Nieuws - 4th November 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 3 november

Trees 2

Afgelopen weekend vonden 103 evenementen plaats met meer dan 10.000 deelnemers, verspreid over vier landen, inclusief het Australisch Hoofdstedelijk Territorium, Guernsey en het eiland Man. We hebben er zo’n zes en een half jaar over gedaan om deze mijlpaal in april 2011 te bereiken, nu hebben we dit maar binnen vijf weken geklaard sinds de herstart voor de tweede keer in Nieuw Zeeland.
 
Meer goed nieuws: op zaterdag 14 november pakt Namibië de draad op, een week later op zaterdag 21 november volgt Zuid-Australië. Langzaamaan gaan we de goede kant op: beetje bij beetje keert alles terug bij het oude. We proberen een snelle herstart met parkrun overal te maken, zolang restricties en lokale wetgeving dit toelaten.
 
Helaas is het nieuws niet overal positief: eerder deze week maakte de Great Run Local -een vergelijkbaar laagdrempelig serie ren-evenementen in het Verenigd Koninkrijk- bekend ermee op te houden. De onzekere situatie waarin we ons nu begeven brengt het plannen van fysieke activiteiten op de lange termijn in gevaar.
 
Alle beslissingen die we maken, worden telkens getoetst aan de beschikbare data, in het bijzonder als het gaat om de overdracht van COVID-19 buitenshuis. De kosten van parkrunners niet fysiek en sociaal actief te laten zijn moeten iedere keer worden afgewogen tegen de mogelijke risico’s van het door laten gaan van parkrun.
 
Tot slot: voor iedereen die het voorlopig zonder parkrun moet doen, wees niet getreurd: wij zijn er voor je. We mogen dan niet fysiek bij elkaar komen, maar via onze digitale kanalen en met (not)parkruns blijven we altijd virtueel met je in contact.
 
Bedankt voor je aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 maart

Ondanks dat er deze week geen grote verandering is in de 22 landen waar we actief zijn, zijn we verheugd te kunnen bevestigen dat we verwachten dat er 52 junior parkrun evenementen in Engeland herstarten op zondag 11 april.   We werken samen met de teams hard aan het afwerken van de checklist voor het…