Nieuws - 15th July 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 14 juli

Covid

In Nieuw-Zeeland heeft parkrun nu voor de tweede week op rij plaats gevonden en het was fantastisch om parkrunners door het hele land weer te verwelkomen. Gelukkig is het aantal deelnemers niet negatief beïnvloed en zijn alle statistieken die we bijhouden (zoals leeftijd, geslacht, hoeveelheid lichaamsbeweging vóór registratie, finishtijden) vergelijkbaar met waar ze waren voor COVID-19. Het is wel belangrijk hierbij op te merken dat Nieuw-Zeeland voor de terugkeer van parkrun de gemeenschapstransmissie van COVID-19 had geëlimineerd, maar dat in de meeste, zo niet alle, andere landen parkrun waarschijnlijk weer van start zal gaan zonder het virus volledig te hebben uitgeroeid.
 
We beseffen dat parkrun-evenementen belangrijke volksgezondheidsinitiatieven zijn en dat, in de toekomst, gratis evenementen met een lage organisatie- en deelnamegrens cruciale hulpmiddelen zijn bij het bevorderen van deelname aan fysieke groepsactiviteiten. Nu gemeenschappen overal ter wereld over de gevolgen van COVID-19 en de daaraan gerelateerde lockdowns heen beginnen te komen, is het gezamenlijk actief zijn in de buitenlucht iets waar we allemaal baat bij kunnen hebben.
 
Ons inzicht in de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt neemt steeds verder toe, en richtsnoeren op volksgezondheidsgebied worden in veel delen van de wereld steeds soepeler, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor lichaamsbeweging en gemeenschapsevenementen. Ook wij beginnen onze gedachten te vormen over de beste manier waarop parkrun-evenementen weer op een veilige en gepaste wijze van start kunnen gaan, met name in landen waar nog sprake is van een lage infectiegraad.
 
Bedankt voor jullie geduld. Op termijn zullen we onze uitgangspunten voor het herstarten van parkrun-evenementen in deze omstandigheden publiceren, maar daaraan voorafgaand wil ik jullie verzekeren dat te allen tijde de gezondheid en het welzijn van onze gemeenschappen centraal staat. We proberen mensen dichter bij elkaar te brengen, niet ze uit elkaar te drijven, en we zullen dingen altijd zo eenvoudig mogelijk houden.
 
Sámen slaan wij ons hier doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

FWT

Free Weekly Timed Podcast

De laatste Free Weekly Timed podcast staat nu online……   Tom Williams, Chief Operating Officer van parkrun, spreekt over het pas gepubliceerde Kader voor de terugkeer van parkrun   Tom legt uit hoe parkrun eruit zal zien wanneer we weer terugkeren   Te beluisteren via Apple, Spotify en alle andere podcast-kanalen.

Helen

Doe mee met de parkrun warm up voor het hele gezin!

Op veler verzoek terug van weggeweest: Helen Hood, onze eigen Head of Event Delivery, is de warming up leider van deze week!   Doe iedere week gratis mee via ons YouTube-kanaal.