Nieuws - 5th January 2021
Tags:

Maak je parkrunvoornemen!

germany_1

Het is tijd je parkrunvoornemen te maken. parkrun’s Global Head of Health and Wellbeing Chrissie Wellington vertelt je alles over onze speciale nieuwjaarscampagne.
 
Allereerst, gelukkig Nieuwjaar namens iedereen bij parkrun!
 
We hopen dat jullie ontspannen feestdagen hebben gehad en 2021 met open armen welkom hebben geheten, vooral na alle uitdagingen en moeilijkheden die we in 2020 voor onze kiezen hebben gekregen.
 
We weten allemaal dat de start van een nieuw jaar een fantastische tijd kan zijn voor verandering. Een gelegenheid om je in te zetten dingen net iets anders te doen. En dat is dit jaar niet anders. Inderdaad, het is tijd om – samen met duizenden anderen over de hele wereld – een #parkrunvoornemen te maken.
 
_DM_0143
 
Wat wordt jouw voornemen?! Misschien ga je wat vaker lopen, zorg je dat je meer slaap krijgt, doe je elke week een activiteit met het hele gezin of besluit je iemand anders te coachen.
 
Voor veel mensen (waaronder miljoenen parkrunners!) is 5km een magische afstand. Als je in 2021 voor het eerst 5km wilt wandelen, joggen of hardlopen, dan helpen we je daar graag bij. Als je altijd al hebt gedroomd om 5km hard te lopen, dan kan je wellicht de Engelse C25K App downloaden. Als je liever (een deel) van de 5km wandelt hebben we hét plan om je daarbij te helpen. Deze fantastische blog (in het Engels) geeft je nuttige tips over hoe te beginnen, welke kleding te dragen en waar te lopen.
 
49478097338_437209afd2_k
 
Het is jouw doel, maar wij staan klaar je te steunen. Iedereen moet ergens beginnen en wellicht is dit jouw startpunt.
 
De komende acht weken zullen we je aanmoedigen, begeleiden en motiveren, en roepen we iedereen op hun enthousiasme over #parkrunvoornemen te delen, of dat nou persoonlijk is of virtueel. Gedurende de actie zullen er niet één, maar twee momenten zijn waarop we alle parkrunvoornemen-deelnemers samenbrengen en vieren hoever ze gekomen zijn. Je kunt hier meer lezen over hoe we dit gaan vieren.
 
We weten dat het veranderen van je levensstijl beangstigend en moeilijk kan zijn. Hier zijn vijf tips om je te helpen je parkrunvoornemen op gang te brengen.
 
1. Zoek steun bij mensen om je heen, of geef steun aan iemand anders. Dat kan een familielid zijn, een vriend, een collega, of iemand op sociale media. Het is beter als je je ervaringen deelt, er iemand is die je verantwoordelijk houdt en je steunt bij het halen van je doel. We kunnen een gemeenschap zijn en elkaar helpen, zelfs met social distancing maatregelen van kracht.
 
2. Leg de nadruk op kleine stapjes en verbeteringen. Bijvoorbeeld, als je niet eerder hebt (hard)gelopen, begin dan met elke dag 60 seconden beweging – dansen in de huiskamer op je favoriete nummer of een paar keer de trap oplopen.
 
3. Zorg er voor dat de veranderingen in je levensstijl praktisch en haalbaar zijn. We hebben allemaal een druk leven met veel verschillende verplichtingen, dus probeer te kiezen voor een activiteit of verandering die makkelijk in je dag ingepast kan worden.
 
4. Hou een dagboek bij en schrijf elke dag op hoe je je voelt; een prima manier om gemotiveerd te blijven en te zien wat je hebt bereikt.
 
5. Als je nog geen parkrunner bent zouden we het fantastisch vinden als je je aansloot bij de parkrun-familie door je hier online te registreren. Als er geen 5km parkrun-evenement bij jou in de buurt is, zou je via de (not)parkrun link in je persoonlijke profiel je 5km tijd zelf kunnen registreren.
 
middle of 4
 
Je #parkrunvoornemen hoeft natuurlijk geen doel te zijn om zelf meer te gaan bewegen. Misschien kan je juist iemand anders helpen zijn of haar doel te bereiken? Of je zou zelfs een klein groepje kunnen vormen – rekening houdend met de social distancing richtlijnen – met mensen die eenzelfde doel hebben, en hen allemaal steunen. Je kan jezelf geen beter kado geven dan de voldoening om iemand z’n doel te zien bereiken en te weten dat je daar een belangrijke rol in gespeeld hebt.
 
Dit nieuwe jaar kan een nieuwe start zijn.
 
Nu we de uitdagingen van vorig jaar achter de rug hebben willen we je helpen 2021 met positiviteit en optimisme te beginnen. We willen je een helpende hand bieden bij het realiseren van jouw #parkrunvoornemen!

Deel met je vrienden:

parkrun_reso_non_eng_week_2

Kleine stapjes voorwaarts

Het is week twee van het parkrunvoornemen en het gaat er om kleine stapjes voorwaarts te maken. We zijn er voor jou. Lees verder voor de top tips van deze week en vergeet niet te vieren wat je al hebt bereikt.   Het begin is vaak het moeilijkst: iets nieuws beginnen, een verandering doorvoeren, iets…

COVID_JAN_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 12 januari

Aanstaande zaterdag keert parkrun terug in het Australische Victoria! Twee weken daarna pakken we de draad op met negen parkruns in Rusland: vier daarvan zijn nieuw en dat betekent dat er dan 23 parkrun-evenementen op Russische bodem plaatsvinden.   We maken kleine stappen in de goede richting: parkrun vindt momenteel doorgang in de landen waar…