Nieuws - 8th July 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 7 juli

Covid

Afgelopen zaterdag stond in het teken van de terugkeer van parkrun in Nieuw-Zeeland. Hier vonden de eerste evenementen plaats na een tijd van mondiale lockdown. Het was een terugkeer naar het normale leven van vóór de impact van corona, althans in dat deel van de wereld. Sinds het begin van deze uitdaging is het onze topprioriteit geweest om er voor te zorgen dat een vlotte terugkeer mogelijk is, zodra de omstandigheden dit toelaten. Het doet mij deugd te kunnen melden dat 4.000 mensen hebben (hard)gelopen, gejogd of geholpen als vrijwilliger op één van de 29 verschillende locaties. Het was ontroerend om te zien hoe ieder evenement werd opgedragen aan een ander parkrunland. Dit was een prachtige manier om te erkennen dat afgelopen zaterdag symbool stond voor onze eerste stap naar een wereldwijde terugkeer.
 
Dit was een geweldige opsteker, maar een gevolg is wel dat parkrunners in de andere 21 landen nu nieuwsgieriger zijn dan ooit naar informatie over hun eigen evenementen. Wanneer keren deze terug en in welke vorm? Net zo begrijpelijk is de vraag naar de concrete omstandigheden die noodzakelijk zijn voor het opnieuw openstellen van een parkrunland. Bijvoorbeeld hoeveel besmettingen er zijn, welke beperkingen er gelden voor bijeenkomsten en richtlijnen rondom social distancing. Ons standpunt blijft echter ongewijzigd. Wij gaan niet lobbyen om specifiek onze evenementen terug op de kalender te krijgen, of vragen naar specifieke randvoorwaarden waarbinnen wij mogen opstarten. Onze strategie is en blijft het bevragen van deelnemers en vrijwilligers van parkrun. We blijven samenwerken met belanghebbenden en experts op het gebied van volksgezondheid. Ons doel is om de juiste beslissing te nemen op het juiste moment, rekening houdend met de unieke situatie waarin een land zich bevindt.
 
Wij achten het niet gepast om strakke verplichtingen aan te gaan door te zeggen dat we terugkeren zodra er voldaan is aan bepaalde voorwaarden. Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds positieve ontwikkelingen overal ter wereld, waardoor we steeds een stap dichterbij een volledige terugkeer raken. We blijven vastbesloten om dit zo snel mogelijk te realiseren, zodra het veilig en gepast is.
 
Samen slaan we ons hier doorheen,
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

ESxfhekWoAAI-FF

In de schijnwerpers: Nederland

De parkrun familie bestaat wereldwijd uit 22 landen en we nemen een kijkje bij een aantal daarvan.   Deze week is dat het meest recente lid van de parkrun familie: Nederland!    Territory Manager voor Europa, Deri Thomas, vertelt ons het verhaal achter de start van parkrun in Nederland.   De start van parkrun in…

Family warm up

Doe mee met de parkrun warm up voor het hele gezin!

De parkrun warm-up van deze week wordt verzorgd door Josephine en haar vrienden   Doe iedere week gratis mee via ons YouTube-kanaal.