Nieuws - 11th September 2019
Tags:

parkrun – wachten tot je “fit genoeg” bent? Niet nodig!

cover

Soms krijg ik wel eens te horen: “Ja, ik kom wel een keer meedoen met parkrun maar dan moet ik er eerst fit genoeg voor zijn”.
 
Ik hoop je met dit artikel te overtuigen dat het echt niet nodig is om daarop te wachten en je gewoon nu al mee kan doen met parkrun! Waarom?
 
1. Niemand gaat jouw parkrun beoordelen. Zoals we altijd stellen: parkrun is een recreatieve prestatieloop en dus geen wedstrijd. De enige tegen wie je ooit loopt dat ben jezelf, en dan nog alleen als je daar zelf zin in hebt ;-) Je kan namelijk komen hardlopen, joggen, wandelen of een combinatie daarvan, het maakt allemaal echt niet uit.
 
2. Je zult merken dat de andere deelnemers en alle vrijwilligers echt super vriendelijk zijn en iedereen elkaar op een leuke manier oppept en aanmoedgt. Iedereen wil vooral dat je het naar je zin hebt, en je je eigen doel(en) bereikt, zelfs de snelste hardlopers.
 
Wynand & Natasha
 
3. Volhouden en doorgaan met lopen is het belangrijkst op elk niveau -van beginner tot topatleet-. parkrun biedt je de kans om wekelijks 5km te lopen in het gezelschap van enthousiaste anderen. (Overigens is er op zich natuurlijk niets mis mee voor jezelf hard te lopen in je eentje. Maar een mix van voor jezelf trainen en in een groep lopen is perfect!)
 
4. parkrun biedt een geweldige kans om je eigen vooruitgang te meten en nieuw behaalde doelen te vieren. Het motiveert enorm als je je persoonlijk record gaandeweg steeds wat verder ziet verbeteren.
 
5. Het is GRATIS !
 
6. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag al kan doen!
 
7. “Het is te vroeg op een zaterdagochtend”. Als je eenmaal een paar minuten aan het lopen bent voelt het bijna altijd oké. Datzelfde geldt ook voor die zaterdagochtenden! Onthoud dat IEDEREEN welkom is om mee te doen aan een parkrun en er geen specifiek basisconditie niveau vereist is.
 
Dus..we zien je zaterdag!
 
Deri Thomas
A24286
Haga parkrun (Zweden)

Deel met je vrienden:

parkrun Netherlands starts on 29th February

parkrun Netherlands starts on 29th February

Klik hier voor de Nederlandse versie. Good news – parkrun is coming! parkrun Nederland launches on Saturday 29 February in multiple locations across the country. More details coming soon!

parkrun Nederland start op 29 februari

parkrun Nederland start op 29 februari

Klik hier voor de Engelse versie. Het is zo ver: parkrun komt eraan! parkrun start op zaterdag 29 februari op verschillende lokaties in het hele land. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk – hou onze social media in de gaten.