Nieuws - 7th October 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 oktober

Trees

Super om te zien dat afgelopen zaterdag parkrun plaatsvond in Australië, Nieuw Zeeland en op de Falkland Eilanden waar bijna 3000 mensen liepen, jogden, renden of als vrijwilliger meehielpen op zo’n 29 locaties. Meer goed nieuws: aankomende weekeinde verwelkomen we alle vijf evenementen in Auckland, aangezien de lokale beperkingen daar dan opgeheven zullen worden.
 
Op 17 oktober kijken we dan uit om de draad weer op te pakken in Tasmanië en Polen op 93 locaties: meer dan 100 parkrun-evenementen zullen op dat moment dan plaatsvinden.
 
Op 24 oktober verwachten we dan ook te kunnen beginnen met al onze evenementen in Japan, een week later op 31 oktober gaan dan ook de Westkust van Australië, Guernsey en de Isle of Man weer van start.
 
Met de opgeheven nationale en lokale restricties op Guernsey en de Isle of Man zijn we ons ervan bewust dat dit mogelijk enig parkrun-toerisme vanuit de rest van het Verenigd Koninkrijk op gang zou kunnen brengen. Vandaar dat we op deze twee locaties met een vier weken durende pilot beginnen om zo alles te monitoren en eventuele aanpassingen te maken, indien nodig.
 
Tot slot: temidden van alle turbulente ontwikkelingen van de afgelopen tijd zien we ook enkele lichtpuntjes. Nu meer en meer locaties van start gaan, is het heel fijn om de parkrun-familie weer bij elkaar te zien om zo samen fysiek en sociaal actief bezig te zijn in de open lucht.
 
Bedankt voor je voortdurende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 maart

Ondanks dat er deze week geen grote verandering is in de 22 landen waar we actief zijn, zijn we verheugd te kunnen bevestigen dat we verwachten dat er 52 junior parkrun evenementen in Engeland herstarten op zondag 11 april.   We werken samen met de teams hard aan het afwerken van de checklist voor het…