Nieuws - 8th April 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) update

DdataQoVwAchTjJ-900x416

Vier weken geleden besloten we om parkrun af te gelasten vanwege de Coronacrisis en langs deze weg willen we graag uitleg geven over de structuur van onze organisatie en de uitdaging om onze lokale parkruns een hart onder de riem te steken in een periode waarin alles stil ligt.

 

parkrun Global is een Britse charitatieve instelling die de grote verantwoordelijkheid draagt voor alle parkruns ter wereld. In de afgelopen vijf jaar is onze organisatie zodanig ingericht dat het centraal georganiseerde parkrun-team, bestaand uit 43 man, zo veel mogelijk met elkaar werkt, ongeacht geografisch lokatie. Hierdoor is het mogelijk schaalbare oplossingen te ontwikkelen waarin jongere parkrun-territoria kunnen leren van de ervaringen opgedaan door andere landen die langer meedraaien.

 

Het moge duidelijk zijn dat parkrun niet zonder de hulp kan van de vele vrijwilligers die fantastisch werk verzetten. Er zijn ongeveer 650 ambassadeur-vrijwilligers (zij doen vrijwilligerswerk buiten de reguliere evenementen om), 2.300 evenementcoördinatoren (zij zijn verantwoordelijk voor de evenementen zelf) en een half miljoen vrijwilligers tijdens parkrun op zaterdag- en zondagochtend. Onder normale omstandigheden geven deze vrijwilligers in totaal zo’n 50.000 uur per week aan de parkrun-familie.

 

Namens de gehele parkrun-familie wil ik alle vrijwilligers overal ter wereld ontzettend bedanken. Niets meer dan lof voor jullie in deze ongekende tijden.

 

Momenteel werken we hard aan het proces om evenementen, indien mogelijk, te herstarten. Tevens ondersteunen we met name onze Ambassadeurs en lokale teams overal ter wereld tijdens deze parkrun-loze periode.

 

In de komende weken zal het parkrun-team alle ambassadeurs en lokale teams direct en individueel benaderen om zo een inzicht te krijgen van alle uitdagingen om zo, indien wenselijk, ondersteuning te verlenen.

 

De beslissing om parkrun doorgang te laten vinden in elk land wordt centraal genomen door het parkrun Global team, gebaseerd op medisch en wetenschappelijk advies, plus operationele factoren, zoals de impact op vrijwilligers en lokale teams. Meer details kun je lezen in toekomstige updates.

 

Bedankt voor jullie steun en begrip.

 

We komen er sámen door.

 

Tom Williams

parkrun Chief Operating Officer

Deel met je vrienden:

Covid

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 7 juli

Afgelopen zaterdag stond in het teken van de terugkeer van parkrun in Nieuw-Zeeland. Hier vonden de eerste evenementen plaats na een tijd van mondiale lockdown. Het was een terugkeer naar het normale leven van vóór de impact van corona, althans in dat deel van de wereld. Sinds het begin van deze uitdaging is het onze…

Covid

COVID-19 (Coronavirus) Update

Hierbij het laatste nieuws van Tom Williams, parkun Chief Operating Officer.