Nyheter - 23rd May 2018
Taggar:

Min historia

Marcelo for newsletter1

Mitt namn är Marcelo och några av Er har säkert sett mig spring parkrun i Hagaparken vid något tillfälle. Tänkte lite kort berätta min historia hur det kommer sig att jag började köra parkrun.
 
I slutet på 2016 tog jag efter mycket om och men beslutat att göra en gastric bypass operation. Jag har sedan tonåren haft problem med vikten. Lyckats gå ner vid några tillfällen, men alltid gått uppe igen. Nu känner jag att jag verkligen fått rätt verktyg att hantera min vikt i och med operationen. Redan vid en tidigare vikt nedgång 2008/2009 så hade jag ett långsiktigt mål att någon gång springa ett marathon, det målet är idag fortfarande aktuellt och mer nåbart idag. Har sedan okt 2016 gått ner ca 50 kg och att springa har verkligen blivit lättare och roligare.
 
Har väl aldrig varit någon inbiten löpare, då jag nog gillar det där med lagsporter mera. Men jag har under åren sporadiskt sprungit något lopp men flera års uppehåll ibland.När jag 2008/2009 på började mitt långsiktiga mål om ett marathon lyckades jag faktiskt ta mig runt Stockholm Halvmaraton 2011.
 
Nu när jag började resan denna gång i början på 2017, så känner jag att jag varit mer mogen och lyssnat mera på min kropp. Bl.a. så fick jag lite problem med mina knän efter att ha sprungit någon månad. Så jag tog ett steg tillbaka och fick tips och hjälp med att träna upp muskulaturen runt knäna. Körde mitt program hela sommaren 2017 och sen började jag testa igen på löpband. Det kändes OK igen och jag testade ute efter det.
 
Testade parkrun första gången i augusti 2017 och lär nog köra på så länger jag kan och orkar.
 
Haga parkrun #81
 
Om jag ska vara helt ärligt så tycker jag det där med att vara ute och springa är faktiskt är tråkigt i alla fall om man gör det själv. Det är nog därför jag gillar parkrun, vi är ju så många fler som springer och jag brukar oftast få med mig någon kollega eller vän. Tycker det är inspirerande att se andra kämpa som en själv och jag försöker verkligen inspirera andra att följa med på parkrun.
 
IMG_3412
Hur kommer det sig att jag började med parkrun då? Jo, det var faktiskt tjej som jag lärde känna på Friskis & Svettis i Kista där jag tränat väldigt flitigt sedan jag kom igång med min träning. Idag är vi fortfarande vänner och hon pratade om att hon hade testat det här med parkrun i Hagaparken, så lovade att följa med en gång. Efter det vara jag såld och har tills idag sprungit 15 gånger och har också lyckats få med kollegor och vänner att registrera sig och börja springa. Det är kul att man nu börjar känna igen många av de som springer på lördagar och också kul att se hur man utvecklats under tiden. Tävlar ju bara mot mig själv och sporrar mig själv att gå framåt. Har nu lyckats få ner min tid från 36 min till snart strax över 30 min. Nu kör jag mot en tid under 30 min.
 
Och sen får vi se var man landar, there are no limits!!! Heheheheh
 
Vid pennan
 
DSC_0284
 
Marcelo Ibarra
Haga parkrun
A3785702

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

twins

parkrun Twins Tour

584 parkruns take place around the UK on Saturdays, but just six share their name with a parkrun in another part of the world: Albert, Bushy, Cambridge, Durham, Gladstone and Victoria.    We take a look at these parkrun ‘twins’ and reveal how many people have completed two parkruns that are known locally by the same…

Vääksy selfie frame cover

It’s beginning to look a lot like…..a Christmas parkrun

For most of the region, we’re still waiting for the snow to fall and the winter feeling to arrive. True, a little bit of snow and ice came to Norway, but alas caused both Festningen parkrun in Trondheim and Tøyen parkrun in Oslo to be cancelled.   So last week it was just one properly…