Nieuws - 22nd November 2019
Tags:

parkrun Maastricht meets parkrun Bonn

cover

Om ervaring op te doen met de praktische kanten van een parkrun en om gelijktijdig het teamgevoel te versterken, hebben we met onze vrijwilligers een bezoek gebracht aan de Rheinaue parkrun in Bonn. Toch nog een reis van een uur en 20 minuten, dus vroeg opstaan was noodzakelijk. Ongeveer een half uur voor de start arriveerden we in het park en maakten we kennis met de lokale vrijwilligers.
 
1

 
Hier kregen we een uitgebreide uitleg over de verschillende vrijwilligerstaken en konden we kiezen wat we wilden uitproberen. Mensen van team Maastricht hebben op deze manier kennis gemaakt met het registreren van tijden, het uitdelen van finish tokens, het scannen van barcodes en het begeleiden van de laatste loper. Na afloop was er een gezellige nazit in een bakkerij waar veel lopers en vrijwilligers genoten van een kop koffie, al dan niet met een lekker ontbijtje.
 
2
 
Al met al was het een inspirerende ochtend. Alles was super strak georganiseerd en de onderlinge vriendschap tussen lopers en vrijwilligers was hartverwarmend. Het was ook duidelijk dat parkrun voor iedereen is. We zagen jong en oud aan de start. De eerste loper zette een serieuze tijd van rond de 18 minuten op de klok terwijl de laatste er een gezellige wandeling van maakte.

 
3
 

Het plezier was er niet minder door. Dat deze dag ons allemaal inspireerde werd meteen de volgende dag duidelijk toen we met een groepje besloten om onze eigen parkun weer eens uit te testen!
 
4
 

Deel met je vrienden:

Maximapark, Utrecht

Wat parkrun zo leuk maakt..

Click here for the English version.   Wat parkrun zo leuk maakt is dat het een erg open en ondersteunende hardloop-gemeenschap is, waarin mensen van over de hele wereld, met verschillende niveaus en ervaring in hardlopen bij elkaar komen. De parkrun teams in Nederland bestaan dan ook uit ‘expats’, die hun thuis-parkrun missen, en Nederlandse…

Maximapark, Utrecht

One of the great things about parkrun..

Klik hier voor de Nederlandse versie.   One of the great things about parkrun is that it’s a very supportive and inclusive running community that brings together people from all over the world, with different levels of running experience and abilities. The local parkrun teams in the Netherlands are made up of ‘expats’, who used…