Nieuws - 5th March 2020
Tags:

Vrijwilliger in het zonnetje: Aleid van Stadspark parkrun Groningen

Aleid cover

parkrun valt of staat met de hulp van vrijwilligers. Vandaar dat we ze graag in het zonnetje zetten. Vandaag het verhaal van Aleid: vrijwilliger bij Stadspark parkrun in Groningen.
 
parkrun geeft je net dat extra zetje om iets harder te gaan lopen. Jong, oud, maakt niet uit wie je bent of wat je doet, parkrun zorgt er voor dat iedereen bezig is met gezond leven zowel fysiek als geestelijk. Een goed begin van het weekend en het levert veel sociale contacten op, zeker als vrijwilliger, maar ook lopers gebruiken elkaar als pacer, wisselen ervaringen uit. Enorm stimulerend!
 
Aleid run 3
 
De een is bezig met snelle tijd en pr, de ander met zo veel mogelijk parkruns te doen in een jaar, weer een ander probeert zoveel mogelijk verschillende parkruns te doen. Of je probeert bovenaan te staan in de Leeftijdsindex of Beste Leeftijdsindex. En velen genieten gewoon van een lekker loopje buiten met soms koffie na!
 
Ik loop al zo’n 10 jaar parkruns in de buurt van Reading, Engeland, 5 verschillende parkruns waar ik rennend of met de fiets naar toe kan, of help mee met het vrijwilligers werk. Zelf vind ik de Leeftijdsindex stimulerend want als oudere, 72 jarige, kom ik vaak hoger uit dan jongeren, die veel sneller zijn. Ik werk mee met het opzetten van Stadspark Groningen, omdat ik denk dat het een succes kan worden, en dat het je fitter en gelukkiger maakt.

Deel met je vrienden:

coronavirus update

COVID-19 (Coronavirus) Update

We vinden het belangrijk om iedereen regelmatig op de hoogte te houden, met name om je ervan te verzekeren dat we ook gedurende deze periode ons blijven inzetten om onze missie te realiseren om een gezondere, gelukkigere wereld te creëren. Ook willen we je laten weten dat we in de startblokken zullen staan om op…

share stories

Deel je verhalen

We willen meer dan ooit graag positieve foto’s, filmpjes en verhalen van parkrunners delen.   Als je wilt delen hoe je je parkrun-loze zaterdagochtend nu doorbrengt, dan horen we graag van je!