Nieuws - 7th August 2020
Tags:

COVID-19 Kader

31003488801_6da0dab5de_k (1)

Eerder deze week hebben we aangegeven dat we ons COVID-19 kader hebben afgerond. Het beschrijft hoe evenementen georganiseerd zullen worden in die landen waar nog een zekere mate van gemeenschapsbesmetting bestaat.

 

We willen benadrukken dat we als onderdeel van onze terugkeer-strategie hebben besloten dat we het definiëren van de manier waarop evenementen kunnen worden heropend en het beslissen wanneer dat veilig kan gebeuren, apart benaderen.

 

Vandaag hebben we het over de manier waarop, niet wanneer, en als zodanig is er geen directe verplichting of impact op welke parkrun-gemeenschap dan ook. Maar met de publicatie van ons COVID-19 kader zijn we beter in staat vooruitgang te boeken in gesprekken over wanneer en waar onze evenementen wellicht weer veilig van start kunnen gaan.

 

Voor ons is het belangrijk dat we de vrijwilligers niet te veel belasten, we geen grote belemmeringen voor deelname opwerpen, geen precedenten scheppen die we niet kunnen blijven waarmaken en geen onrealistische verwachtingen creëren. Onze visie is dat als parkrun-evenementen heropenen, hoewel nabijheid en interactie behoorlijk minder zullen zijn, de essentie van parkrun in grote mate aanwezig zal zijn. Daardoor zal het op sommige plaatsen langer duren voordat onze evenementen weer van start gaan, maar we hebben altijd geloofd in geduldig zijn en het beschermen van de parkrun-ethos.

 

We willen ook duidelijk maken dat, hoewel het kader klaar is, het toch ook nog steeds voorlopig is en dat we graag feedback ontvangen uit zowel de parkrun-gemeenschap als van daarbuiten. Bepaalde delen kunnen nog veranderen en we zullen wekelijks updates blijven doorgeven via de blog-pagina van elk parkrun-land.

 

We begrijpen dat dit een belangrijk moment is voor parkrun, met langere termijn gevolgen voor vele miljoenen parkrunners. We zijn ons ook bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben om de parkrun-familie door deze uitdagende tijd te begeleiden.

 

We blijven daarom gecommitteerd aan transparantie rond de beslissingen die we nemen en de redenen daarvoor. We publiceren ons kader daarom gelijktijdig met een diepgaande discussie op de ‘Free Weekly Timed’ podcast waarin we de grondgedachten achter het kader in detail zullen toelichten. We zullen ook een aantal gelegenheden creëren waarop leden van de parkrun-gemeenschap vragen kunnen stellen en bezwaren tegen bepaalde beslissingen kenbaar kunnen maken, te beginnen met een vraag- en antwoordsessie op de Free Weekly Timed podcast van volgende week.

 

Luister vooral naar onze discussie over het COVID-19 kader in de aflevering van deze week van Free Weekly Timed.

 

Je kan ons COVID-19 kader vinden in de Volunteer Hub.

 

(Please note that at the current time the Framework is only available in English)

(Op dit moment is het framework alleen in het Engels beschikbaar)
Bedankt voor jullie geduld, begrip en steun.

 

Tom Williams

Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

leaves

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 september

Op zaterdag verwelkomden we Cape Pembroke Lighthouse parkrun, in de Falklandeilanden, en alle drie evenementen in het Noordelijk Territorium van Australië terug, wederom een positief moment in de geleidelijke terugkeer van parkrun evenementen wereldwijd. Het was geweldig om de onofficiële parkrun podcast With Me Now te zien met een live stream van de Nightcliff en…

Chrissie article

Het is tijd voor actie

Het ziet er naar uit dat we in een wereld komen te leven waar afstand houden het nieuwe normaal is, en waar de risico’s die gepaard gaan met sociale interactie en het meedoen aan fysieke activiteiten geacht worden groter te zijn dan de voordelen.   Chrissie Wellington, parkrun’s Global Head of Health and Wellbeing, legt…