Nieuws - 30th April 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 28 April

Covid update 28 April image

Na onze update van vorige week ben ik blij dat ik je kan laten weten dat we een-op-een gesprekken hebben kunnen voeren met meer dan 500 evenement teams en ambassadeurs over de hele wereld. Het is voor ons allemaal een erg indrukwekkende ervaring, maar ook bemoedigend. Bedankt aan iedereen die hier aan meegewerkt hebben.
 
Als je dit leest, en ben je evenement coördinator of ambassadeur, en je hebt nog geen telefoongesprek met ons afgesproken, overweeg dit dan te doen. We leren heel veel van deze gesprekken over hoe we tijdens deze periode dat onze evenementen afgelast zijn door kunnen gaan, en het zal cruciaal zijn voor wanneer we de beslissingen zullen maken om onze evenementen te heropenen.
 
Hoewel we nog niet alle gesprekken gevoerd hebben, en de feedback zorgvuldig doorgenomen hebben zijn er een aantal punten die vaak genoemd worden binnen de parkrun wereld.
 
Hoe lang van te voren horen teams dat hun evenement zal heropenen?
 
Het is duidelijk dat de hele parkrun familie graag weer van start gaat zodra dit gepast is, wanneer dat ook zal zijn, maar tegelijkertijd zijn veel teams bezorgt over of ze genoeg tijd hebben om hun vrijwilligers weer bij elkaar te brengen, hun routes controleren en hun materiaal afstoffen.
 
Wees er gerust op dat het welzijn van vrijwilligers centraal staat bij alles wat we doen, al zal het verschillen van locatie tot locatie. We willen er zeker van zijn dat teams genoeg tijd hebben zich voor te bereiden tussen de publieke aankondiging, en de terugkeer van hun evenement. Dit zal minimaal twee hele weken zijn, maar waarschijnlijk meer.
 
Zullen we regio-voor-regio heropenen, of zal er gewacht worden tot alle 22 landen er klaar voor zijn?
 
Er zijn op het moment zoveel onzekerheden, terwijl we scenario’s plannen voor diverse opties, dat het niet behulpzaam is om vooruit te lopen over het preciese process van heropenen. Waar we absoluut op inzetten is dat we de meest gepaste oplossing voor elk parkrun land overwegen, en de voor hen meest gepaste oplossing aanbieden. Het is waarschijnlijk dat sommige landen eerder zullen heropenen dan anderen, maar opnieuw, dit is te vroeg om nu al te voorspellen.
 
Opnieuw bedankt voor het delen van jullie ervaringen met ons, en denk eraan dat de hele parkrun familie je gedurende deze tijd bij zal staan.
 
Wij slaan ons hier sámen doorheen.
 
Tom Williams

Chief Operating Officer

parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…