Nieuws - 13th January 2021
Tags:

Kleine stapjes voorwaarts

parkrun_reso_non_eng_week_2

Het is week twee van het parkrunvoornemen en het gaat er om kleine stapjes voorwaarts te maken. We zijn er voor jou. Lees verder voor de top tips van deze week en vergeet niet te vieren wat je al hebt bereikt.
 
Het begin is vaak het moeilijkst: iets nieuws beginnen, een verandering doorvoeren, iets op een andere manier doen. Hopelijk heb je de belangrijkste stap – het maken van je eigen #parkrunvoornemen voor 2021 – inmiddels gezet, en heb je zelfs de eerste kleine stapjes gezet om dat voornemen te realiseren.
 
Laat ons weten welk #parkrunvoornemen je hebt gekozen, en ook of je dat samen met anderen doet voor extra steun en aanmoediging. Was het makkelijk, of moest je mentale of fysieke barrières overwinnen? We zouden het fantastisch vinden meer te horen over jouw doel en jouw ervaringen, dus deel je verhaal op sociale media en gebruik de tag #parkrunvoornemen.
 
3
 
Door de geweldige berichten die we al ontvangen hebben, weten we dat velen van jullie er naar streven om 5km te wandelen, te joggen of hard te lopen. Maar sommigen van jullie hebben ons ook verteld over de uitdagingen waar jullie in de eerste week mee te maken kregen. Of dat nou te maken had met het vinden van de tijd om wat actiever te zijn, niet weten welke kleding te dragen, faalangst of je zorgen maken over wat anderen er van zullen denken, het bereiken van een doel gaat zelden van een leien dakje. Er zullen altijd hoogte- en dieptepunten zijn; dagen volop zelfvertrouwen en dagen waarop je aan jezelf twijfelt. Dat is volstrekt normaal en begrijpelijk.
 
Hoewel er geen kant-en-klare-oplossingen zijn, geven we je hieronder een paar tips om kleine barrières te overwinnen:

  • Het is vaak handig om mensen om je heen te hebben waarop je kunt steunen, die je helpen en je motiveren, dus misschien kan je eens nadenken over wie dat voor jou kunnen zijn. Of bied jezelf aan als steun voor iemand anders. Ervaringen delen kan ook helpen met verantwoording afleggen. Je hebt dan iemand om verslag aan uit te brengen en daardoor hou je je wellicht beter aan je plan.
  •  

  • Als je actief bezig gaat zijn, zorg dan dat je alles wat je nodig hebt vast klaarlegt, om zo je voorbereidingstijd zo kort mogelijk te houden (van uitstel komt immers afstel!).
  •  

  • Misschien zou je wat vrolijke en energieke muziek kunnen downloaden om voor of tijdens een wandeling of loop naar te luisteren. Of dans op die muziek om op die manier je dag te vullen met wat beweging. We beloven aan niemand te vertellen wat jouw favoriete nummer is!
  •  

  • Het kan nuttig zijn waargebeurde verhalen te lezen, of videos daarvan te bekijken, over mensen die tegenspoed hebben overwonnen en hun doelen hebben weten te bereiken. Het is makkelijk te denken dat we de enige zijn met uitdagingen, maar in realiteit heeft iedereen, wie dan ook, wel eens te maken met een tegenslag. Je staat hierin niet alleen.
  •  

  • Kijk eens in je agenda en probeer één of twee tijdstippen te vinden waarop je regelmatig wat tijd zou kunnen vrijmaken om aan jezelf en je doel te werken. Al is het maar een paar minuten, iets is altijd beter dan niets. Een plan hebben waar je je ook aan kunt houden kan helpen met het aanbrengen van structuur en kan het invoeren van kleine veranderingen makkelijker maken. Als het je doel is om 5km te wandelen en je wilt graag wat hulp, dan is er ons 8 weken durende ‘parkwalk: Strive for Five’-programma om je een steuntje in de rug te geven. En je kan het Engelse C25K-plan gebruiken als je de voorkeur geeft aan 5km hardlopen.

 
We weten dat sociale banden en sterke, op vertrouwen en steun gebaseerde relaties belangrijk zijn voor onze geestelijke gezondheid, met name als we wat neerslachtig zijn of aan onszelf twijfelen. Maar helaas maken de regels met betrekking tot afstand houden het momenteel veel moeilijker om met anderen in contact te komen. In deze moeilijke tijd zouden we daarom parkrunners wereldwijd willen aanmoedigen – persoonlijk of virtueel – hun lokale gemeenschap de hand te reiken en mensen steun te bieden bij het bereiken van hun #parkrunvoornemen. Al is het maar een telefoontje of SMS, of een aanbod aan een vriend of familielid om mee te gaan met een dagelijkse wandeling. Een klein gebaar kan een groot verschil maken.
 
IMG_8978
 
Onthoud, nu we aan het begin staan van week twee van het #parkrunvoornemen, dat elke dag een klein stapje zetten misschien niet veel lijkt op te leveren, maar als je er wat later op terug kijkt zal je zien hoeveel je al hebt bereikt.
 
Je kunt het!
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 30 maart

Ondanks dat er deze week geen grote verandering is in de 22 landen waar we actief zijn, zijn we verheugd te kunnen bevestigen dat we verwachten dat er 52 junior parkrun evenementen in Engeland herstarten op zondag 11 april.   We werken samen met de teams hard aan het afwerken van de checklist voor het…