Nieuws - 19th November 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 17 november

Trees

Het was geweldig om de evenementen in Namibië te zien terugkeren afgelopen weekend. Dit is het vijfde parkrun gebied waar de evenementen opnieuw zijn opgestart sinds de wereldwijde pauze naar aanleiding van het coronavirus.
 
We keken er naar uit om ook in Zuid-Australië opnieuw van start te gaan afgelopen zaterdag, maar helaas gooiden nieuwe besmettingenen de daaropvolgende lockdown in de deelstaat roet in het eten. Dit betekent dat we nog minstens twee weken langer moeten wachten op een terugkeer in dit gebied. Om met een positieve noot af te sluiten: het ziet er nog altijd goed uit voor de heropening van parkrun in Queensland op 28 november.
 
Het is bijzonder opwindend om te zien hoe normaal alles oogt op de plaatsen waar we al terug konden keren. De organisatie van evenementen draait goed binnen het COVID-19 Framework, de tijdwaarneming en het scannen van de barcodes met de Virtual Volunteer app blijkt een groot succes en de deelnemersaantallen zijn vrijwel gelijk aan die van voor de pandemie.
 
Misschien wel het meest bemoedigende nieuws is dat, ondanks de lange pauze overal in de wereld, de groei van parkrun evenementen in de heropende landen doorzet. Dan kijken we vooral naar Japan, waar dit weekend voor het eerst de Momoi Harappa Koen parkrun in Tokyo plaatsvond. Voor de komende zaterdag staan er nog eens vier nieuwe evenementen op de rol.
 
We hebben ook begrip voor de teleurstelling en frustratie die heerst onder de gemeenschappen waar we momenteel helaas nog niet terug kunnen keren. We zien echter wel positieve ontwikkelingen en aanknopingspunten om positief te blijven. Iedere week voelt aan als een stap in de goede richting.
 
We kijken uit naar de dag dat alle parkrun evenementen in de wereld weer terug zijn. Tot die tijd blijven wij onze digitale kanalen en (not)parkrun gebruiken om er voor jullie te zijn.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende steun
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 maart

Ondanks dat er deze week geen grote verandering is in de 22 landen waar we actief zijn, zijn we verheugd te kunnen bevestigen dat we verwachten dat er 52 junior parkrun evenementen in Engeland herstarten op zondag 11 april.   We werken samen met de teams hard aan het afwerken van de checklist voor het…