Nieuws - 4th November 2020
Tags:

#parktoberfest ten einde

parktoberfest banner

Op 31 oktober kwam een einde aan #parktoberfest: de gehele maand oktober stond in het teken van zowel binnen als buiten fysiek actief zijn. Alle parkrunners konden in beweging blijven dankzij (not)parkrun en vrienden, familie, buren en collega’s werden aangemoedigd met ze mee te doen.
 
Met een knipoog naar de zestiende verjaardag van de allereerste parkrun in het Londense Bushy Park -gehouden op 2 oktober 2004 met dertien dappere parkrunners en vijf vrijwilligers- werd #parktoberfest afgetrapt met het thema zestien.
 
In de eerste week deden er 17.502 mensen mee die in totaal 28,333 (not)parkruns volbrachten. Daarvan deden er 1.501 voor het eerst mee aan (not)parkrun, 190 mensen maakten hun allereerste kennismaking met parkrun.
 
Jullie creativiteit met het thema zestien spatte ervan af: brievenbussen, nummerplaten, huisnummers, verkeersborden, zelfs knutselwerken met het nummer 16, we hebben ze allemaal voorbij zien komen.
 
after 16
 
De tweede week van #parktoberfest stond in het teken van ‘samen zijn’: parkrunners werden aangespoord een ‘parkrun-debutant’ mee te nemen. Zo konden mensen samen een (not)parkrun afleggen, zowel fysiek als virtueel, om zo in contact met elkaar te blijven.
 
17.555 (not)parkrunners sloegen hun 5km tijd op met een gemiddelde tijd van 34:09 en we konden 191 nieuwelingen verwelkomen in ons midden.
 
after 17555
 
In week drie van #parktoberfest streden de lokale en internationale parkruns om wie de meeste parkrunners op de been kon krijgen: wie eindigde aan de top van de ranglijst?
 
Uiteindelijk was het Witney-parkun die met de eer streek: maar liefst 213 parkrunners deden mee die over de gehele maand oktober 2.210 (not)parkruns op hun naam zetten.
 
witney
 
#parktoberfest eindigde met het griezelige Halloween-thema: naast joggende heksen en rennende pompoenen konden we 28.089 (not)parkrunners noteren.
 
halloween2
 
Ons doel was het om in de maand oktober de wereld een stukje gezonder en gelukkiger te maken. Tijdens #parktoberfest hebben in totaal 30.005 mensen -waarvan 742 parkrun-debutanten- 112.059 (not)parkruns bij elkaar gelopen. De gemiddelde tijd bedroeg 34:22.
 
Zo’n 1.732 evenementen werden vertegenwoordigd verspreid over 20 landen. Meer dan 6.000 (not)parkrunners kunnen niet wachten om kennis te maken met de echte volledige parkrun-ervaring die we allemaal een warm hart toedragen.
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

japan cover

Van eenzaamheid naar geluk

Haruka Murayama is evenementcoördinator bij Tsujido kaihin koen parkrun in Japan. Haar eerste kennismaking met parkrun was echter in Noord-Ierland. Ze vertelt ons hoe parkrun haar hielp haar heimwee te overkomen en haar zelfvertrouwen te vergroten.   Ongeveer twee jaar geleden, begin januari 2018, maakte ik voor de eerste keer kennis met parkrun. Ik studeerde…

review cover

Bereik en invloed van parkrun: een overzicht

Recentelijk heeft een team van academici een overzicht gemaakt van bestaand onderzoek waaruit duidelijk blijkt dat deelnemers aan parkrun verbeteringen laten zien in onder andere fitness, lichamelijke activiteit en gemoedstoestand. Eén van de onderzoekers, dr. Anne Grunseit van de ’Sydney School of Public Health’ aan de University of Sydney, vertelt ons over de bevindingen.  …