Nieuws - 28th October 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 27 oktober

Cleveland_update

Tot ons grote genoegen zagen we afgelopen zaterdag de terugkeer van parkrun-evenementen in Japan en West-Australië. Samen met de parkruns in Nieuw-Zeeland, een aantal andere Australische deelstaten en de Falklandeilanden verwelkomden 89 evenementen meer dan 8.500 (hard)lopers en joggers, en waren er ruim 900 vrijwilligers, waarvan er bijna 100 voor de allereerste keer bij ons meehielpen.
 
Het is hartverwarmend te zien dat een aantal van onze parkrun-gemeenschappen weer bij elkaar komt. Beetje bij beetje gaan we in de goede richting.
 
Komend weekend zullen de parkruns in Guernsey, het Australisch Hoofdstedelijk Territorium en het eiland Man ook weer van start gaan, waarmee er wereldwijd meer dan 100 evenementen plaatsvinden. Het doet ons ook deugd aan te kunnen kondigen dat naar verwachting op 14 november de parkrun-evenementen in Namibië terugkeren.
 
We blijven constant in gesprek met onze belanghebbenden, internationale en lokale teams en vrijwilligers om, waar mogelijk, parkrun te herstarten in andere gebieden.
 
Op het noordelijk halfrond, waar de winter in aantocht is, hebben veel van onze regio’s te maken met een toename van het aantal infecties, en daardoor ook een toename van het aantal beperkingen. We blijven ons inzetten om de situatie te volgen, en met relevante overheidsinstanties te werken aan het nemen van de juiste beslissing op de juiste tijd, om parkrun terug te brengen in die gemeenschappen waar het veilig en verstandig is om dat binnen de geldende richtlijnen te doen.
 
Deze week komt #parktoberfest tot een eind. Het was geweldig om zó veel parkrunners te zien die buiten lekker actief waren en gezamenlijk een aanzienlijk aantal (not)parkruns registreerden. Meer dan 6.000 mensen die nog nooit een parkrun hebben gedaan hebben nu een (not)parkrun geregistreerd. Hartelijk welkom bij de parkrun-familie!
 
Elke dag zien we nieuwe ontwikkelingen in de 22 landen waar we actief zijn. We houden vast aan onze missie om de wereld gezonder en gelukkiger te maken, en onze overtuiging dat parkrun een belangrijke rol speelt in het geestelijke en fysieke welzijn blijft ons elke dag motiveren.
 
Zoals altijd, bedankt!
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

PR non eng Hero

Het parkrunvoornemen

Wat wordt jouw #parkrunvoornemen?   Wij bereiden ons voor op het nieuwe jaar en zouden het fantastisch vinden als jij je eigen #parkrunvoornemen maakt en meedoet aan onze speciale, acht weken durende actie. Hier vind je alle informatie.   Het staat buiten kijf dat 2020 een ongelooflijk uitdagend jaar was en dat we, nu meer…

TREES TREES

COVID-19 (Coronavirus) Update: 1 december

Te gek om te zien dat afgelopen weekend met 27.500 deelnemers verspreid over 218 evenementen in vijf landen we wederom een record hebben gebroken. Uiteraard heten wij de 1.650 parkrun-debutanten van harte welkom die voor het eerst bij ons hebben gelopen, gerend, gejogd of een handje hebben meegeholpen als vrijwilliger.   Statistieken zijn leuk om…