Nieuws - 30th September 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 29 september

29 sept trees

We waren verheugd om afgelopen weekend parkrun opnieuw te verwelkomen in het grootste deel van Nieuw-Zeeland, waar, samen met evenementen in het Australische Noordelijk Territorium en één op de Falklandeilanden meer dan 2.700 mensen wandelden, jogden, hardliepen of vrijwilligerswerk deden verdeeld over 27 locaties. Het kostte ons de eerste keer vijf en een half jaar om van één naar 27 evenementen te gaan en, alhoewel we ons realiseren dat we nog ruim 2.000 evenementen te gaan hebben, vieren we zeker deze stap voorwaarts op de weg terug naar een normale situatie.
 
Op andere plaatsen waar beperkingen worden verlicht, blijven we goede vooruitgang boeken. We werken toe naar het herstarten op meer plaatsen in de wereld en, ervan uitgaande dat alles goed blijft gaan, hopen de komende weken meer heropende evenementen te kunnen verwelkomen
 
Helaas hebben we afgelopen donderdag moeten bevestigen dat de terugkeer in Engeland eind oktober niet zoals gepland door kan gaan, ondanks de sterke wens van de parkrun-gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk om terug te keren.
 
Elk aspect van het leven draagt een zeker risico met zich mee, en het is van cruciaal belang dat de maatschappij de impact van alle beoogde maatregelen en interventies op het algemene welzijn en de volksgezondheid afweegt. Terwijl het noordelijke halfrond op de winter afstevent, neemt de potentiële schade van sociale isolatie steeds meer toe, en parkrun evenementen zouden deel van de oplossing moeten zijn. Beslissingen zouden genomen moeten worden op het totaal van bewijsmateriaal, en als stichting met het primaire doel het verbeteren van de volksgezondheid, hebben we een taak en verantwoordelijkheid om onze bezwaren kenbaar te maken wanneer we denken dat dit niet gebeurt.
 
Bedankt voor je voortdurende steun en passie.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 maart

Ondanks dat er deze week geen grote verandering is in de 22 landen waar we actief zijn, zijn we verheugd te kunnen bevestigen dat we verwachten dat er 52 junior parkrun evenementen in Engeland herstarten op zondag 11 april.   We werken samen met de teams hard aan het afwerken van de checklist voor het…