Nieuws - 11th November 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 10 november

update image

Een nieuwe week, dus dat betekent een nieuwe parkrun-update. Vooruitgang in verschillende gradaties wordt er wereldwijd geboekt, daarom is en blijft het belangrijk iedere mijlpaal, hoe klein ook, te vieren en deze te delen met de parkrun-familie.
 
Vorige week pakten 106 evenementen, verspreid over vier landen, de draad op met meer dan 12.000 parkrunners. Aankomende weekend gaat Namibië weer van start, terwijl verder deze maand meer evenementen in Australië weer beginnen: eerst Zuid-Australië, vervolgens Queensland.
 
Als alles volgens plan verloopt moeten er eind november meer dan 200 parkruns wekelijks plaatsvinden: een grote stap in de goede richting! Iets wat we een paar maanden geleden nog voor onmogelijk hielden.
 
Samen met meer dan een miljoen lokale parkrunners wachten we de nieuwe richtlijnen in Zuid-Afrika af die naar verwachting de komende dagen bekend worden gemaakt.
 
Tot slot, of je lokale parkrun nu wel of niet weer van start is gegaan, we blijven één grote parkrun-familie. Hou onze digitale kanalen in de gaten voor het laatste nieuws en blijf in beweging met (not)parkruns.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

japan cover

Van eenzaamheid naar geluk

Haruka Murayama is evenementcoördinator bij Tsujido kaihin koen parkrun in Japan. Haar eerste kennismaking met parkrun was echter in Noord-Ierland. Ze vertelt ons hoe parkrun haar hielp haar heimwee te overkomen en haar zelfvertrouwen te vergroten.   Ongeveer twee jaar geleden, begin januari 2018, maakte ik voor de eerste keer kennis met parkrun. Ik studeerde…

review cover

Bereik en invloed van parkrun: een overzicht

Recentelijk heeft een team van academici een overzicht gemaakt van bestaand onderzoek waaruit duidelijk blijkt dat deelnemers aan parkrun verbeteringen laten zien in onder andere fitness, lichamelijke activiteit en gemoedstoestand. Eén van de onderzoekers, dr. Anne Grunseit van de ’Sydney School of Public Health’ aan de University of Sydney, vertelt ons over de bevindingen.  …