Nyheter - 11th February 2019
Taggar:

Jansku – erilainen juoksija

in the summer cover

Jansku on hyvin vaikeavammainen mies ja siksi kaikki harrastaminen ja kommunikointi on ollut lähes mahdotonta. Noin 5 vuotta sitten Jansku omaisten avulla sai kokeiluun tietokoneen, joka toimii katseella. Jansku oli koneesta kiinnostunut ja pikkuhiljaa alkoi löytää siitä keinon, millä hän sai omia mielipiteitään esille. Aluksi tietysti se oli vaikeaa, koska yli 30 vuotta aina joku muu oli päättänyt hänen puolestaan.
 

jansku- normal wheel chair
 
Kerran sitten puheterapeutti teki Janskulle sivun erilaisista harrastuksista ja Jansku kertoikin monta kertaa, että on kiinnostunut harrastuksista. Kun parkrun rantautui Suomeen ja Tampereelle syksyllä 2017, Jansku ja Tuire- äiti olivat heti reitin ensimmäisessä koejuoksussa mukana. Vauhdista pitävä Jansku oli iloinen. Silloin hänellä oli vuokrattu juoksukärryt ja niillä pääsikin paljon lujempaa kuin pyörätuolilla.
 

dav
 
Puoli vuotta kuitenkin kului ennen kuin hän sai omat juoksukärryt ja se puoli vuotta taivallettiin sisukkaasti pyörätuolilla rämpien kaikenlaisissa säätiloissa. Kun omat juoksukärryt tulivat tutuiksi, alkoi Jansku tietokoneellaan viestitellä, että hän haluaisi juosta vauhdikkaasti. Äiti menee hitaasti ja se on tylsää.
 
Koska Jansku ja Tuire käyvät säännöllisesti parkrunissa, niin siinä tutustuttiin puolin ja toisin muiden kävijöiden kanssa. Kerran sitten puheterapeutti laittoi parkrun sivulle, että Jansku haluaisi juosta vauhdikkaasti – haluaisiko joku juoksuttaa häntä. Nyt on useampikin vauhdikas juoksija uskaltanut tarttua Janskun juoksukärryn kahvoihin ja vauhtia on riittänyt. Jansku on tietokoneen välityksellä lähettänyt terveisiä, että hän on onnellinen.
 
parkrun on ihana sosiaalinen ja liikunnallinen tapahtuma, jossa erilaiset ihmiset ovat samalla viivalla.

Dela med vänner:

Kommentera och diskutera:

Festningen 3 gens cover

This week’s photos – from the events that beat the ice!

We’re glad to say that all the Danish events were able to go ahead on Saturday, but an icy grip took hold in the rest of the Nordics, with only 5 events across the other three countries beating the freeze.   This meant that we had just 13 events go ahead this past weekend, but…

Lasse tailrunner cover

From Denmark to Dresden, with parkrun love!

Since 2011, my mother (Who now has 250+ runs) tried to persuade me to run parkrun with her, she knew I enjoyed running. Sadly I was working every Saturday morning, and was therefore unable to participate. However in 2014 I changed jobs and was able to try it out.     Obviously I loved it……