Nieuws - 24th June 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 23 juni

Covid

De afgelopen maanden hebben we getracht de zaken zo simpel mogelijk te houden. We hebben ons op de belangrijkste taken gericht en onze beslissingen zo duidelijk mogelijk uitgelegd. Deze week willen we de kans grijpen om nogmaals te kijken naar een gedeelte van onze strategie om parkrun opnieuw open te stellen.
 
Nu dat landen hun respectievelijke coronamaatregelen versoepelen, ontstaan er situaties waarin bepaalde evenementen op legale en veilige wijze plaats zouden kunnen vinden. Echter, ze moeten wel wachten totdat andere evenementen, soms meer dan duizend kilometer verderop, ook zo ver zijn. In Polen bijvoorbeeld hebben veel, maar niet alle, parkruns doorgaans minder dan 150 deelnemers. Dat is minder dan het maximum dat momenteel door de Poolse overheid wordt gehanteerd. Sommige staten in Australië hebben de maatregelen dermate versoepeld dat parkrun mogelijk zou kunnen zijn, maar in andere staten is dit niet het geval. Het eiland Man, de Kanaaleilanden en de Falkland Eilanden zouden in principe weer kunnen opstarten, maar het Verenigds Koninkrijk als geheel is hier niet klaar voor.
 
Het openstellen van bepaalde regio’s binnen een parkrun land is extra complex. Niet in de laatste plaats dienen we de lokale richtlijnen omtrent de volksgezondheid te begrijpen, hier gepast op te reageren en er zorg voor te dragen dat we geen problemen veroorzaken voor nabijgelegen gebieden. Zodoende blijven wij, voorlopig, bij ons beleid dat we parkrun alleen opnieuw opstarten wanneer dit veilig en gepast is voor alle evenementen in dat land.
 
We willen extra veel dank uitbrengen voor de evenementen die nu geduldig afwachten. We willen hen verzekeren dat we rekening houden met hun omstandigheden. Terwijl de situatie zich ontwikkeld blijven wij onze positie evalueren.
 
We krijgen ook de vraag, vanuit het VK, Ierland en Australië, of het mogelijk is om junior parkrun (de 2 km loopjes op zondagen speciaal voor kinderen van 4 tot 14 jaar) te herlanceren voordat we de 5 km lopen op zaterdag openstellen. Dit is iets wat we nadrukkelijk hebben onderzocht. Hoewel wij niets uitsluiten is het onwaarschijnlijk dat wij voor deze optie kiezen. Ook hier zijn er veel zaken om rekening mee te houden. We begrijpen dat kinderen minder vatbaar zijn voor het coronavirus, maar begroeten doorgaans per 100 kinderen wel 110 volwassenen bij deze evenementen (als vrijwilliger, toeschouwer, wandelaar of loper). Daarnaast, als we het Verenigd Koninkrijk als voorbeeld nemen, zijn er bijna 300.000 kinderen tussen de 4 en 14 jaar die een barcode hebben voor de 5 km lopen. Wanneer een deel van hen over zou stappen naar de junior parkruns kan dit een enorme toestroom aan deelnemers als gevolg hebben. Dit kan schadelijk zijn voor de fijngevoelige manier waarop wij de veiligheid van zeer jonge kinderen waarborgen.
 
Bedankt, zoals altijd, voor jullie geduld, begrip en steun. We blijven de wereldwijde situatie in de gaten houden. Met de dag neemt ons vertrouwen toe dat parkrun terug zal keren in alle landen waar wij actief zijn.
 
Samen slaan wij ons hier doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Covid

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 7 juli

Afgelopen zaterdag stond in het teken van de terugkeer van parkrun in Nieuw-Zeeland. Hier vonden de eerste evenementen plaats na een tijd van mondiale lockdown. Het was een terugkeer naar het normale leven van vóór de impact van corona, althans in dat deel van de wereld. Sinds het begin van deze uitdaging is het onze…

Covid

COVID-19 (Coronavirus) Update

Hierbij het laatste nieuws van Tom Williams, parkun Chief Operating Officer.