Nieuws - 15th July 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 14 juli

Covid

In Nieuw-Zeeland heeft parkrun nu voor de tweede week op rij plaats gevonden en het was fantastisch om parkrunners door het hele land weer te verwelkomen. Gelukkig is het aantal deelnemers niet negatief beïnvloed en zijn alle statistieken die we bijhouden (zoals leeftijd, geslacht, hoeveelheid lichaamsbeweging vóór registratie, finishtijden) vergelijkbaar met waar ze waren voor COVID-19. Het is wel belangrijk hierbij op te merken dat Nieuw-Zeeland voor de terugkeer van parkrun de gemeenschapstransmissie van COVID-19 had geëlimineerd, maar dat in de meeste, zo niet alle, andere landen parkrun waarschijnlijk weer van start zal gaan zonder het virus volledig te hebben uitgeroeid.
 
We beseffen dat parkrun-evenementen belangrijke volksgezondheidsinitiatieven zijn en dat, in de toekomst, gratis evenementen met een lage organisatie- en deelnamegrens cruciale hulpmiddelen zijn bij het bevorderen van deelname aan fysieke groepsactiviteiten. Nu gemeenschappen overal ter wereld over de gevolgen van COVID-19 en de daaraan gerelateerde lockdowns heen beginnen te komen, is het gezamenlijk actief zijn in de buitenlucht iets waar we allemaal baat bij kunnen hebben.
 
Ons inzicht in de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt neemt steeds verder toe, en richtsnoeren op volksgezondheidsgebied worden in veel delen van de wereld steeds soepeler, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor lichaamsbeweging en gemeenschapsevenementen. Ook wij beginnen onze gedachten te vormen over de beste manier waarop parkrun-evenementen weer op een veilige en gepaste wijze van start kunnen gaan, met name in landen waar nog sprake is van een lage infectiegraad.
 
Bedankt voor jullie geduld. Op termijn zullen we onze uitgangspunten voor het herstarten van parkrun-evenementen in deze omstandigheden publiceren, maar daaraan voorafgaand wil ik jullie verzekeren dat te allen tijde de gezondheid en het welzijn van onze gemeenschappen centraal staat. We proberen mensen dichter bij elkaar te brengen, niet ze uit elkaar te drijven, en we zullen dingen altijd zo eenvoudig mogelijk houden.
 
Sámen slaan wij ons hier doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Cleveland_update

COVID-19 (Coronavirus) Update: 27 oktober

Tot ons grote genoegen zagen we afgelopen zaterdag de terugkeer van parkrun-evenementen in Japan en West-Australië. Samen met de parkruns in Nieuw-Zeeland, een aantal andere Australische deelstaten en de Falklandeilanden verwelkomden 89 evenementen meer dan 8.500 (hard)lopers en joggers, en waren er ruim 900 vrijwilligers, waarvan er bijna 100 voor de allereerste keer bij ons…

RunningBehind-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 20 oktober

Met dank aan de heropening van twaalf evenementen in Tasmanië afgelopen zaterdag, hebben we dit weekend 5000 deelnemers gehad die wandelden, jogden, renden of meehielpen als vrijwilliger in één van de 45 parkrun evenementen wereldwijd. Hoewel dit slechts gelijk staat aan 2% van alle evenementen, zien wij het totaal van 5000 parkrunners als een belangrijke…