Nieuws - 30th September 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 29 september

29 sept trees

We waren verheugd om afgelopen weekend parkrun opnieuw te verwelkomen in het grootste deel van Nieuw-Zeeland, waar, samen met evenementen in het Australische Noordelijk Territorium en één op de Falklandeilanden meer dan 2.700 mensen wandelden, jogden, hardliepen of vrijwilligerswerk deden verdeeld over 27 locaties. Het kostte ons de eerste keer vijf en een half jaar om van één naar 27 evenementen te gaan en, alhoewel we ons realiseren dat we nog ruim 2.000 evenementen te gaan hebben, vieren we zeker deze stap voorwaarts op de weg terug naar een normale situatie.
 
Op andere plaatsen waar beperkingen worden verlicht, blijven we goede vooruitgang boeken. We werken toe naar het herstarten op meer plaatsen in de wereld en, ervan uitgaande dat alles goed blijft gaan, hopen de komende weken meer heropende evenementen te kunnen verwelkomen
 
Helaas hebben we afgelopen donderdag moeten bevestigen dat de terugkeer in Engeland eind oktober niet zoals gepland door kan gaan, ondanks de sterke wens van de parkrun-gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk om terug te keren.
 
Elk aspect van het leven draagt een zeker risico met zich mee, en het is van cruciaal belang dat de maatschappij de impact van alle beoogde maatregelen en interventies op het algemene welzijn en de volksgezondheid afweegt. Terwijl het noordelijke halfrond op de winter afstevent, neemt de potentiële schade van sociale isolatie steeds meer toe, en parkrun evenementen zouden deel van de oplossing moeten zijn. Beslissingen zouden genomen moeten worden op het totaal van bewijsmateriaal, en als stichting met het primaire doel het verbeteren van de volksgezondheid, hebben we een taak en verantwoordelijkheid om onze bezwaren kenbaar te maken wanneer we denken dat dit niet gebeurt.
 
Bedankt voor je voortdurende steun en passie.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

RunningBehind-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 20 oktober

Met dank aan de heropening van twaalf evenementen in Tasmanië afgelopen zaterdag, hebben we dit weekend 5000 deelnemers gehad die wandelden, jogden, renden of meehielpen als vrijwilliger in één van de 45 parkrun evenementen wereldwijd. Hoewel dit slechts gelijk staat aan 2% van alle evenementen, zien wij het totaal van 5000 parkrunners als een belangrijke…

13 October

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 oktober

Terwijl 2020 vordert, en de wereldwijde inspanningen om een weg door de Covid-19 pandemie te vinden voortduren, wordt het steeds duidelijker dat mensen over de hele wereld elk op hun eigen manier geraakt worden. Bij parkrun zien we daar elke dag bewijs voor. Sommige van onze gemeenschappen zijn grotendeels teruggekeerd naar het normale dagelijkse leven…