Nieuws - 12th September 2019
Tags:

parkrun binnenkort ook in Nederland

cover

Fantastisch nieuws: parkrun komt naar Nederland!
 
In 2020 gaat parkrun van start In Nederland, dat daarmee het 22e land wordt in de parkrun familie.
 
Momenteel zitten we nog in de fase waarin startdatums en startlocaties vastgesteld worden, maar er is nu al een overweldigende mate van interesse voor parkrun getoond vanuit het hele land.
 
Als onderdeel van de start van parkrun in Nederland komt een delegatie van de parkrun organisatie tussen 25 en 29 oktober 2019 op bezoek in Nederland. Dit om nader kennis te maken met de verschillende teams en individuen die parkrun in Nederland willen opzetten.
 
Wij danken de Atletiekunie voor haar steun aan ons project, en we delen samen de visie dat parkrun een mooie kans biedt voor iedereen om laagdrempelig mee te doen, in beweging te komen En als vrijwilliger een steentje bij te kunnen dragen.
 
De exacte datums en locaties voor onze afspraken en ontmoetingen in oktober zullen we binnenkort bekend maken. Als je alvast meer wilt weten kun je contact opnemen met ons via een email naar nederland@parkrun.com of -als je interesse hebt om ook bij jou in de buurt van start te gaan met parkrun- kun je dit webformulier invullen.
 
Je kunt op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de voortgang via het volgen van parkrun Nederland op Twitter, Facebook of Instagram op @parkrunNL.
 
5
 
Wat is parkrun?
parkrun is wereldwijd de grootste organisatie van wekelijkse gratis hardloopactiviteiten in de openbare ruimte. Meer dan 6 miljoen mensen hebben zich er al voor aangemeld, en 350.000 mensen over de gehele wereld nemen er zelfs elke week aan deel. Een parkrun is een wekelijks, gratis evenement met tijdwaarneming waarbij samen met anderen een parcours van 5km wordt hardgelopen, gejogd of gewandeld. Het wordt elke week georganiseerd op wereldwijd bijna 2000 verschillende plekken verdeeld over 21 landen.
 
parkrun is oorspronkelijk bedacht en van start gegaan in 2004 in Londen in het Bushy Park, naar een idee van Paul Sinton-Hewitt CBE, aanvankelijk heel kleinschalig met 13 deelnemers en 5 vrijwilligers die het hielpen organiseren. Vanaf dat allereerste begin is het bij parkrun altijd minstens zoveel gegaan om het sociale aspect van mensen samen te brengen dan om het aspect van mensen fysiek in beweging te brengen.
 
parkruns zijn gemeenschaps evenementen waaraan iedereen gratis mee kan doen en die worden georganiseerd door vrijwilligers. Er wordt gebruik gemaakt van een heel simpel systeem voor tijdwaarneming waardoor alle deelnemers na afloop weten hoe lang ze al rennend, joggend of wandelend over hun 5km hebben gedaan. Na afloop van elke parkrun worden mensen uitgenodigd voor een gezellig praatje of een drankje in een lokaal café.
 
parkrun gaat er vooral om dat iedereen mee kan doen (inclusie, d.w.z. niemand wordt uitgesloten). Het maakt niet uit hoe snel de deelnemers zijn. Ze worden uitgenodigd hard te lopen, te joggen of te wandelen, aan de kant mee te doen als vrijwilliger, samen met vrienden of het hele gezin, al dan niet samen met hun hond of kinderwagen, iedereen is welkom!
 
3
 

Deel met je vrienden:

header

Sinterklaas bezoekt parkrun!

Sinterklaas had het er maar druk mee afgelopen zaterdag: bij verscheidene parkruns werden de deelnemers aangemoedigd door de goedheiligman én er lag soms zelfs iets lekkers voor de lopers bij de finish!          

Sonsbeek 1 header

Foto overzicht van Nederland: 27 november

Afgelopen weekend kreeg Europa te maken met koud en onstuimig weer en ook Nederland moest het ontgelden. Een terugblik van wat er allemaal afspeelde tijdens parkrun afgelopen zaterdag:   Sonsbeek parkrun in Arnhem veranderde in een winters landschap onder met een flinke laag sneeuw!   Snel de finish schoon vegen bij Goffert parkrun in het…