Nieuws - 21st October 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 20 oktober

RunningBehind-900x416

Met dank aan de heropening van twaalf evenementen in Tasmanië afgelopen zaterdag, hebben we dit weekend 5000 deelnemers gehad die wandelden, jogden, renden of meehielpen als vrijwilliger in één van de 45 parkrun evenementen wereldwijd. Hoewel dit slechts gelijk staat aan 2% van alle evenementen, zien wij het totaal van 5000 parkrunners als een belangrijke mijlpaal. De eerste keer dat wij dit totaal behaalde was toen parkrun vijfeneenhalf jaar bestond.
 
Helaas is er ook slechts nieuws. Als gevolg van verhoogde beperkingen in reactie op een toename in besmettingen, hebben wij afgelopen vrijdag besloten om onze terugkeer in Polen uit te stellen. Hoewel wij deze beslissing betreuren, en het technisch gezien mogelijk was om binnen de geldende richtlijnen van de Poolse overheid terug te keren, zien wij dit als het enige verstandige besluit onder de huidige omstandigheden. Ondertussen blijven wij de situatie in Polen nauwgezet in de gaten houden. We kijken nog steeds naar een geschikt moment om op een verantwoordelijke manier terug te keren.
 
Dit weekend kijken wij er naar uit om parkrun opnieuw te verwelkomen in Japan. Daarnaast blijven we intensief samenwerken met de autoriteiten op het gebied van volksgezondheid in het westen van Australië. Dit met oog op onze geplande terugkeer aanstaande zaterdag, aangezien de voorgenomen versoepeling van maatregelen daar is uitgesteld.
 
Als we verder vooruit kijken zien we positieve vorderingen in onze terugkeer in andere delen van de wereld. We verwachten op 31 oktober terug te keren in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium, Guernsey en het eiland Man.
 
Het is hartverwarmend om te zien hoe vele parkrunners het groepsgevoel van hun lokale parkrun gemeenschap in stand weten te houden door deel te nemen aan (not)parkrun. Zij zijn gemotiveerd om fit te blijven en moedigen anderen aan om dit ook te doen.
 
Meer dan 70 duizend parkrunners hebben bij elkaar meer dan 500 duizend (not)parkruns geregistreerd. Hieronder bevinden zich bijna 6000 mensen die tot nu toe nog geen parkrun hebben gelopen. Dit is enorm bemoedigend en laat zien dat parkrun een belangrijke rol kan spelen in de gezondheid en het welzijn van de bevolking. Zowel nu als in de toekomst.
 
Iedere week boeken wij vooruitgang, met steeds meer mogelijkheden voor mensen om deel te nemen aan parkrun, of (not)parkrun, op steeds meer plaatsen in de wereld.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

PR non eng Hero

Het parkrunvoornemen

Wat wordt jouw #parkrunvoornemen?   Wij bereiden ons voor op het nieuwe jaar en zouden het fantastisch vinden als jij je eigen #parkrunvoornemen maakt en meedoet aan onze speciale, acht weken durende actie. Hier vind je alle informatie.   Het staat buiten kijf dat 2020 een ongelooflijk uitdagend jaar was en dat we, nu meer…

TREES TREES

COVID-19 (Coronavirus) Update: 1 december

Te gek om te zien dat afgelopen weekend met 27.500 deelnemers verspreid over 218 evenementen in vijf landen we wederom een record hebben gebroken. Uiteraard heten wij de 1.650 parkrun-debutanten van harte welkom die voor het eerst bij ons hebben gelopen, gerend, gejogd of een handje hebben meegeholpen als vrijwilliger.   Statistieken zijn leuk om…