Nieuws - 16th September 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 september

Big tree

Het is nog maar een paar nachtjes slapen. Komende zaterdag zal de Cape Pembroke Lighthouse parkrun op de Falklandeilanden opnieuw worden opgestart. Ook de drie evenementen in het Noordelijk Territorium van Australië zullen weer beginnen. Dit is een ontzettend spannend moment en ik ben ervan overtuigd dat ik voor de gehele parkrun-familie spreek als ik hen ontzettend veel succes wens. Laten we hopen op een soepele terugkeer op de zaterdagochtend. In andere delen van de parkrun-wereld blijven de omstandigheden zich ontwikkelen, voornamelijk op een positieve manier. We hopen dat een aantal andere landen ook snel weer parkrun-evenementen zal kunnen houden.
 
In Engeland blijven we ons inspannen voor een heropening eind oktober. We voeren nog steeds gesprekken met landeigenaren en belanghebbenden in het hele land. Onze aankondiging van afgelopen maandag is zeer positief ontvangen. Bij tijd en wijle zijn we overvallen door het enthousiasme waarmee parkrunners de mogelijke terugkeer van hun lokale evenementen benaderen. We realiseren ons echter dat de aankondiging van de Britse regering een dag later, waarin verdere inperkingen van sociale bijeenkomsten werden genoemd, sommigen bezorgd maakt. Dit geldt ook voor de toename van positieve testresultaten. Daarom willen wij jullie er nogmaals van verzekeren dat, zoals verduidelijkt door Sport England, veel vormen van bijeenkomsten (in het bijzonder parkrun) zijn uitgezonderd van deze richtlijnen. Daarnaast blijven wij de onderliggende gevolgen van COVID-19 uitbraken nauwlettend in de gaten houden. We willen benadrukken dat we bewust hebben uitgesproken dat we van plan zijn om eind oktober parkrun en junior parkrun in Engeland te herlanceren. Dit is gedaan om onszelf de tijd en ruimte te geven om met landeigenaren en lokale ambtenaren te overleggen en waar nodig onze strategie bij te sturen.
 
Ten slotte, het is zeer belangrijk in te zien, en te waarderen, welke voordelen voor de volksgezondheid het heropenen van parkrun heeft. Het is een beslissing waarbij de voordelen worden afgezet tegen het risico van verspreiding van het coronavirus. Er zijn weinig tot geen gevallen bekend van COVID-19 besmettingen die hebben plaatsgevonden tijdens de deelname aan georganiseerde sportactiviteiten, terwijl er wel veel bewijs is voor overdracht onder andere omstandigheden. Tegelijkertijd worden de gezondheidsvoordelen van sociale bewegingsactiviteiten breed onderschreven. Eén van de vele artikelen die de afgelopen week in het Verenigd Koninkrijk zijn verschenen, door Sam Wallaston opgetekend in The Guardian, kun je hier lezen.

 
Bedankt, zoals altijd, voor jullie aanhoudende steun,
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…