Nieuws - 9th September 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 september

8 sept image

We zijn verheugd dat we kunnen bevestigen dat, zoals aangekondigd op onze lokale kanalen afgelopen vrijdag, parkrun terug zal keren op de Falklandeilanden (Cape Pembroke Lighthouse parkrun) en in het Noordelijk Territorium van Australië op zaterdag 19 september.
 
Zoals we konden bevestigen in de update van vorige week zijn er duidelijke en specifieke lokale richtlijnen die ons toestaan om op deze locaties terug te keren. We blijven daarnaast zoeken naar manieren om op andere plaatsen regionaal terug te keren.
 
In ander positief nieuws hebben we gisteren, in het Verenigd Koninkrijk, onze intentie aangekondigd om parkrun terug te laten keren in Engeland rond eind oktober. Deze aankondiging is het resultaat van maanden van hard werk, rechtstreekse communicatie met de overheid van het Verenigd Koninkrijk, Public Health England en overheidsinstanties. We hebben nu een punt bereikt waar we het allemaal eens zijn dat de belangrijke voordelen van de terugkeer van parkrun opwegen tegen het erg kleine risico van verhoogde Coronavirus transmissie.
 
We proberen zoveel mogelijk details te publiceren over de beslissing die we nemen, dus als je meer te weten wil komen:

We zijn ontzettend blij met de positieve reacties sinds de aankondiging gedaan werd. Er is duidelijk enthousiasme over de terugkeer van parkrun, en we zijn overspoeld met positieve reacties van steun en dankbaarheid. Bedankt.
 
We weten ook dat veel teams van vrijwilligers vragen zullen hebben en we bereiden een lijst van maatregelen voor om onze evenementteams en ambassadeurs gedurende de komende weken te steunen.
 
Helaas konden we gisteren niet aankondigen dat parkrun in Schotland, Wales en Noord Ierland al terug kan keren. Dit is omdat overheidsrichtlijnen in deze landen nog niet toelaten dat parkrun-evenementen plaatsvinden. Maar als deze richtlijnen veranderen is het zeker mogelijk dat parkrun ook in daar tegen eind oktober terugkeert.
 
Tot slot, we blijven werken aan het heropenen van parkrun in zoveel mogelijk gebieden zo snel als dat veilig kan, en we de relevante toestemmingen verkregen hebben. Dit nieuws is een belangrijke stap voorwaarts voor parkrun, niet alleen in Engeland, maar over de hele wereld.
 
We zijn weer een stap dichterbij onze terugkeer.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

leaves

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 september

Op zaterdag verwelkomden we Cape Pembroke Lighthouse parkrun, in de Falklandeilanden, en alle drie evenementen in het Noordelijk Territorium van Australië terug, wederom een positief moment in de geleidelijke terugkeer van parkrun evenementen wereldwijd. Het was geweldig om de onofficiële parkrun podcast With Me Now te zien met een live stream van de Nightcliff en…

Chrissie article

Het is tijd voor actie

Het ziet er naar uit dat we in een wereld komen te leven waar afstand houden het nieuwe normaal is, en waar de risico’s die gepaard gaan met sociale interactie en het meedoen aan fysieke activiteiten geacht worden groter te zijn dan de voordelen.   Chrissie Wellington, parkrun’s Global Head of Health and Wellbeing, legt…