Nieuws - 26th August 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 25 augustus

Yep more trees

Vanaf het begin van deze uitdaging geloofden we in een pragmatische en doordachte aanpak, één die de geest van parkrun beschermt en de veiligheid van iedereen die in aanraking komt met parkrun voorop stelt. Tegelijkertijd hebben we onze kennis over de risico’s van een terugkeer dusdanig uitgebreid dat we die op gepaste wijze kunnen afwegen tegen de voordelen.
 
Een belangrijk deel van het ontwikkelen van onze kennis is in relatie tot bewijs voor virus overdracht in de buitenlucht. Als onderdeel daarvan hebben we professor Mike Weed van de Canterbury Christ Church University, in het Verenigd Koninkrijk, gevraagd om een snelle review van de relevante bewijzen uit te voeren. Het protocol voor dat werk kun je hier vinden en je kunt naar Mike luisteren die het protocol bespreekt in de eerstvolgende aflevering van de Free Weekly Timed podcast.
 
Achter de schermen gaan we door met de voorbereidingen voor de terugkeer van parkrun. We staan in nauw contact met overheids- en volksgezondheidsinstanties in een aantal landen en we zien voortdurend dat er overeenstemming is dat parkrun belangrijke voordelen oplevert voor de volksgezondheid terwijl het risico op virusoverdracht relatief klein is. Ons Kader is consequent positief ontvangen en er is grote publiek steun voor de terugkeer van onze evenementen. Alhoewel we op dit moment ons nog niet willen verbinden aan specifieke datums, blijven we positief dat sommige parkrun-landen zouden kunnen herstarten voor eind oktober.
 
Buiten parkrun is er in toenemende mate reden voor optimisme. Andere sport- en fysieke activiteitsevenementen komen al terug waar op een succesvolle manier risico’s beheerst kunnen worden en elk van die momenten is een kleine overwinning en een stap richting ‘normaal’. Als je er goed naar kijkt is het duidelijk dat er vooruitgang geboekt wordt en dat de geweldige menselijke geest de uitdaging aangaat. Ook zien we dat scholen weer open gaan, universiteiten bereid zijn om meer studenten dan ooit toe te laten en de voorzichtige terugkeer van toeschouwers bij sportevenementen.
 
Alhoewel de vooruitgang niet altijd overduidelijk is, gaan de dingen vooruit en is er veel om positief over te zijn op het moment. De terugkeer van parkrun-evenementen is dichterbij dan ooit.
 
Zoals altijd, dank voor je steun en geduld.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

leaves

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 september

Op zaterdag verwelkomden we Cape Pembroke Lighthouse parkrun, in de Falklandeilanden, en alle drie evenementen in het Noordelijk Territorium van Australië terug, wederom een positief moment in de geleidelijke terugkeer van parkrun evenementen wereldwijd. Het was geweldig om de onofficiële parkrun podcast With Me Now te zien met een live stream van de Nightcliff en…

Chrissie article

Het is tijd voor actie

Het ziet er naar uit dat we in een wereld komen te leven waar afstand houden het nieuwe normaal is, en waar de risico’s die gepaard gaan met sociale interactie en het meedoen aan fysieke activiteiten geacht worden groter te zijn dan de voordelen.   Chrissie Wellington, parkrun’s Global Head of Health and Wellbeing, legt…