 2017 och sen började jag testa igen på löpband. Det kändes OK igen och jag testade ute efter det.
 
Testade parkrun första gången i augusti 2017 och lär nog köra på så länger jag kan och orkar.
 
Haga parkrun #81
 
Om jag ska vara helt ärligt så tycker jag det där med att vara ute och springa är faktiskt är tråkigt i alla fall om man gör det själv. Det är nog därför jag gillar parkrun, vi är ju så många fler som springer och jag brukar oftast få med mig någon kollega eller vän. Tycker det är inspirerande att se andra kämpa som en själv och jag försöker verkligen inspirera andra att följa med på parkrun.
 
IMG_3412
Hur kommer det sig att jag började med parkrun då? Jo, det var faktiskt tjej som jag lärde känna på Friskis & Svettis i Kista där jag tränat väldigt flitigt sedan jag kom igång med min träning. Idag är vi fortfarande vänner och hon pratade om att hon hade testat det här med parkrun i Hagaparken, så lovade att följa med en gång. Efter det vara jag såld och har tills idag sprungit 15 gånger och har också lyckats få med kollegor och vänner att registrera sig och börja springa. Det är kul att man nu börjar känna igen många av de som springer på lördagar och också kul att se hur man utvecklats under tiden. Tävlar ju bara mot mig själv och sporrar mig själv att gå framåt. Har nu lyckats få ner min tid från 36 min till snart strax över 30 min. Nu kör jag mot en tid under 30 min.
 
Och sen får vi se var man landar, there are no limits!!! Heheheheh
 
Vid pennan
 
DSC_0284
 
Marcelo Ibarra
Haga parkrun
A3785702

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Malmö cover pic

This week’s photos from around the Nordics

The cracks in the summer weather started to appear this week, with some very wet pictures sent in from some parts of our region this week. With nearly 900 runners hitting our events this week, it was nice to welcome people back from their summer holidays. Here’s some photos from a few of our events:…

leo cover pic1

Making friends at parkrun

The summer holidays has meant a trip ‘home’ for me, back to the UK for a chance to catch up with family and friends. And of course the chance to experience a couple of new parkrun events!   It’s one of the many pleasures of parkrun to discover new events and enjoy running in new…