Nyheter - 28th January 2019
Taggar:

parkrun Sverige i 2018

Malmo pic for newsletter

Vad fort ett år flyger förbi! (Jag tror att vi sa så även förra året…….).

 

Det känns verkligen svårt att tänka att vi började 2018 utan Malmö Ribersborg och Uppsala parkrun, vilka nu är väletablerade event i parkrun Sverige-familjen.

 

Båda äger rum på fantastiskt fina banor som verkligen visar upp de två städerna från sina bästa sidor. Nu ser vi fram emot att se hur dessa två event växer och utvecklas under våren och sommaren 2019.

 

Malmö

 

Lite statistik att ta med sig – det totala antalet registrerade parkrun-deltagare i Sverige är nu över 6000 och växte med nästan 50 % under förra året. Sammanlagt arrangerade vi omkring 300 parkrun-event under förra året där vi välkomnade 11 000 personer till våra event, inklusive över 3000 personer som deltog i ett event för första gången.

 

Och allt tack vare över 400 volontärer som tillsammans har hjälpt till totalt nästan 2000 gånger. Även för ett litet parkrun-land som Sverige är detta fantastisk statistik, framförallt med tanke på att varje enskild person som är engagerad i parkrun i Sverige gör allting på ideell basis.

 

Uppsala start
 

Vi har också firat födelsedagskalas med Örebro, Huddinge, Kungsängen och Skatås, som firade 1 år, och Haga, som firade 2 år.

 

Örebro slog stort deltagarrekord på deras första födelsedag med 193 deltagare, vilket är flest antal deltagare någonsin vid ett parkrun i Norden.

 

Örebro parkrun #49
 

När vi blickar framåt in i 2019 så hoppas vi att få sprida glädjen av parkrun till fler orter och städer i Sverige. Särskilt har vi redan nu ett par platser som är under utveckling och vi hoppas kunna släppa mer detaljer kring dessa inom kort.

 

Mer information kommer i nyhetsbrevet och i våra sociala medier under de kommande veckorna. Kom ihåg: om du har en dröm om att starta en fantastisk löpargemenskap där du bor så hör av dig, vi hjälper gärna till att göra verklighet av drömmen!

 

Haga birthday picture
 

Tack än en gång till alla engagerade som hjälper till att genomföra parkrun varje vecka: event- och loppansvariga, kärnteamen och volontärer, och självklart också alla personer som deltar!

 

Ni är tillsammans med 5 miljoner andra en del av en ständigt växande global parkrun-familj, där var ni än är i världen alltid kan räkna med ett varmt välkomnande – och givetvis ett gratis 5 kilometerslopp med tidtagning varje vecka på lördag morgon!

 

Deri Thomas
parkrun Sverige
A24286

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Festningen 3 gens cover

This week’s photos – from the events that beat the ice!

We’re glad to say that all the Danish events were able to go ahead on Saturday, but an icy grip took hold in the rest of the Nordics, with only 5 events across the other three countries beating the freeze.   This meant that we had just 13 events go ahead this past weekend, but…

Lasse tailrunner cover

From Denmark to Dresden, with parkrun love!

Since 2011, my mother (Who now has 250+ runs) tried to persuade me to run parkrun with her, she knew I enjoyed running. Sadly I was working every Saturday morning, and was therefore unable to participate. However in 2014 I changed jobs and was able to try it out.     Obviously I loved it……