Nieuws - 22nd November 2019
Tags:

parkrun Maastricht meets parkrun Bonn

cover

Om ervaring op te doen met de praktische kanten van een parkrun en om gelijktijdig het teamgevoel te versterken, hebben we met onze vrijwilligers een bezoek gebracht aan de Rheinaue parkrun in Bonn. Toch nog een reis van een uur en 20 minuten, dus vroeg opstaan was noodzakelijk. Ongeveer een half uur voor de start arriveerden we in het park en maakten we kennis met de lokale vrijwilligers.
 

1

 
Hier kregen we een uitgebreide uitleg over de verschillende vrijwilligerstaken en konden we kiezen wat we wilden uitproberen. Mensen van team Maastricht hebben op deze manier kennis gemaakt met het registreren van tijden, het uitdelen van finish tokens, het scannen van barcodes en het begeleiden van de laatste loper. Na afloop was er een gezellige nazit in een bakkerij waar veel lopers en vrijwilligers genoten van een kop koffie, al dan niet met een lekker ontbijtje.
 
2
 
Al met al was het een inspirerende ochtend. Alles was super strak georganiseerd en de onderlinge vriendschap tussen lopers en vrijwilligers was hartverwarmend. Het was ook duidelijk dat parkrun voor iedereen is. We zagen jong en oud aan de start. De eerste loper zette een serieuze tijd van rond de 18 minuten op de klok terwijl de laatste er een gezellige wandeling van maakte.

 
3
 

Het plezier was er niet minder door. Dat deze dag ons allemaal inspireerde werd meteen de volgende dag duidelijk toen we met een groepje besloten om onze eigen parkun weer eens uit te testen!
 
4
 

Deel met je vrienden:

84400880_2877761335670639_8284191860361003008_o

How does parkrun actually work?

You’ve heard of parkrun and are thinking of coming along, but you’re not quite sure how it works…   We’ve put together this handy guide taking you through parkrun step-by-step!   1. Signing up   It’s completely free to register and you only need to sign-up once. Simply complete this form and then either print…

Cover

Hoe werkt parkrun eigenlijk?

Je hebt van parkrun gehoord en je denkt er aan om mee te doen, maar je weet nog niet helemaal hoe het allemaal werkt.   We hebben daarom deze handleiding gemaakt om je stap-voor-stap bekend te maken met parkrun!   1. Registreren   Registreren voor parkrun is geheel gratis en je hoeft dit maar één…