Nieuws - 17th July 2020
Tags:

“He waka eke noa” — We zitten allemaal in hetzelfde schuitje

Dunedin 1 cover

De recente herstart van parkrun in Nieuw-Zeeland was dubbel reden om het te vieren, niet alleen vanwege de terugkeer van onze geliefde zaterdagmorgen activiteit, maar ook van de rest van de wereldwijde parkrun-familie waar we allemaal deel van zijn.
 
De gelegenheid werd gemarkeerd doordat veel evenementen een parkrun land ‘adopteerden’ door te verkleden in de kleuren van dat land, vlaggen uit te hangen, eten te maken en zelfs de taal van het gekozen land te gebruiken bij de verwelkoming voor de loop. Op deze manier lieten Nieuw-Zeelandse parkrunners hun solidariteit blijken en stuurden ze een bericht van hoop naar de rest van de parkrun wereld. He waka eke noa — We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
 
Het concept kwam van Jason Chapman, co-evenementcoördinator van Puarenga parkrun.
 
“Ik zag alle verschillende profielen van parkrunlanden die parkrun op de sociale media en in de nieuwsbrief had gezet, en dit was de aanleiding van het idee,” zegt Jason. Hij plaatste het volgende bericht in de groep-chat van Nieuw Zeelandse evenementleiders en kreeg meteen steun van parkrunners door het hele land.
 
NZ FB message 1
 
Dunedin parkrun op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland adopteerde voor deze week Nederland. Evenementcoördinator Tania Holis vertelt ons meer:
 
“Toen we het idee om een parkrun land te adopteren was de voor de hand liggende keuze voor Dunedin Schotland, we zijn het “Edinburg van het zuiden”. Maar het meest voor de hand liggende is niet altijd het leukste!
 
Een van onze regelmatige parkrunners, Linda van der Kroef, zou haar thuisland bezoeken toen parkrun moest pauzeren, dus ik dacht laten we het een beetje goed maken door hen te adopteren als ons parkrun land.
 
Dunedin 1
 
Een mooie bonus was dat het met een kleurenthema kwam als mensen zich wilden verkleden (de vrijwilligers pasten automatisch bij het Oranje thema). Linda had Nederlandse koekjes mee om te proberen voordat we naar het café gingen voor koffie en een praatje.”
 
dunedin 2
 
Met onze parkrun familie zo ver weg in gedachten terwijl we weer begonnen, voelden we ons gesterkt met het idee dat we deel zijn van een grote wereldwijde gemeenschap, en dat we binnenkort allemaal weer kunnen genieten van onze lokale parkrun.”
 
We zijn blij dat alles soepel liep terwijl Dunedin parkrun terugkeerde. Ongelofelijk dat ze precies evenveel deelnemers hadden als de laatste week voor de lock-down: 165!

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…