Nieuws - 2nd September 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: dinsdag 1 september

1 sept image

Degenen onder jullie die onze wekelijkse updates sinds april hebben gevolgd zullen weten dat, hoewel we niets uitgesloten hebben, het in eerste instantie onze voorkeur had om parkrun-landen in hun geheel weer op te starten. Dit was gebaseerd op een aantal factoren, maar voornamelijk omdat het ondersteunen van meerdere verschillende regionale regelgevingen, met updates (soms dagelijks) in die regelgeving, niet praktisch of schaalbaar was.
 
We dachten ook dat landen één enkele strategie zouden gebruiken voor al hun inwoners. Het is nu duidelijk geworden dat dit niet het geval hoeft te zijn en dat vasthouden aan de ‘een heel land tegelijk’ voorkeur ertoe zou kunnen leiden dat het heropenen van sommige locaties onnodig en behoorlijk lang vertraagd zou worden. Ondanks dat het voor hen veilig en binnen de lokale richtlijnen mogelijk zou zijn. Daarom, na alle praktische en logistieke zaken overwogen te hebben, zijn we begonnen te kijken naar het proces om in sommige landen regionaal te heropenen.
 
Bijvoorbeeld Cape Pembroke Lighthouse parkrun op de Falklandeilanden en parkruns in het Noordelijk Territorium van Australië zullen waarschijnlijk tot de eersten behoren die kunnen herstarten. Deze evenementen zijn afgelegen, lastig te bereizen en hebben duidelijke en specifieke lokale richtlijnen die ons toestaan om terug te keren.
 
Tegelijkertijd kijken we naar mogelijkheden voor meer complexe situaties. Er zijn bijvoorbeeld binnen sommige landen significante verschillen in besmettingsgraad en gezondheidsrichtlijnen (zoals in de Verenigde staten). En in andere landen kiezen regio’s voor een eigen aanpak, ondanks dat besmettingsniveaus elkaar niet veel ontlopen (zoals de 4 landen in het Verenigd Koninkrijk).
 
We benadrukken, zoals altijd het geval geweest is, dat we (in lijn met ons gepubliceerde COVID-19 Kader) evenementen niet zullen heropenen als het niet duidelijk binnen overheids- en gezondheidsrichtlijnen voor de regio kan, of waar limieten op deelnemersaantallen overschreden kunnen worden. Waar richtlijnen niet voldoende duidelijk zijn zullen we de tijd nemen om hier duidelijkheid over te verkrijgen voordat we verder gaan.
 
Zoals altijd bedankt voor je steun en geduld.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

leaves

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 september

Op zaterdag verwelkomden we Cape Pembroke Lighthouse parkrun, in de Falklandeilanden, en alle drie evenementen in het Noordelijk Territorium van Australië terug, wederom een positief moment in de geleidelijke terugkeer van parkrun evenementen wereldwijd. Het was geweldig om de onofficiële parkrun podcast With Me Now te zien met een live stream van de Nightcliff en…

Chrissie article

Het is tijd voor actie

Het ziet er naar uit dat we in een wereld komen te leven waar afstand houden het nieuwe normaal is, en waar de risico’s die gepaard gaan met sociale interactie en het meedoen aan fysieke activiteiten geacht worden groter te zijn dan de voordelen.   Chrissie Wellington, parkrun’s Global Head of Health and Wellbeing, legt…