Nieuws - 29th July 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 28 juli

arrow

Tijdens het maken van onze plannen voor de terugkeer van parkrun hebben we samengewerkt met diverse organisaties en belanghebbenden over de hele wereld. Ondanks dat herstart van parkrun in Nieuw-Zeeland, waar het virus grotendeels uitgeroeid is, relatief eenvoudig was, lijkt dit onwaarschijnlijk in de rest van de wereld. Daarom vereist welk plan dan ook een reeks voorzorgsmaatregelen.
 
Vooral door heel Europa zien we steeds meer outdoor sportevenementen en activiteiten terugkeren, waarbij het verminderde risico van outdooractiviteiten weerspiegeld wordt.
 
We zijn trots om aan te kunnen kondigen dat we een uitgebreid ‘terugkeer van parkrun’ beleidsdocument en risicoanalyse hebben ontwikkeld. Dit is de eerste stap die het mogelijk maakt om de terugkeer van parkrun te plannen in landen waar een zeker besmettingsrisico bestaat, maar waar gezondheidsrichtlijnen outdoor evenementen mogelijk maken.
 
Specifiek in het Verenigd Koninkrijk, waar we meer dan 1.000 evenementen en vier miljoen parkrunners ondersteunen, heeft de overheid kortgeleden richtlijnen uitgegeven die het mogelijk maken om (hardloop)evenementen met grote deelnemersaantallen terug te laten keren. Dit was een belangrijke stap voorwaarts in het mogelijk maken van onze terugkeer, en onze planning en risicoanalyse zijn nu opgestuurd aan het Department of Digital, Culture, Media and Sports (DCMS)
 
In onze voorstellen aan het DCMS accepteren we dat we zekere aanpassingen zullen moeten maken bij parkrun evenementen, zijn we voorzichtig geweest om er zeker van te zijn dat ze vrijwilliger-vriendelijk en uitvoerbaar blijven. En terwijl veiligheid altijd onze prioriteit zal blijven, willen we ook het laagdrempelige karakter van evenementenorganisatie en menselijke interactie waarborgen.
 
Wanneer onze COVID-19 plannen zijn beoordeeld door het DCMS zullen we plannen kunnen maken over de datum van terugkeer, al zullen er een aantal moeilijkheden en uitdagingen zijn en die gemanaged moeten worden. Zo moeten we verzekeren dat belanghebbenden inclusief landeigenaren hun steun geven om evenementen op hun eigendommen mogelijk te maken.
 
Dus ondanks dat er veel werk verzet is, hebben we nog veel werk voor de boeg.
 
Ondanks dat het onze voorkeur heeft om evenementen door het hele Verenigd Koninkrijk tegelijkertijd terug te laten keren, lijkt dit door de verschillende richtlijnen uitgevaardigd door de vier constituerende landen: Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland, steeds meer waarschijnlijk dat we verschillende data van terugkeer zullen zien.
 
We blijven natuurlijk samenwerken met onze fantastische teams van vrijwilligers om er zeker van te zijn dat er voldoende steun is.
 
Zoals altijd, we waarderen je voortdurende steun en geduld.
 
Sámen slaan wij ons hier doorheen,
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

ESxfhekWoAAI-FF

In de schijnwerpers: Nederland

De parkrun familie bestaat wereldwijd uit 22 landen en we nemen een kijkje bij een aantal daarvan.   Deze week is dat het meest recente lid van de parkrun familie: Nederland!    Territory Manager voor Europa, Deri Thomas, vertelt ons het verhaal achter de start van parkrun in Nederland.   De start van parkrun in…

Family warm up

Doe mee met de parkrun warm up voor het hele gezin!

De parkrun warm-up van deze week wordt verzorgd door Josephine en haar vrienden   Doe iedere week gratis mee via ons YouTube-kanaal.