Nieuws - 20th January 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 19 januari

Covid week 2 trees

Afgelopen zaterdag konden we de parkrun evenementen in de Australische staat Victoria opnieuw verwelkomen. Het was een feestelijke terugkeer van alles wat parkrun zo geliefd maakt. In 2020 hebben de inwoners van Victoria een lange lockdown met vergaande restricties ondervonden, wat extra zwaar moet zijn geweest in de wetenschap dat andere Australische staten het normale leven weer oppakten.
 
Gedurende deze zware maanden heeft de volledige parkrungemeenschap van Victoria professioneel en begripvol gehandeld, door geduldig af te wachten tot hun tijd daar was. Namens het gehele parkrun team wil ik hen bedanken voor hun geduld en steun. Zij hebben erop vertrouwd dat wij de juiste beslissingen namen, hun niet waren vergeten en dat er een moment zou komen waarop wij klaar waren om terug te keren.
 
Naast Australië hebben er parkrun evenementen plaatsgevonden in Japan, Rusland, Nieuw-Zeeland, Guernsey en de Falkland Eilanden. In totaal hebben dit weekend maar liefst 58.213 mensen gewandeld, gejogd, hardgelopen of geholpen als vrijwilliger. Vanaf het prille begin van parkrun heeft het tien jaar en één maand geduurd om dit aantal in een enkele week te bereiken. Dat wil zeggen dat onze wereldwijde deelnemersaantallen nu al op hetzelfde niveau zitten als in 2014. Het is zeer geruststellend om te zien dat de deze cijfers in lijn zijn met de deelnemersaantallen van januari 2020. Wij putten hier de hoop uit dat wanneer parkrun in de gehele wereld weer mogelijk is, wij net zo sterk als voorheen zullen terugkeren.
 
Tot slot, helaas verwachten we niet dat we de komende maand in meer parkrun landen kunnen terugkeren. Daarentegen blijven we positief benadrukken welke evenementen nu wel doorgang vinden. En achter de schermen zijn we bezig om ervoor te zorgen dat we klaar staan wanneer de tijd daar is.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende geduld, steun en vertrouwen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

parkrun cover image

parkrun pakt de draad op in Engeland

Aan de hand van een routekaart heeft de Britse premier onlangs versoepelingen van de Covid-19 restricties aangekondigd. Daarmee heeft parkrun de intentie uitgesproken om evenementen in Engeland op te starten.   Nu meer en meer mensen gevaccineerd zijn geeft de aangekondigde routekaart parkrun de ruimte om te bepalen wanneer er weer gelopen kan worden in…

COVID_MARCH_WEEK_1

COVID-19 (Coronavirus) Update: 2 maart

Het maakt niet uit waar in de wereld je woont, je hebt ongetwijfeld al een jaar te maken met de gevolgen van de COVID-19 (coronavirus) pandemie. Hoewel het duidelijk is dat verschillende gemeenschappen hun eigen gevolgen hebben moeten dragen, is het voor iedereen een lastig jaar geweest. Maar we kunnen, gezien de vooruitgang op het…