Nieuws - 5th March 2020
Tags:

Welkom bij Zuiderpark parkrun in Den Haag

Zuider cover

Zoals de naam het al verraadt ligt het Haagse Zuiderpark in het zuiden van de hofstad: zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of auto vanuit het centrum.

 

De start van de parkrun is vlakbij de Sportcampus en de route bestaat uit twee rondes door het groene park met een meertje  in het midden. Een bijzondere lokatie waar in ieder jaargetijde in de frisse buitenlucht lekker gerend of gewandeld kan worden op zaterdagochtend. Uiteraard is er na iedere parkrun de gelegenheid om kennis te maken met andere parkrunners.

 

2019-08-06 Zuiderpark 1

2019-08-06 Zuiderpark 4

Een groep enthousiastelingen van ervaren en nieuwe parkrunners uit zowel binnen- als buitenland heeft zich hard gemaakt om Zuiderpark parkrun op te zetten. Rennen, joggen, wandelen of meehelpen als vrijwilliger: sommige leden van dit kernteam hebben al de nodige ervaring opgedaan in meer dan 10 landen. Daarom zijn ze superblij dat parkrun naar Nederland komt.

sportscampus

Nadat parkrun had aangekondigd om op te starten in Nederland is na meetings met Country Manager Deri Thomas het lokale kernteam ontstaan. Mede-evenementcoördinatoren Joel Marsden en Hannah Gray hebben al de nodige ervaring opgedaan in het Verenigd Koninkrijk. Joel ontdekte parkrun in 2013 toen er een parkrun pal tegenover zijn toenmalige huis plaatsvond. Collega’s van Hannah introduceerden haar aan parkrun en dankzij de gezelligheid werd Hannah meteen erdoor gegrepen. Voor andere leden van het kernteam daarintegen is parkrun hun eerste échte kennismaking met het fenomeen.

8th Feb 2020 B

Met nog maar drie weken te gaan zijn de voorbereidingen in volle gang voor de eerste officiële Haagse parkrun op zaterdag 28 maart. Daarmee wordt Zuiderpark parkrun de 9e locatie in Nederland!

Deel met je vrienden:

Covid

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 7 juli

Afgelopen zaterdag stond in het teken van de terugkeer van parkrun in Nieuw-Zeeland. Hier vonden de eerste evenementen plaats na een tijd van mondiale lockdown. Het was een terugkeer naar het normale leven van vóór de impact van corona, althans in dat deel van de wereld. Sinds het begin van deze uitdaging is het onze…

Covid

COVID-19 (Coronavirus) Update

Hierbij het laatste nieuws van Tom Williams, parkun Chief Operating Officer.