Nieuws - 25th November 2020
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 24 november

hay fields

We hebben weer een week achter de rug met veel vooruitgang voor de wereldwijde parkrun-familie.
 
Afgelopen zaterdag hebben 12.400 mensen deelgenomen als wandelaar, jogger, hardloper of vrijwilliger aan een van de 117 evenementen, verdeeld over 5 parkrun-landen. 600 mensen namen voor het eerst deel aan parkrun, en wij wensen hen allemaal van harte welkom bij wat voor hun de eerste stappen van lichamelijke activiteit kan zijn bij ons.
 
Komende zaterdag zal parkrun terugkeren in Queensland, Australië, wat betekent dat nog eens 108 evenementen zullen terugkeren. Dat zou moeten betekenen dat we het record van 200 evenementen op een enkele zaterdag voor het eerst zullen verbreken sinds parkrun-evenementen tijdelijk werden stilgelegd..
 
Na de aankondiging door de federale Australische overheid gedurende de afgelopen dagen kunnen we ook verder vooruitkijken: We verwachten dat evenementen in Zuid-Australië op 5 december terug zullen keren. We verwachten ook dat enkele evenementen in Rusland een week later, op 12 december, terug kunnen keren daar waar de richtlijnen dit toelaten.
 
Het was fantastisch om het nieuws te zien dat in het Verenigd Koninkrijk met het versoepelen van de lockdown-regels grassroots sport terug zal keren. We onderzoeken wat dat betekent voor parkrun, en verheugen ons om samen met de belanghebbenden, evenement-teams en ambassadeurs te werken naar de terugkeer zodra dit gepast is.
 
Daar waar evenementen terugkeren zien we deelname vergelijkbaar met die van voor de lockdown, en evenementen worden veilig en efficiënt gehouden binnen ons COVID-19 Framework.
 
Het meest belangrijke blijft om je je te realiseren dat we er zijn voor iedereen, onafhankelijk of hun evenement wel of niet stilgelegd is.
 
De online-gemeenschap is altijd actief op social media, of doe mee met de 79.000 (not)parkrunners wereldwijd die gezamenlijk meer dan 660.000 (not)parkruns hebben geregistreerd.
 
Samen slaan we ons er doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 maart

Ondanks dat er deze week geen grote verandering is in de 22 landen waar we actief zijn, zijn we verheugd te kunnen bevestigen dat we verwachten dat er 52 junior parkrun evenementen in Engeland herstarten op zondag 11 april.   We werken samen met de teams hard aan het afwerken van de checklist voor het…