Nieuws - 14th October 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 oktober

13 October

Terwijl 2020 vordert, en de wereldwijde inspanningen om een weg door de Covid-19 pandemie te vinden voortduren, wordt het steeds duidelijker dat mensen over de hele wereld elk op hun eigen manier geraakt worden. Bij parkrun zien we daar elke dag bewijs voor. Sommige van onze gemeenschappen zijn grotendeels teruggekeerd naar het normale dagelijkse leven van voor het virus, terwijl anderen nog altijd met strikte beperkingen moeten leven. Waar je deze update ook leest, weet dat we aan je denken en dat de hele parkrun-familie met je meeleeft.
 
Er is ook positief nieuws. Zo was het fantastisch om te zien hoe zaterdag 3.700 verschillende mensen wandelden, jogden, hardliepen of meehielpen als vrijwilliger bij 33 parkrun-evenementen in drie verschillende landen. Het is belangrijk, vooral nu, om deze overwinningen te vieren, hoe klein ze ook lijken.
 
Voor het einde van oktober hopen we ook evenementen in Polen, Tasmanië, West-Australië, Japan, Guernsey en het eiland Man te herstarten. Daarmee zouden we voor het eerst sinds maart dit jaar meer dan 100 wekelijkse parkrun-evenementen hebben. We hopen dat, met het arriveren van de zomer voor onze gemeenschappen op het zuidelijk halfrond, het virus zich voldoende terugtrekt om deze gebieden relatief snel te kunnen heropenen.
 
Maar meer dan de helft van onze evenementen vindt plaats in landen op het noordelijke halfrond, waar de winter in aantocht is en over het algemeen de verspreiding van het virus toeneemt. Het is in deze gemeenschappen waar diverse vormen van beperkingen opgelegd worden, waardoor sociale isolatie verder toeneemt.
 
We geloven nog altijd dat buitenevenementen relatief veilig zijn en dat evenementen als parkrun enorm bijdragen aan gezondheid en welzijn. Wij blijven ook van mening dat alle beslissingen die toegang tot lichamelijke activiteit aan banden leggen met robuust bewijs onderbouwd moeten worden.
 
Samen slaan wij ons hier doorheen,
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

RunningBehind-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 20 oktober

Met dank aan de heropening van twaalf evenementen in Tasmanië afgelopen zaterdag, hebben we dit weekend 5000 deelnemers gehad die wandelden, jogden, renden of meehielpen als vrijwilliger in één van de 45 parkrun evenementen wereldwijd. Hoewel dit slechts gelijk staat aan 2% van alle evenementen, zien wij het totaal van 5000 parkrunners als een belangrijke…

13 October

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 oktober

Terwijl 2020 vordert, en de wereldwijde inspanningen om een weg door de Covid-19 pandemie te vinden voortduren, wordt het steeds duidelijker dat mensen over de hele wereld elk op hun eigen manier geraakt worden. Bij parkrun zien we daar elke dag bewijs voor. Sommige van onze gemeenschappen zijn grotendeels teruggekeerd naar het normale dagelijkse leven…