Nieuws - 9th September 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 september

8 sept image

We zijn verheugd dat we kunnen bevestigen dat, zoals aangekondigd op onze lokale kanalen afgelopen vrijdag, parkrun terug zal keren op de Falklandeilanden (Cape Pembroke Lighthouse parkrun) en in het Noordelijk Territorium van Australië op zaterdag 19 september.
 
Zoals we konden bevestigen in de update van vorige week zijn er duidelijke en specifieke lokale richtlijnen die ons toestaan om op deze locaties terug te keren. We blijven daarnaast zoeken naar manieren om op andere plaatsen regionaal terug te keren.
 
In ander positief nieuws hebben we gisteren, in het Verenigd Koninkrijk, onze intentie aangekondigd om parkrun terug te laten keren in Engeland rond eind oktober. Deze aankondiging is het resultaat van maanden van hard werk, rechtstreekse communicatie met de overheid van het Verenigd Koninkrijk, Public Health England en overheidsinstanties. We hebben nu een punt bereikt waar we het allemaal eens zijn dat de belangrijke voordelen van de terugkeer van parkrun opwegen tegen het erg kleine risico van verhoogde Coronavirus transmissie.
 
We proberen zoveel mogelijk details te publiceren over de beslissing die we nemen, dus als je meer te weten wil komen:

We zijn ontzettend blij met de positieve reacties sinds de aankondiging gedaan werd. Er is duidelijk enthousiasme over de terugkeer van parkrun, en we zijn overspoeld met positieve reacties van steun en dankbaarheid. Bedankt.
 
We weten ook dat veel teams van vrijwilligers vragen zullen hebben en we bereiden een lijst van maatregelen voor om onze evenementteams en ambassadeurs gedurende de komende weken te steunen.
 
Helaas konden we gisteren niet aankondigen dat parkrun in Schotland, Wales en Noord Ierland al terug kan keren. Dit is omdat overheidsrichtlijnen in deze landen nog niet toelaten dat parkrun-evenementen plaatsvinden. Maar als deze richtlijnen veranderen is het zeker mogelijk dat parkrun ook in daar tegen eind oktober terugkeert.
 
Tot slot, we blijven werken aan het heropenen van parkrun in zoveel mogelijk gebieden zo snel als dat veilig kan, en we de relevante toestemmingen verkregen hebben. Dit nieuws is een belangrijke stap voorwaarts voor parkrun, niet alleen in Engeland, maar over de hele wereld.
 
We zijn weer een stap dichterbij onze terugkeer.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…