Nieuws - 6th January 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 5 januari

New covid update pic

Het is alweer tien maanden geleden dat wij wereldwijd onze evenementen hebben stopgezet in reactie op de COVID-19 pandemie. Sindsdien hebben wij veel ups en downs meegemaakt. Vorige week was het geweldig om 53.000 mensen te zien wandelen, joggen, hardlopen of als vrijwilliger mee te zien werken. Dit ondanks het feit dat meer dan 1.500 parkruns nog altijd niet door kunnen gaan en het virus nog steeds rondwaart op veel plekken in de wereld.
 
Gelukkig zijn de meeste evenementen in de regio Azië-Pacific weer actief, of hebben zij een datum waarop de herstart plaats zal vinden. De situatie in dit gebied oogt op dit moment relatief stabiel. Helaas zijn al onze evenementen op het Europese vasteland nog steeds gesloten. Gezien de aanzienlijke restricties in alle deze landen en omdat de vaccinatiecampagnes nog maar net begonnen zijn, ziet het er niet naar uit dat hier op korte termijn verandering in komt.
 
In de VS en Canada, waar momenteel ongeveer honderd evenementen in de wacht staan, is de vaccinatie al langer bezig en volgt dit een overzichtelijker traject. Dit stemt positief, al is het onwaarschijnlijk dat wij deze evenementen voor de lente opnieuw kunnen opstarten.
 
Voor de feestdagen kondigden wij aan dat sommige evenementen in Zuid-Afrika mogelijk in januari terug zouden keren. Helaas is de aanwezigheid van het virus sindsdien toegenomen, wat heeft geleid tot aanzienlijk zwaardere beperkingen. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en we zullen jullie op de hoogte houden zodra we meer weten.
 
Het VK en Ierland bevinden zich op allerlei niveaus van nationale lockdowns. Voor Engeland en Schotland geldt dat we deze week ingrijpende berichten hebben gehoord. Ons idee om bepaalde junior parkruns te heropenen hebben we hierdoor stil moeten leggen . Er is echter ook positief nieuws: de Britse regering heeft zich verbonden aan een grootse vaccinatiecampagne. Indien dit goed uitpakt, zouden de meeste beperkingen in de lente wellicht opgeheven kunnen worden.
 
Waar je je ook bevindt in deze wereld, wees er alsjeblieft van bewust dat de parkrunfamilie met je meeleeft. En hoewel de komende maanden voor velen het zwaarst zullen vallen, we geloven dat er nog elke dag vooruitgang wordt geboekt.
 
In de tussentijd: blijf uitkijken naar elkaar en richt je vooral op de stappen voorwaarts die je kunt zetten om je eigen gezondheid en gemoedstoestand op peil te houden.
 
Tom
nbsp;
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

parkrun_reso_non_eng_week_2

Kleine stapjes voorwaarts

Het is week twee van het parkrunvoornemen en het gaat er om kleine stapjes voorwaarts te maken. We zijn er voor jou. Lees verder voor de top tips van deze week en vergeet niet te vieren wat je al hebt bereikt.   Het begin is vaak het moeilijkst: iets nieuws beginnen, een verandering doorvoeren, iets…

COVID_JAN_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 12 januari

Aanstaande zaterdag keert parkrun terug in het Australische Victoria! Twee weken daarna pakken we de draad op met negen parkruns in Rusland: vier daarvan zijn nieuw en dat betekent dat er dan 23 parkrun-evenementen op Russische bodem plaatsvinden.   We maken kleine stappen in de goede richting: parkrun vindt momenteel doorgang in de landen waar…