Nieuws - 22nd November 2019
Tags:

parkrun Maastricht meets parkrun Bonn

cover

Om ervaring op te doen met de praktische kanten van een parkrun en om gelijktijdig het teamgevoel te versterken, hebben we met onze vrijwilligers een bezoek gebracht aan de Rheinaue parkrun in Bonn. Toch nog een reis van een uur en 20 minuten, dus vroeg opstaan was noodzakelijk. Ongeveer een half uur voor de start arriveerden we in het park en maakten we kennis met de lokale vrijwilligers.
 
1

 
Hier kregen we een uitgebreide uitleg over de verschillende vrijwilligerstaken en konden we kiezen wat we wilden uitproberen. Mensen van team Maastricht hebben op deze manier kennis gemaakt met het registreren van tijden, het uitdelen van finish tokens, het scannen van barcodes en het begeleiden van de laatste loper. Na afloop was er een gezellige nazit in een bakkerij waar veel lopers en vrijwilligers genoten van een kop koffie, al dan niet met een lekker ontbijtje.
 
2
 
Al met al was het een inspirerende ochtend. Alles was super strak georganiseerd en de onderlinge vriendschap tussen lopers en vrijwilligers was hartverwarmend. Het was ook duidelijk dat parkrun voor iedereen is. We zagen jong en oud aan de start. De eerste loper zette een serieuze tijd van rond de 18 minuten op de klok terwijl de laatste er een gezellige wandeling van maakte.

 
3
 

Het plezier was er niet minder door. Dat deze dag ons allemaal inspireerde werd meteen de volgende dag duidelijk toen we met een groepje besloten om onze eigen parkun weer eens uit te testen!
 
4
 

Deel met je vrienden:

Parkrunpavilioen

Goed nieuws uit Nijmegen – de route is bepaald

Click here for the English version. In de afgelopen weken heeft parkrun Nijmegen enkele potentiele routes uitgeprobeerd in het Goffertpark om te kijken wat nou de perfecte parkrunroute is. Afgelopen zaterdag hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt: na lang beraad heeft het Nijmeegse team besloten wat de uiteindelijke perfecte route geworden is! Aankomende zaterdag gaan…

Parkrunpavilioen

Good news from Nijmegen – agreement on the ultimate route

Klik hier voor de Nederlandse versie. Over the past few weeks parkrun Nijmegen has been trialing several different potential routes at the Goffertpark to find out the ultimate parkrun course. This weekend a new milestone has been reached: after some deliberation we have finally agreed on THE perfect course! This Saturday we will be measuring…