Nieuws - 22nd November 2019
Tags:

parkrun Maastricht meets parkrun Bonn

cover

Om ervaring op te doen met de praktische kanten van een parkrun en om gelijktijdig het teamgevoel te versterken, hebben we met onze vrijwilligers een bezoek gebracht aan de Rheinaue parkrun in Bonn. Toch nog een reis van een uur en 20 minuten, dus vroeg opstaan was noodzakelijk. Ongeveer een half uur voor de start arriveerden we in het park en maakten we kennis met de lokale vrijwilligers.
 

1

 
Hier kregen we een uitgebreide uitleg over de verschillende vrijwilligerstaken en konden we kiezen wat we wilden uitproberen. Mensen van team Maastricht hebben op deze manier kennis gemaakt met het registreren van tijden, het uitdelen van finish tokens, het scannen van barcodes en het begeleiden van de laatste loper. Na afloop was er een gezellige nazit in een bakkerij waar veel lopers en vrijwilligers genoten van een kop koffie, al dan niet met een lekker ontbijtje.
 
2
 
Al met al was het een inspirerende ochtend. Alles was super strak georganiseerd en de onderlinge vriendschap tussen lopers en vrijwilligers was hartverwarmend. Het was ook duidelijk dat parkrun voor iedereen is. We zagen jong en oud aan de start. De eerste loper zette een serieuze tijd van rond de 18 minuten op de klok terwijl de laatste er een gezellige wandeling van maakte.

 
3
 

Het plezier was er niet minder door. Dat deze dag ons allemaal inspireerde werd meteen de volgende dag duidelijk toen we met een groepje besloten om onze eigen parkun weer eens uit te testen!
 
4
 

Deel met je vrienden:

leaves

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 september

Op zaterdag verwelkomden we Cape Pembroke Lighthouse parkrun, in de Falklandeilanden, en alle drie evenementen in het Noordelijk Territorium van Australië terug, wederom een positief moment in de geleidelijke terugkeer van parkrun evenementen wereldwijd. Het was geweldig om de onofficiële parkrun podcast With Me Now te zien met een live stream van de Nightcliff en…

Chrissie article

Het is tijd voor actie

Het ziet er naar uit dat we in een wereld komen te leven waar afstand houden het nieuwe normaal is, en waar de risico’s die gepaard gaan met sociale interactie en het meedoen aan fysieke activiteiten geacht worden groter te zijn dan de voordelen.   Chrissie Wellington, parkrun’s Global Head of Health and Wellbeing, legt…