Uncategorized - 28th February 2019
Taggar:

Nyhet! Växjö parkrun

växjö sjön

Den här veckan kan vi med glädje ge er lite mer detaljer om en ny parkrun som vi hoppas kunna lansera under 2019, Växjö parkrun!
 
Vi har länge känt att Växjö skulle vara en underbar plats för en parkrun, det skulle vara det första parkrun eventet i Småland och det faktum att den vackra Växjösjön som ligger i mitten av staden är nästan exakt 5 km lång, med en löpväg precis runt sjön.
 
växjö parkrun map
 
Det populära Växjö Marathon använder redan denna rutt.
 
Men vad kan hjälpa oss att förvandla Växjö parkrun från en dröm till verklighet? Här kommer vi in på berättelsen om Claes Mittjas, VD för Medley och även en ivrig parkrunner på Haga parkrun, som har kört 36 gånger där.
 
Claes mitt
 
Det faller sig så att bredvid Växjösjön ligger Medley simhall och träningscenter, en idealisk plats för start och mål för parkrun och naturligtvis en plats för den viktiga fikastunden efter varje event.
 
“Jag älskar begreppet parkrun, det är bara en sådan avslappnad och vänlig atmosfär, och en bra start på helgen”, säger Claes. “Och eftersom man inte behöver hämta nummerlapp innan man börjar, kan alla komma till starten när de vill, några minuter före 9.30. Det betyder att det hela är verkligen tidseffektivt också. Jag älskar att åka dit för att försöka förbättra min tid varje vecka, men jag gillar också att det är verkligen för alla, oavsett ålder eller hastighet.”
 
“parkruns motto är en “hälsosammare och lyckligare planet” knyter verkligen bra samman med Medleys motto “Träning som gör dig glad”, så om vi kan hjälpa till att vara en del av att starta upp parkrun Växjö, skulle det vara jättebra”.
 
Växjö sjön 2
 
Positivt är också att kommunen är välvilligt inställd att få parkrun till Växjö, så grönt ljus har redan givits till banan. Nu är vi på utkik efter att personer ska engagera sig så att vi kan börja bygga ett team av människor för att få parkrun påbörjad i staden. parkrun organiseras alltid av ett team av volontärer, så du kommer inte vara ensam, och du får stöd och vägledning från parkrun varje steg på vägen.
 
Växjösjön
 
Kom och bli en del av Växjö parkrun och bli en global parkrunfamilj med över 1600 evenemang och 5,5 miljoner registrerade löpare, joggare, vandrare och volontärer.
 
Vi har skapat en Facebook-sida så att du kan registrera ditt intresse för Växjö parkrun och vi kommer också att ha ett informationsmöte för alla som vill veta mer på 12:e mars vid Medleys simhall. Vi ser fram emot att träffa dig då, och vi ser mest fram till Växjö parkrun som börjar snart 2019!

Dela med vänner:

Route 3 cover pic

Velkommen til Dømmesmoen parkrun, Grimstad!

Våren 2018 besøkte jeg en venn i Storbritannia. Jeg la merke til en rekke magasiner om løping som lå rundt omkring i huset hennes, og spurte hvem i familien som hadde tatt opp løping. Til min overraskelse fortalte hun meg at det var henne selv, og spurte meg om jeg hadde hørt om parkrun. Hun…

parkrun Japan 2 cover

parkrun starts in Japan!

Japan will become parkrun’s 21st country when the first starts in Japan on 6th April. The first event is called Futakotamagawa parkrun and will be located in the western suburbs of Tokyo alongside the Tama river.   It’s a one-lapper in a park, offering runners a scenic, flat parkrun in an attractive urban park environment….