Nieuws - 11th September 2019
Tags:

parkrun – wachten tot je “fit genoeg” bent? Niet nodig!

cover

Soms krijg ik wel eens te horen: “Ja, ik kom wel een keer meedoen met parkrun maar dan moet ik er eerst fit genoeg voor zijn”.
 
Ik hoop je met dit artikel te overtuigen dat het echt niet nodig is om daarop te wachten en je gewoon nu al mee kan doen met parkrun! Waarom?
 
1. Niemand gaat jouw parkrun beoordelen. Zoals we altijd stellen: parkrun is een recreatieve prestatieloop en dus geen wedstrijd. De enige tegen wie je ooit loopt dat ben jezelf, en dan nog alleen als je daar zelf zin in hebt ;-) Je kan namelijk komen hardlopen, joggen, wandelen of een combinatie daarvan, het maakt allemaal echt niet uit.
 
2. Je zult merken dat de andere deelnemers en alle vrijwilligers echt super vriendelijk zijn en iedereen elkaar op een leuke manier oppept en aanmoedgt. Iedereen wil vooral dat je het naar je zin hebt, en je je eigen doel(en) bereikt, zelfs de snelste hardlopers.
 
Wynand & Natasha
 
3. Volhouden en doorgaan met lopen is het belangrijkst op elk niveau -van beginner tot topatleet-. parkrun biedt je de kans om wekelijks 5km te lopen in het gezelschap van enthousiaste anderen. (Overigens is er op zich natuurlijk niets mis mee voor jezelf hard te lopen in je eentje. Maar een mix van voor jezelf trainen en in een groep lopen is perfect!)
 
4. parkrun biedt een geweldige kans om je eigen vooruitgang te meten en nieuw behaalde doelen te vieren. Het motiveert enorm als je je persoonlijk record gaandeweg steeds wat verder ziet verbeteren.
 
5. Het is GRATIS !
 
6. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag al kan doen!
 
7. “Het is te vroeg op een zaterdagochtend”. Als je eenmaal een paar minuten aan het lopen bent voelt het bijna altijd oké. Datzelfde geldt ook voor die zaterdagochtenden! Onthoud dat IEDEREEN welkom is om mee te doen aan een parkrun en er geen specifiek basisconditie niveau vereist is.
 
Dus..we zien je zaterdag!
 
Deri Thomas
A24286
Haga parkrun (Zweden)

Deel met je vrienden:

cover 2

parkrun Netherlands coming soon

Exciting news: parkrun is coming to the Netherlands!   In 2020, parkrun will be launching in the Netherlands, becoming the 22nd country in the parkrun family.   We are in the process of confirming start dates and locations, but there has been an overwhelming amount of interest from all over the country. Plans are currently…

cover

parkrun binnenkort ook in Nederland

Fantastisch nieuws: parkrun komt naar Nederland!   In 2020 gaat parkrun van start In Nederland, dat daarmee het 22e land wordt in de parkrun familie.   Momenteel zitten we nog in de fase waarin startdatums en startlocaties vastgesteld worden, maar er is nu al een overweldigende mate van interesse voor parkrun getoond vanuit het hele…