Nieuws - 4th November 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 3 november

Trees 2

Afgelopen weekend vonden 103 evenementen plaats met meer dan 10.000 deelnemers, verspreid over vier landen, inclusief het Australisch Hoofdstedelijk Territorium, Guernsey en het eiland Man. We hebben er zo’n zes en een half jaar over gedaan om deze mijlpaal in april 2011 te bereiken, nu hebben we dit maar binnen vijf weken geklaard sinds de herstart voor de tweede keer in Nieuw Zeeland.
 
Meer goed nieuws: op zaterdag 14 november pakt Namibië de draad op, een week later op zaterdag 21 november volgt Zuid-Australië. Langzaamaan gaan we de goede kant op: beetje bij beetje keert alles terug bij het oude. We proberen een snelle herstart met parkrun overal te maken, zolang restricties en lokale wetgeving dit toelaten.
 
Helaas is het nieuws niet overal positief: eerder deze week maakte de Great Run Local -een vergelijkbaar laagdrempelig serie ren-evenementen in het Verenigd Koninkrijk- bekend ermee op te houden. De onzekere situatie waarin we ons nu begeven brengt het plannen van fysieke activiteiten op de lange termijn in gevaar.
 
Alle beslissingen die we maken, worden telkens getoetst aan de beschikbare data, in het bijzonder als het gaat om de overdracht van COVID-19 buitenshuis. De kosten van parkrunners niet fysiek en sociaal actief te laten zijn moeten iedere keer worden afgewogen tegen de mogelijke risico’s van het door laten gaan van parkrun.
 
Tot slot: voor iedereen die het voorlopig zonder parkrun moet doen, wees niet getreurd: wij zijn er voor je. We mogen dan niet fysiek bij elkaar komen, maar via onze digitale kanalen en met (not)parkruns blijven we altijd virtueel met je in contact.
 
Bedankt voor je aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

japan cover

Van eenzaamheid naar geluk

Haruka Murayama is evenementcoördinator bij Tsujido kaihin koen parkrun in Japan. Haar eerste kennismaking met parkrun was echter in Noord-Ierland. Ze vertelt ons hoe parkrun haar hielp haar heimwee te overkomen en haar zelfvertrouwen te vergroten.   Ongeveer twee jaar geleden, begin januari 2018, maakte ik voor de eerste keer kennis met parkrun. Ik studeerde…

review cover

Bereik en invloed van parkrun: een overzicht

Recentelijk heeft een team van academici een overzicht gemaakt van bestaand onderzoek waaruit duidelijk blijkt dat deelnemers aan parkrun verbeteringen laten zien in onder andere fitness, lichamelijke activiteit en gemoedstoestand. Eén van de onderzoekers, dr. Anne Grunseit van de ’Sydney School of Public Health’ aan de University of Sydney, vertelt ons over de bevindingen.  …