Nieuws - 20th May 2020
Tags: ,

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 19 mei

Corona 18 may

Het is mij een groot genoegen te kunnen melden dat we inmiddels met bijna duizend evenemententeams en ambassadeurs uit al de 22 parkrun landen hebben gesproken. Hiermee komt dit project formeel ten einde. Maar het blijft, zoals altijd, mogelijk voor evenemententeams en vrijwilligers om met ons het gesprek aan te gaan. Mochten zij daar behoefte aan hebben, dan moedig ik hen aan contact met ons op te nemen. Voor nu nemen wij de tijd om onze aantekeningen van de gevoerde gesprekken onder de loep te nemen. Wij zullen spoedig de resultaten met jullie delen.
 
Voorts hebben we het gevoel dat we een nieuwe fase ingaan wat betreft het opnieuw opstarten van parkrun, althans in sommige delen van de wereld. Beperkingen worden langzaamaan versoepeld in veel van de landen waarin wij actief zijn. Elke dag is er nieuws over kleine stappen die wij als samenleving zetten om het dagelijks leven weer op te pakken. We houden de toekomstplannen van een land nauwgezet in de gaten. Hoewel we nog nergens richtlijnen hebben gezien waaronder parkrun mogelijk is, zien we wel dat veel landen naar dat moment toewerken.
 
Op dit moment voelt het alsof de laatste parkrun al een eeuwigheid achter ons liggen. Het is begrijpelijk dat veel van ons daarbij van tijd tot tijd gevoelens van emotionele vermoeidheid of zelfs hopeloosheid ervaren. Echter, wij willen jullie graag geruststellen en melden dat we nog altijd vooruit kijken. Onze focus is om zo spoedig mogelijk weer te beginnen en we vertrouwen erop dat dit moment zal komen. Tot die tijd verzoeken wij alle parkrunners ter wereld om geen bijeenkomsten te organiseren rond hun lokale rondes. Wij danken iedereen voor het voorbeeldige gedrag dat we tot nu toe zien.
 
Ten slotte, we hebben recent gesproken met Laura Penhaul. Zij maakte deel uit van de eerste volledig vrouwelijke bemanning die over de Pacifische oceaan heeft geroeid. Deze prestatie is op briljante wijze vastgelegd in de documentaire Losing Sight of Shore. Je kunt ons gesprek met Laura beluisteren op het YouTube kanaal van parkrun. Ik hoop dat je, net als ik, veel overeenkomsten ontdekken tussen haar reis en alles wat wij nu doormaken.
 
Misschien zijn wij, net als Laura, het zicht op de kust voor even kwijt. Maar we blijven stug door roeien en zullen een nieuwe kust bereiken.
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

29 sept trees

COVID-19 (Coronavirus) Update: 29 september

We waren verheugd om afgelopen weekend parkrun opnieuw te verwelkomen in het grootste deel van Nieuw-Zeeland, waar, samen met evenementen in het Australische Noordelijk Territorium en één op de Falklandeilanden meer dan 2.700 mensen wandelden, jogden, hardliepen of vrijwilligerswerk deden verdeeld over 27 locaties. Het kostte ons de eerste keer vijf en een half jaar…

leaves

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 september

Op zaterdag verwelkomden we Cape Pembroke Lighthouse parkrun, in de Falklandeilanden, en alle drie evenementen in het Noordelijk Territorium van Australië terug, wederom een positief moment in de geleidelijke terugkeer van parkrun evenementen wereldwijd. Het was geweldig om de onofficiële parkrun podcast With Me Now te zien met een live stream van de Nightcliff en…